Header

Vi sitter just nu i bilden och har precis passerat Säffle. Dagen började med att vi vaknade runt 9 tiden och gick upp och åt frukost, sedan så var det städdax. Jag och Tilde hjälptes åt att ta vårt rum vilket fick fort, sedan hjälpte Tilde mamma med att dammsuga och så medans jag fick ta toaletten... Men men, även om det kanske inte är det fräschaste så är det ju bara att tvätta sig ordentligt efteråt. När stugan sedan var färdigstädad satte vi oss i bilen och började resan hemåt.
Än så länge har bilresan endast vart jobbig, och jag kan väll erkänna att jag kanske är en av de som orsakat att det inte är den trevligaste resan...🙈 Men så blir det om jag är både hungrig och trött vilket gör mig extremt lättirriterad... någon som känner igen sig?
Nu hoppas jag iallafall att resten av vägen hem går fort så att jag äntligen kan få sova i min egna säng igen och sedan upp till stallet och träffa Chamsen innan det blir jobb för min del.
Hoppas att eran dag har vart bättre än min, än så länge iallafall!
Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tyvärr sista dagen idag... Men det har iallafall vart en väldigt rolig semester med mycket roliga händelser! Idag var vi i Hundfjället och åkte, även idag var vi lite senare ut i backen då det var väldigt dimmigt ute på morgonen. Vi mötte iallafall upp våra kompisar och åkte några åk innan vi skulle äta lunch. Efter det var det dax för Väggen, tyvärr var den isig högst upp men det gick ändå bra! Sen blev det även lite offpist åkning för oss.

När vi sedan kom hem så gav sig jag, mamma och Tilde samt Limbo oss ut på en promenad, eller mest mamma och Limbo då jag och Tilde mest var uppe i snön och sprang runt heheh. Förutom det fick vi även prova på att åka spark då husägaren vi hyr stugan av hade en vi fick låna, riktigt kul! Nu blir det tyvärr att packa ihop oss lite innan avfärd som sker imorgon. Det blir både väldigt tråkigt att ämna sälen, samtidigt som jag längtar hem till lille pålle, samt att se hur badrummet som håller på att renoveras ser ut!

Tack sälen för denna roliga vecka, vi ses på återseende!!

kram

Tyvärr blev vi ju bara 2 blondiner, sknr dig där hemma Lollo! :(

Likes

Comments

Att ha mål är ett måste, iallafall för mig då jag alltid har en strävan efter någonting som jag verkligen vill ska hända. Även om man har stora mål som man vill ska uppfyllas måste man även vara realist och verkligen tänka över om det kommer att gå att uppfylla. Det kan vara på både gott och ont att vara realist då man kan känna att man aldrig kommer komma någonstans, men samtidigt är det väldigt viktigt att veta vart man kan komma och vilka mål man kan nå. Efter att jag i många år har strävat efter att bli bäst, tävla SM, NM och andra internationella tävlingar har jag äntligen istätt att det inte är så lätt, iallafall inte för mig. Jag har även förstått att jag inte ska ha förstor press på mig själv, samtidigt som jag fortfarande har en strävan. Tyvärr har jag ju hunnit bli 16 år och får därför inte tävla internationellt på ponny längre, men jag kan iallafall koma en bit på vägen som jag vill nå och mitt långsiktiga mål numera är att komma till SM med Chameur. Vi och framförallt jag kan om jag vill, för Chameur har det redan. Men för att komma dit måste man ha mål på vägen, och mina tävlingsmål för 2018 med Chameur är:

* Få stabila rundor med bra känsla utan en spänd ponny

* Vara mer harmonisk på tävlingsområdet för att undvika att Chameur blir stressad

* Försöka att komma upp i Lap:1 utan stress

* Försöka att kvala nationellt

* HA ROLIGT!

Dessa målen är de jag vill uppfylla 2018, men man får ju alltid tänka på att det är djur vi håller på med och att det inte alltid går som man vill, därför säger jag att detta är någon jag gärna hade velat uppfylla, men det är ju inte samma sak som att man ska uppfylla det. Men jag har strävan efter det och det är just de som i detta fall räknas.

Förstår ni mina reflektioner om hur jag tänker? Kommentera gärna vad ni tycker och tänker, jag vill veta!!

Kram


Bilden är ifrån EM i Göteborg 2017

Likes

Comments

Oj, om vi börjar där jag slutade igår... Vi skulle som sagt på en magishow på högfjällshotellet, väl där satte vi oss där showen skulle vara och väntade på att den skulle börja. Han som trollade heter Daniel Kane och var med i Talang 2017, hans show började med att han trollade fram en massa duvor somt trollade bort buren osv. sen....SEN. gick han ut i publiken och skulle hämta upp någon, och gissa vem den personen var... Jo, jag. Jag kan säga att jag blev riktigt skraj och undrade vad som skulle hända, men jag följde snällt upp på scenen och såg säkert ut som ett stort frågetecken. Jag fick börja med att ta tag i en duk som låg över ett bord, uppe på bordet och duken stod även ett ljus och fanns en pappersbit intill de. Det han började med var att tända eld på pappersbiten som flammade upp i en stor låga mitt framför mig, sen tog även han tag i duken och helt plötsligt fick han det att sväva. Och nej, det kändes inte konstigt, duken var som en vanlig duk, ingen tråd och ett vanligt tungt bord. Jag kan säga att jag blev riktigt chockad och jag fattar verkligen inte hur det gick till? Som om inte det var nog fick jag även dra ut en massa papper ur hans mun, vilket jag tyckte var lite äckligt hahah, men det konstiga var att inget var blött eller något och jag skojar inte, det var flera meter som jag drog ut och jag såg att det kom ifrån munnen. Jag fattar verkligen inte hur detta gick till, vilket gör mig riktigt arg hahahah. Det jag var mest rädd för uppe på scenen var att han skulle trolla fram någon fågel, då jag är riktigt rädd för just fåglar...undra vad jag hade gjort om det hade kommit fram något....hahah. Showen var iallafall riktigt bra och det var väldigt intressant och spännande att se på!

Om vi istället tar fokus på dagen som har vart började den med att vi kom till backen först vid kl 11, det var både väldigt skönt och behövligt. Efter några åk åt vi lunch på toppstugan i Hundfjället, därefter var det ut i backarna igen innan dagen avslutades med afterski! Tyvärr var det en väldigt blåsig och kall dag vilket gjorde att vi var riktigt frusna samt att backarna var väldigt isiga, men sånt är ju livet;).

Kram!

Likes

Comments

Hej på er!
Idag blev det inte riktigt som vi hade tänkt... jag som har vart den som varit uppe tidigast av alla orkade knappast gå upp idag av någon anledning jag inte vet, men jag tvingade mig upp ur sängen och ner till frukostbordet där de andra väntade och åt frukost och pratade ihop oss lite. Därefter tog vi på oss våra saker och pappa skjutsade mig och Tilde till backarna där vi fick några bra åk innan allt började att strula. För det första så började min ena pjäxa återigen klämma jättemycket trots att jag knappast spänt det, så vi satte oss och vilade lite. Efter det så åkte vi några åk till innan jag började må illa och inte alls bra, så vi ringde min föräldrar och bad dem hämta oss. Väl hemma började även Tilde må illa, så det måste vara något vi har fått i oss. Så sedan klockan 12 har vi vart hemma och bara chillat till ungefär klockan 17 då vi började att göra iordning oss för en magishow vi ska gå på lite senare, spännande!
Som pricken över I:et så fixade Tilde mitt smink idag, så det blev top notch!
Ni får nöja er med några bilder från gårdagen och det vackra vädret.
Kram<3

Likes

Comments

Idag har vart en helt underbar dag med strålande sol, backarna var perfekta och lite "glassiga", bättre kan det ju knappast bli. Dagen började med att vi återigen blev försenade hemifrån, och jag var återigen den som fick vänta... Vi åkte till Östra Tandådalen och åkte några åk där i de relativt ny-pistade backarna. Efter det tog vi oss bort mot framsidan utav fjället och åkte några backar. Det var även här solen låg på som mest vilket gjorde att backarna var helt fantastiska, särskiljt min favoritbacke som även Tilde vågade åka ner för idag!!! Jag och mamma ville sedan köra Väggen, så vi åkte bort med transportliften och upp i Väggen-liften, då insåg vi hur mycket is det var i backen så vi valde istället Worldcup backen som är precis brevid och nääästan lika brant. Efter ett riktigt bra åk i backen tog vi alla tre Väggen-liften igen och åkte upp och tog en varmchoklad på toppstugan, vilket var väldigt behövligt då vi frös som jag vet inte vad... Sen bar det iväg mot Tandådalen igen där pappa väntade på oss så vi skulle ta några åk innan vi åt lunch, som förövrigt var jättegod! Efter vår lilla paus var det ut i backen igen, nu träffade vi även mammas kompis med familj så vi åkte lite med dem också. Tyvärr så blev det inte så många åk då för att köerna var enorma, men på hela dagen hann vi med 18 åk innan det blev alldeles förmycket.

I sista backen vi åkte idag så la mitt ena ben av totalt, det var både iskallt och bortdomnat utav både kyla men även utav att jag spände pjäxan lite förhårt. Detta resulterade i att mitt ben vek sig väldigt mycket, men jag körde ner för backen fort och satte mig och väntade på de andra. Det var även då jag tog av min min vante och insåg att hela min hand var vit och mina fingrar rörde sig av sig själv, riktigt obehagligt faktiskt. Men som tur var hade pappa kommit med bilen så det var raka vägen hem och värma sig. Men som om detta inte vore nog så tappade jag även mobilen när jag kom hem, och vad tror ni det resulterade i? Jo massor utav sprickor över hela telefonen...

Man kan ju kort och gott sammanfatta denna dagen med att den började bra och slutade dåligt...men sådana dagar får man ju också ha ibland! Nu väntas iallafall middag samt att bara ta det lugnt innan morgondagens äventyr.

Kram!


Likes

Comments

Idag har det vart en lugnare dag, vilket enligt mig är mycket tråkigare. Dagen började iallafall med att jag gick upp och var klar typ en timme innan de andra (vadå ivrig?), när de andra blev klara var vi redan en halvtimme försena då vi skulle vart ute i backen 09.00 för att slippa stå i en massa köer. Men så blev det ju inte, istället blev det att stå i kö till liften precis som de flesta av de andra sportlovsåkande människorna såhär första dagen på sportlovet. Jag kan med andra ord säga att jag är väldigt glad av att vi åkte redan igår, för så mycket som jag åkte då kommer jag nog tyvärr inte göra någon annan dag... Men men, Vi var ju som sagt i Hundfjället idag och personligen tycker jag att Hundfjället har en mer gemenskap eller vad man ska säga, medan Tandådalen har bättre backar då jag tycker det är roligare med utmaningar. Idag körde vi istället mycket blåa och röda backar vilket för mig lätt kan bli lite långtråkigt, men man får ju anpassa sig efter alla man är med, och idag var vi ett gäng på 8 pers varav några var lite yngre, så jag offrade mig. Jag fick ju iallafall åka trollskogen;)

Backarna var helt underbara i början innan alla vallar av all nysnö började att dyka fram, men man ska väll inte klaga? Jag fortsatte även med att öva mycket teknik idag vilket ger resultat, både i backen samt blåmärken på smalbenen;), Som jag skrev igår har jag lätt att bli rak och få bakvikt så när jag istället hänger mig mer och mer i pjäxorna blir det ömt och som sagt blåmärken, men vad gör det??? Detta höll jag och Tilde på med ända tills vi åt lunch som vi förövrigt fick rejäl matkoma av, efter det var det dax igen och vi fick några bra åk innan det blev alldeles för dimmigt så vi var tvungna att åka hem. Nu väntas istället lite gäster samt tacos och sedan sängen!

Imorgon ska vi antagligen variera mellan Tandådalen och Hundfjället då jag och mamma gärna vill åka väggen:).

Kram<3

Likes

Comments

Hej på er,

Nu är vi hemma från backen efter ca 5 timmars intensivt åk vilket med andra ord menas att vi är riktigt trötta och redan känner av lite träningsvärk, men det är ändå härligt på något sätt. Första åket hamnade jag och Tilde i fel backe... så himla typiskt, vi skulle egentligen ta den gröna familjebacken för att skrapa bort dammet från skidorna, och därefter utmana oss lite. Istället råkade vi komma ut i en svart backe, men det löste vi enkelt genom att gena över några pister innan vi kom rätt. Då Tilde precis blivit frisk från en lång och jobbig influensa orkade hon inte så mycket, så hon åkte hem efter att vi ätit lunch. Därefter åkte jag och mamma ut och körde, riktigt kul och härligt med all pudersnö. Vi hittade även en ny favoritbacke som är svart... precis som alla mina andra favoritbackar hahh. Därefter åkte vi in och tog en varmchoklad och sedan ut i backen igen, fast denna gången med pappa.

Vi eller aa jag behöver finslipa lite på min teknik när jag åker, då jag gärna blir lite för rak istället för att jag ska hänga framåt i pjäxorna för att få stabilitet, så det blev mycket traggel i en grön backe, men det hjälpte för jag känner och ser redan att det blir bättre och bättre. Riktigt kul när man märker skillnad. Förutom detta har jag även hunnit med en rejäl vurpa där skidorna flög ca 20 meter bort.. måste sett riktigt rolig ut känner jag:p.

Nu är vi iallafall hemma igen och idag väntas bara middag samt att vila och värma sig framför brasan. Imorgon tänkte vi ta oss mot Hundfjället och det jag längtar mest till, Trollskogen! riktigt roligt där hahahah.

vi hörs imorgon, kram!

Likes

Comments

hej på er allihopa!

Nu sitter jag och Tilde samt mamma och pappa i bilen påväg upp mot Sälen och närmare bestämt Tandådalen, Lollo tar bussen upp imorgon då har ett "ärende" att utföra. Det känns väldigt bra att vi äntligen är påväg upp nu då vi längtat efter detta så sjukt länge och jag hoppas att detta blir en av de bästa resorna någonsin. Även om hästarna är hemma;) Men om vi har tur får vi kanske FaceTimea med dem med hjälp av hästvakterna där hemma, vem vet?.

I Sälen kommer jag uppdatera varje kväll om vad som hänt och vad som kommer att hända, samt kanske någon inflik då och då om jag har något att säga, jag, Tilde & Lollo kommer även vara riktiga plågor för mins föräldrar när det gäller kort så vi kan uppdatera med mycket fina bilder. Jag hoppas att ni följer med på denna resan och inte blir allt för avundsjuka på oss;)!

Kram <3

Likes

Comments

Det är sjukt hur mycket man behöver packa, asså verkligen sjukt! Det värsta är ju att man alltid packar för mycket och använder ty en tredjedel utav alla kläder.. eller är det bara jag?

Jag sitter som sagt och packar just nu vilket som ni också förstår att jag är riktigt dålig på. Imorgon åker bilen hemifrån vid 08.00 och på vägen hämtar vi upp Tilde. Därefter får bilresan bjuda på det som den bjuder på, och mycket sömn.. det är välbehövligt kan jag säga. Förutom att packa klart nu så ska jag även ladda ner lite filmer och serier på Netflix som Tilde och jag kan se på när vi är på väg upp. Men nu väntas det att göra i ordning resten och efter det kallar sängen!

Imorgon börjar resan vilket känns otroligt bra trots att lollo tyvärr blivit sjuk, men vi får bara hoppas på det bästa och att hon kan komma upp på Söndag<3.

Kram!

Här är några bilder på fina Waldjunge och Valdoni för några månadersedan!

Likes

Comments