Vilse i vuxenvärlden

Vänner, jag behöver er hjälp!
Jag har insett att jag är mer och mer sugen på att plugga till hösten. Men, problem nummer 1: jag har ingen aning om vad och problem nummer 2: jag har ingen aning om hur.
Världen kring eftergymnasiala studier är en djungel och jag har (nu menar jag inte att trampa någon på tårna, men) aldrig träffat på en bra syo. Alla har varit oengagerade, okunniga och helt enkelt värdelösa. Det största problemet just är dock inte att dom är dåliga, utan att jag inte har en aning om var jag ska vända mig. Var hitar man information? Vem ber man om hjälp? Vem ber man om vägledning? 
 
Jag känner mig fullkomligt vilse i vuxenvärlden!


Såklart har jag googlat (en hel väldans del) och det känns som att alla sidor säger emot varandra och gör mig bara mer förvirrad. Jag har mailat några skolor och får kontakt med en person som säger en sak, men när jag sedan mailar tillbaka igen och får svar från någon annan säger dom en helt annan grej. Jag är vilse och börjar få lätt panik. 
 
Så, nu ber jag alla er supersmarta där ute om hjälp.
 
1. Vad ska jag plugga? Jag vill egentligen plugga till ett yrke och gå ut "frärdig", men eftersom att jag inte vet vad jag vill bli kan det kanske vara bra att läsa någon slags bra grund. Finns det någon sådan? Jag vill också plugga på distans för det som finns här på ön är inget som lockar mig och på grund av Richard kommer vi vara kvar här i höst med. Och så behöver den/de vara öppna för sen anmälan.
 
2. Hur söker man information bäst? Var får man information? Vem frågar man? Hur ska man kunna lista ut vad man vill bli?
 

2 år sedan! Kan ni förstå?? 


Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Det ska jag faktiskt ta och läsa på lite om =) Ja, jag är ju lite sent ute men som sagt finns det ju några som går att söka sent så det funderar jag på 😊 Tack för alla tips och all info! Alla kramar till dig <3matildaberlin.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Det är ju så mycket man måste tänka på. Men precis som du säger så är det inte skrivet i sten och man kan alltid ändra sig. Frågan är bara var man ska börja 😉 Krammatildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229