Om vi för en gång utesluter att denna tisdag varje år den 14 februari handlar om kärlek till sin partner, kan vi kolla på namnet dagen har angivits och sprida kärlek till alla med hjärtan, för med kärlek kan man göra mycket tillsammans. Dock om man är kär så är man kär och det är inget man lätt kan neka för att man inte värdesätter alla hjärtans dag.

Idag var ändå en ganska seg dag. Skolan var inte värst rolig heller, jag gick ju trots allt hem innan lunch. Och nej, här skolkas det inte, lider av den vanliga förkylningen. Påväg hem i solen köpte jag Nutella och jordgubbar för att unna mig med amerikanska Nutella pannkakor. Jag rekommenderar!

När det ändå ska handla om kärlek så kan jag säga att jag har fastnat för "Killing Me Softly With His Song" orginalet av Roberta Flack och inte Fugees. Den är så ljuvlig och den gör så jag accepterar 70-talet ett snäppet. Jag som gillar 20-talet, iallafall den glada tiden och dess jazz och swing musik.

Mycket kärlek till dig och jag hoppas resten av kvällen blir annat än ångest, för det är inte nödvändigt;)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna lördag var ypperligt trevlig! Jo jag och Moa möttes runt 15 för att dra oss till Rival på Mariatorget för en efterlängtad och virtuos talkshow framtagen av Alex och Sigge. Deras komiska och filosofiska tankar fick en både att skratta och reflektera. Nu är inte jag en som lyssnar på podcaster och läser långa upplägg, vilket är förfärligt, men jag förstår ändå grundkonceptet. Efter den ungefär 90 minuter långa framställningen gick vi tillbaka till soho för att äta på Primo. En enkelt fast lyrisk italiensk resturang.

Efter det gick jag hem och Moa drog åt sitt håll för att hinna se första "avsnittet" av melodifestivalen!! Jag har längtat och hoppas att både bidragen och showen står upp till mina förväntningar, det är ju ändå trots allt 2017!Likes

Comments

Idag var en fredag då jag stolt kunde säga "TIGF" då jag har saker planerade denna helg. Plus att min vecka inte var den bästa. Dagen slutade iallafall med att min "syster in law" bjöd med mig på en dansföreställning på Orionteatern här på söder.

Gruppen som dansade kallas Stockholm 59° North med solister från kungliga baletten. Jag blev, som jag ofta blir efter föreställningar, så sjukt inspirerad. Jag ser ju allt från det rörliga kropparna, både stryka och flexibilitet, till musikens estetiska inslag sedan till det psykologiska tänkandet i scenografin och koreografin. Jag tycker de punkterna är en sådan cool kombination och man har stor nytta av den om man vill dela tankar eller få folk att tolka på deras sätt. Garantera att jag tolkade på mitt sätt när de dansade med bananer, hur sjukt det än låter.

Att skapa en sådan utstrålning kan man också göra med sin outfit. att matcha färger, bara enstaka detaljer, är som en slags konst i sig. Du kan till och med stå i sängen om du känner för det ;)

Likes

Comments

Denna dag då. En lång, grå och trist dag som denna. Egentligen vaknade jag på gott humör utan problem, var mest glad över att jag redan gått i skolan i nästan 4 veckor. Senare efter min första lektion hade jag håltimme, vilket ledde till att jag och Moa drog hem till mig för att delvis plugga, äta men framförallt sova. Det var absolut skönt men efter det blev jag bara tröttare och min huvudvärk ökade. Plus i kanten, jag fick inte träffa min mysigaste kille... :( Har absolut ingen ork för pluggandet och jag känner inte att det går nå vidare denna vecka. Får ta igen nästa!!

MEN.. Jag har mycket roligt att se fram emot och tar till vara av det negativa, då blir resultatet roligare!

Likes

Comments

Vi åt god gulaschsoppa inne i saluhallarna. Tipsar!

Som en liten enkel uppdatering kan jag då säga att jag och familj plus lite kompisar är på weekendbesök här i Göteborg. Vi bor dock på (Håkans ö) Brännö. Den ligger ju inte långt ifrån fastland.
Idag var vi inne i stan för vi visste att det skulle regna. Vattnet började forsa runt 4 så vi klarade oss rätt så bra, fast vi var ju genomblöta på spårvagnen tillbaka.
Nu är vi trötta och vilar innan vegetarisk mat här på stället vi bor. Ser fram emot det, då de finns räktallrik, vilket är mumsens.
Hade gött tills vidare ;)

Likes

Comments

Idag var min första heldag i Stockholm på nästan två månader det är ju sjukt!
Nu när jag bor på landet under sommarn är jag nästan aldrig i stan.
Jag tog min iallafall min tid åt att träffa Moa innan hon åker på samma konfirmationsresa som jag. Vi gick lite på stan tills vi gav upp av hunger och började ta oss mot Vasastan. Vi gick hela vägen från T-centralen bara för att vi var vilse, vilken kombination!
Vi åt där på Texas Longhorn tills det började regna å båda blev mätta.
Det blev en liten vidare tur hem till mig på söder där vi drack cider och pratade killar på bakgården tills det var dags för Moa att kila.

Jag vågade också på mig att bära en väska som jag inte ens vet vart den kommer ifrån. Brukar oftast tycka att finare väskor inte passar mig men just idag funkade det. Hade iallafall min favoritkjol från crocker.

Hade mysigt!

Likes

Comments

Det har verkligen inte hänt något speciellt sen vi kom tillbaka till landet från Gotland. Eller det har ju bara gått en vecka så vad ska ha hänt?.
Det har heller inte vart så bra väder, mest moln och runt 20 grader, vilket är ganska tråkigt!
Men idag fick jag sola och det stekte, åtminstone fram till ungefär 4 på eftermiddagen.
I helgen ska jag nog till Tyresö med mina kusiner och åka båt och bara ha mysigt i någon dag. Sen kommer det lite kussar till vårt ställe och ha mysigt här. Min kändis till storebror kommer också vilket är jätte kul för han brukar oftast vara upptagen med annat.
Hade mysigt!

Likes

Comments

Vi sitter just nu vid ett kalkbrott och badar. Det borde säga att vi är på Gotland. Vi har varit här i 3 dagar med idag och har till fredag kvar.
Vi visste heller inte att det var Stockholmsveckan så det är mer folk än vanligt. Utifrån det är det jätte härlig här. Det ligger runt 24 grader och knallsol. Jag har både bränt mig och blivit brun.
Vi ska njuta av dem sista dagarna med god mat och fina utsikter.
Som sagt måste jag säga att jag gillar Gotland.

Likes

Comments

För några dagar sedan var jag och min pappa på galapremiären till "legenden om Tarzan".

Vi kom dit och gick på röda mattan förbi hundratals med fans och kände att man behövde en status. Vem är jag liksom?
Filmen var bra och sällskapet i salongen var trevlig. Efter filmen fick jag då äran att träffa Alexander han själv. Jag sa grattis till honom två gånger?

När alla gått ut hoppade man på bussar mot efterfesten. Pappa hade då tvingat mig att testa för att komma in. Jag är 15, och bussarna körde oss till en nattklubb, jag gick förbi vakterna som 15 åring och dem sa inget?!
Så ja, kvällen slutade med efterfest på trädgården under Skanstullsbron.
Det var en kändisfest med djs och några skarsgårdare.

Efter det vid halv 1 tiden på natten tog vi bilen tillbaka till landet och fick äntligen sova och jag fick äntligen ta av mig klackarna.

Likes

Comments

Nu har vi busat till det!
Vi kände oss hungriga och sommarens hittills värsta regn och rusk oväder hade precis passerat men låg kvar lite under solskenet, så vi bestämde oss för att ta bilen och åka ner mot Strängnäs där solen tydligen skulle skymta.
Vi fick då spontan-hitta någon resturang. Mamma googlade och hitta ett nere vid en sjö, inte inne i Strängnäs utan vid vägen mot Strängnäs.
Vi kom dit och restaurangens syfte var då uteservering. Så vi fick sitta vid vattnet med sol i ansiktet och lite kyla mot kroppen, när vi då insåg att det inte skulle bli billigt. Men det skulle bara vara fel att ställa sig upp å tacka nej när alla var så vänliga och fick en att känna sig välkommen. Så för att hålla budgeten blev det tvårätters. Varmrätt och efterrätt.
Det var dock jätte gott, ekologiskt och jätte mysigt, absolut ingen vardag, men en lördagskväll!
Nu blir det förmodligen en film för min och pappas del. Vi vill se "10 cloverfield lane", bara för spänningens skull.

Länk till restaurangens hemsida - http://hornudden.net

Likes

Comments