Totalt lurad i köket

Ett utav mina Topp 3 mål för September var ju att laga mer mat. Inte bara värma på något, utan faktiskt ställa mig i köket och laga. Och vet ni vad? Det har jag gjort! Vet ni vad jag mer har insett? Hur man liksom har blivit lurad till att vissa rätter är betydligt svårare än vad dom är. Vi kan ta exempelvis brunsås. Jag har alltid köpt Blå Bands pulver-såser. Med tanke på att dom finns har jag tänkt att det måste vara superkomplicerat och tidskrävande att göra "riktig sås". Men alltså herre vad lurad jag är. Det är ju hur enkelt som helst. Så i det här inlägget har jag samlat recept på 4 saker som är så mycket enklare än man tror.

Brunsås

---------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENSER

2 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1,5 tsk kinesisk soja

GÖR SÅHÄR

1. Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull.
2. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja.
(3. Lägg till svamp <-- så gott!)

Köttbullar

---------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENSER

1,5 dl mjölk
5 msk ströbröd
500 g nöt- eller blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar

GÖR SÅHÄR

1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
3. Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
4. Stek på och njut!

Panerad fisk

---------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENSER

600g rödspätta (eller annan vit fisk)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt
peppar

GÖR SÅHÄR

1. Häll upp mjölet i en djup tallrik.
2. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik.
3. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik.
4. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar.
5. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd.
6. Stek fisken i smör

Sushi

Det här tar visserligen lite mer tid, men innan trodde jag att det nästintill var omöjligt att laga själv. Men nej, nej. Det är verkligen hur enkelt som helst!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENSER

Sushiris
Nori-ark
Allt du vill ha i din sushi
(ex rå lax, räkor, gurka, avokado, crabsticks. Bara fantasin sätter gränserna)
Wasabi

GÖR SÅHÄR

1. Koka riset enligt instruktioner och låt sedan stå tills det blir kallt.
2. Skär dina val (lax, gurka osv) i 1 cm breda stavar, gärna lika långa som kortsidan på norin. Skär avokado i smala klyftor.
3. Lägg ett noriark på sushimattan med kortsidan mot dig och den matta sidan uppåt. Lägg ett tunt lager ris på noriarket, låt 4 cm längst upp vara utan ris.Dra en tunn sträng wasabi med fingret längs med riset. Lägg sedan på lax, gurka och avokado längs kortsidan. Tryck till hårt och rulla ihop rullen. Fukta den rislösa delen av noriarket med lite vatten och tryck till så rullen håller ihop.
4. Skär upp i bitar. TIPS! Fukta kniven med vatten, då går det så mycket smidigare!
5. NJUT

Gillar

Kommentarer

mollysvedin
mollysvedin,
woooow! grymt jobbat, så gott <3nouw.com/mollysvedin
linndossing
linndossing,
Men gaaaalet vad god fisken såg ut, och hur lätt??? Måste laga det en dag <3 Kramnouw.com/linndossing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229