Vad pluggar jag?

Ja, hörni! Vad är det jag egentligen pluggar till? Både här på bloggen och speciellt nu när jag är hemma har jag fått många frågor om mina studier. Så här kommer ett litet inlägg som kanske gör lite klarhet i det hela =)

Jag läser ett kandidatprogram inom fastighetsutveckling med fastighetsförmedling, på KTH. När jag sökte det hade jag ärligt ingen aning om vad det innebar (eller vad det ens hette, haha) och det har jag nog egentligen inte riktigt nu heller. Utan mitt mål är att jag om 3 år ska jobba som mäklare, vilket denna utbildning ger mig möjlighet att göra.

Kul att du valt att studera till mäklare. Kan du inte skriva ett inlägg angående det sen, varför du valde att studera till det ? Vore kul att läsa om 😊

Det är faktiskt en lite rolig historia!
Jag gick, liksom många i min ålder, runt och hade jätteångest över vad jag skulle göra med mitt liv. Jag var klar på mitt älskade gym och hade sagt upp mig därifrån, jobbat en kortare period på kontor och hade då ingen aning om vad jag ville bli när jag blir stor.
Så en natt i Mars (?) kunde jag verkligen inte somna. Inte så att jag tänkte en massa, utan kunde verkligen bara inte somna. Vid klockan 03 fick jag plötsligt en enda tanke: Jag ska bli mäklare! Och så var det klart. Så jag tassade upp, satte mig i vardagsrummet och började söka. Vilka utbildningar fanns det? Gick det att läsa på distans? Kan jag söka några jobb på en gång? (Det gjorde jag, haha!). Har jag några vänner jag kunde skriva till inom yrket? (Det hade jag, så det gjorde jag).
Vid strax efter 4 var jag klar med min reserch och kunde nöjt krypa ned i sängen och somna gott, haha!
Och på den vägen är det!

Varför vill du bli just mäklare? :)

För att jag tror att det kan passa mig jättebra! Tidigare tyckte jag att sälj var jätteläskigt! Jag var rädd att kunder skulle tycka att man puschade och var jobbig. Men efter en 3-dagars föreläsning på gymmet så fick jag en riktig tändning och började sälja som en galning. Jag vann säljtävlingar, satte upp egna mål och tyckte verkligen att det var kul! Men jag vill sälja "smart". Inte bara kränga tröjor, utan ha lite jobb och eftertanke bakom det.
Gällande arbetstider så vet jag efter att ha suttit på kotor med fasta tider att det VERKLIGEN inte passar mig. Jag höll på att bli galen. Så flexibilitet, variation och omväxlande tider är något jag i dagsläget behöver.
Alla dom grejerna tillsammans passar in väldigt bra på mäklare, så det är mitt mål (just nu).

Kan inte du skriva ett inlägg sen när du kommit lite längre in i det, vore intressant att höra hur du upplever programmet du läser, för- och nackdelar, och programmet varför du valde att plugga till mäklare och om det är svårt att komma in/vad som krävs:D ! Kram

Den stora nackdelen är att det är 3-årigt, medan de flesta andra mäklarutbildningarna ger en möjlighet att söka licens efter 2 år. Men det är just det som också är det stora pluset! Jag läser inte en ren mäklarutbildning, tvärtom läser jag en helt annan utbildning - som ger mig möjlighet att söka mäklarlicens. Skulle jag om 10 år trötts, känna att jag behöver fasta tider för att få ihop det med familjer, eller vad det nu kan vara, så har jag väldigt enkelt att sadla om och göra något annat utan att behöva plugga en massa. Plus att jag tycker det är fantastiskt kul att lära mig olika saker, så att jag läser grejer som inte har med mäklaryrket i sig att göra, gör mig absolut ingenting =)
Vad som krävs för att komma in är jag ärligt lite osäker på. Jag gick NA med natur som inriktning på gymnasiet utav den anledningen att jag ville ha alla dörrar öppna för fortsatta studier, och satsade därför på att också få bra betyg.
Är ni intresserade hittar ni information om programmet HÄR !
Frågar ni mig är det ett fantastiskt program som jag rekommenderar alla som antingen är intresserade utav att bli mäklare eller något annat inom fastighetsutveckling =)

Gillar

Kommentarer

deniseeelarsson
deniseeelarsson,
kul att du är nöjd med utbildningen, låter spännande ☺️ En annan är snart 30 och vet fortfarande inte riktigt vad jag ska göra. Haha! nouw.com/deniseeelarsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha! Men du har ett annat helt underbart kapitel i livet framför dig <33nouw.com/matildaberlin
4foodies
4foodies,
Åhh vad spännande! Så kul att du kom på mitt i natten vad du ville bli💕nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste!! Haha, ja! <33nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229