Veckans utmaning

Godmorgon hjärtan! Och wadup Måndag?? Jag sitter här med mina proats, laddar för dagens föreläsning (8-10. Kan ärligt inte ens minnas sist vi hade en 08-föreläsning haha) och har påbörjat Veckans utmaning. Jag har ju bestämt mig för att varje vecka i September (plus förra veckan då) utmana er med något på Måndagen som sen skall utföras under veckan. 5 förändringar för en hälsosam höst.

Den här veckan utmanar jag er att Planera och skriva ned veckans matsedel. Mitt problem är, och har framför allt varit, att när jag inte har inspiration så äter jag precis samma sak. Dag in och dag ut.- Det har resulterat i att min kropp saknar olika näringsämnen, vitaminer och mineraler. Vi behöver helt enkelt variationen för att må bäst. Just därför är detta veckans utmaning.

Jag är alldeles för dåligt insatt i vegetarisk/vegansk kost för att kunna tipsa om hur ni borde äta, så det lämnar jag åt er proffs. Men för oss allätare ska det vara en bra variation av kött, kyckling, fisk (du vet väl att livsmedelsverket rekommenderar att man äter det 2-3 gånger i veckan??), kanske en veg-dag, bra kolhydrater, frukt och grönt. Lunchen kan kanske vara svårt (för mig blir det matlådorna i frysen), så planerar du middagen är jag nöjd (mer blir en guldstjärna i kanten, hihi).

Min matsedel

Måndag: Alaska pollock med pestotäcke med potatis

Tisdag: Matlåda med lasagne (kommer hem sent från gymmet)

Onsdag: Wookad teryakilax med nudlar

Torsdag: Halloumi-pasta

Fredag: Hemgjord hamburgare

Lördag: Buffet ombord på M/S Viking Grace

Söndag: Pulled chicken (om jag orkar) / curry-kyckling med ris

Så vem är på?? Lämna en kommentar här under så kör vi!!

Gillar

Kommentarer

Belle
Belle,
ooo, vilken härlig veckoutmaning! behövs lite förändringar och nya tag ibland, jag försöker blogga om positiva ting på www.spriddetgoda.sewww.spriddetgoda.se
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Åh detta gör redan jag och min sambo varje vecka, det är verkligen guld för både plånbok, hälsa och aptiten! 🥰 Stor kram & lycka till med dina måltider för veckan hjärtat ❤️nouw.com/lillystromqvist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229