Typ det sjukaste ever

Nu ska ni få höra det typ sjukaste ever - jag trivs med mina nattpass. Vem hade någonsin kunnat tro det? Ni snackar liksom med tjejen som går och lägger sig 22 och sen vaknar 06, punkt. Och nu jobbar jag 00:30-08:30 och trivs med det. Helt oförståeligt! Visserligen hade jag valt min syrras pass (ca 05:30-16:30) alla dagar i veckan, men jag hellre de tiderna jag gör nu än 15-03 (som jag gör mina två första pass i veckan) eller typ 10-22.

Jag trodde verkligen att jag skulle gå sönder och samman utav det här, men tvärt om mår jag riktigt bra. De två första dagarna (när jag jobbade 15-03) så mådde jag som en zombie dagen efter. Hjärnan var tung, kroppen slö och jag orkade verkligen inte göra något av mina dagar. Jag tror att det har att göra med att jag hatar att känna att jag sovit bort dagen, och när man slutar 03 funkar man ändå om man går upp i tid, men när man slutar 08:30 går det inte, för well man har redan missat den chansen, haha!

Fördelar med nattpassen:

Jag kan gå hem och sova i solen. De dagar solen skiner i alla fall, vilket varit bara igår och idag, hehe. Men det första jag gör när jag kommer hem är att borsta tänderna, ta bort sminket, byta om till bikini, hämta mitt täcke och kudde och sen somna gott på en solsäng på altanen. Sååå härligt!

Jag kan träna utan press. Förra året var jag tvungen att sätta larm och liksom bortprioritera allt annat för att klämma in min träning. Nu kan jag till och med timea in de gruppträningspass jag hade gått på om jag varit ledig. Underbart!


Jag kan njuta utav solen. Hade jag jobbat 10-22 hade hela dagen försvunnit, speciellt om jag hade velat träna innan jobbet (vilket vi alla vet att jag hade). Nu kan jag istället få gå runt osminkad och suga in varenda liten solstråle.

Jag kan äta med mina vänner. Det funkar liksom med både luncher och middagar (tagga middag med Agnes imorn!). Bara jag lyckas få till tillräckligt med sömn splittat på förmiddag och kväll så kan jag ju faktiskt göra vad jag vill.

Jag trycker inte godis. I vanliga fall fullkomligt trycker jag godis, popcorn, glass, dipp och allt annat sött under Fredags- och Lördagskvällar. Vi snackar till den gräns där jag mår illa... och detta gör jag varje vecka, utan undantag. Men nu äter jag middag runt 18-19, sen går jag och sover fram tills typ 23 och därefter drar jag till jobbet. Så det finns liksom inte plats för att trycka en massa skräp. Perfekt sätt att tvingas bryta mina vanor på och förhoppningsvis komma till rimligare rutiner.

Jag har fått bättre balans på min kost. I och med arbetstiderna ärter jag frukost på jobbet och under en begränsad tid. Det gör äter jag att jag kan inte överäta, vilket jag annars gör. Så när jag sen vaknar är jag hungrig och äter lunch. Jag har sen ”bråttom” iväg för att göra något av dagen, så jag kan inte överäta då heller. Det gör att jag sen är hungrig igen, äter middag, får ”bråttom” till att sova = kan inte överäta. Equals balans.

Håll tummarna för att det fortsätter hålla i sig! Inatt, imorgon och i övermorgon. 3 nätter kvar - let’s do it!

Gillar

Kommentarer

my
my,
Åh vad härligt att du trivs med det!! Är så himla segt när man har jobbiga arbetstider annars. Och alltså huuur härliga bilder?!?!mynordqvist.se
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Fina fina Matilda<3 så fina bilder på dig,ser underbart ut och va skönt att börja hitta tillbaka till balanden,kramarnouw.com/juliavnmelin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229