Varför gör du så??

En väldigt intressant punkt vi diskuterade under utbildningen är frågan: Varför gör du så?
Allting görs utav en anledning, frågan är bara varför. Vad har du för syfte?
I det här fallet pratade vi framför allt om träningssammanhang. Exempelvis Varför gör du höftlyft? Varför gör du benböj? Varför stannar du med armarna i axelhöjd? Varför jobbar du med tyngre vikter och färre repetitioner? Eller tvärt-om: Lättare vikter och fler reps?
Svaren kan vara allt från För att köra maxstyrka. För att träna uthållighet. För att rehabba en skada. Varför inte för att få en större och snyggare rumpa?

Men på samma sätt som det appliceras på träning, kan frågan användas i din vardag. Varför jobbar du med just det du gör? Varför äter du godis? Varför går du en morgonpromenad? Varför köpte du rosor istället för tulpaner på vägen hem?
Frågan kan alltid användas - och det finns oftast ett väldigt bra svar. För att jag älskar det! För att det var det enda jobbet som jag kunde få. För att få lite egentid. För att det gör mig glad. För att det är så jäkla gott!

Jag höll först på att skriva att allt görs med ett syfte, men det är inte sant. Ibland vet man inte varför man gör det, mer än att man har sett någon annan göra samma sak, och well - man kan ju inte vara sämre....

Jag ser SÅ ofta exempel det här på gymmet. Folk som har sett någon göra något på instagram och gör sen samma sak - bara för att. Jag säger inte att det är fel, men vet du inte syftet så kan det resultera i helt resultatlösa övningar. Vet du inte varför du ska använda ett gummiband i ett knäböj, så behöver du inte göra det bara för att du har sett "alla" andra göra det på sociala medier. Basövningar är underskattade! Och verkligen inget fel på!
Vet du inte syftet med gå i en trappmaskin så behöver du verkligen inte göra det, bara för att #träningsinspo säger det.

På samma sätt är det i vardagen. Har du inget syfte med att resa så ska du inte göra det, bara för att alla andra gör det. Har du inget syfte med det så behöver du inte tacka Ja till det där jobbet som "alla" andra tycker är goals!

Var vill jag komma? Jo, fråga dig själv Vad är syftet med det här? Varför gör du dom val du gör?
Är det för att DU vill det eller för att dina vänner, din familj, Instagram eller samhället vill det?

#nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer

CarolineFrankesjo
CarolineFrankesjo,
alltså ja! du har verkligen rätt, varför gör man som man gör? många av mina val beror ofta på snabb tillfredsställelse. måste börja tänka mer långsiktigt. 😍 😘nouw.com/carolinefrankesjo
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur? Verkligen så himla intressant att reflektera över =) Kram fina <33nouw.com/matildaberlin
Fridalun
Fridalun,

Vilket bra inlägg, det är så mycket saning i det, och man bort ibland tänka lite, "varför gör jag så här"? kram<3

nouw.com/fridalun
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack finaste du!! <33nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229