Top it up

Här kommer en liten lista med dom 3 mest positiva sakerna här i USA, och dom 3 mest negativa


1. Staden

San Francisco ( och Berkeley) - det är faktiskt en väldigt fin stad. Fantastiskt fin natur runt omkring, välstädat och välskött och framförallt och förvånande nog inte den där storstadshetsen som i alla fall jag förväntade mig. Sen är det också folk från alla kulturer här och det känns som att samspelet mellan dem har gjort det rätt så harmoniskt.


2. Restaurangerna

I och med att det är folk från alla kulturer kan man få tag i all (!) slags mat utan att behöva anstränga sig. Amerikanskt, kinesiskt, japanskt, grekiskt, etiopiskt, mexikanskt, glutenfritt och ekologiskt, brittiskt och till och med svenskt (det finns Ikea såklart).

Och det som jag har överraskats mest positivt utan är de mer nyttiga alternativen till snabbmatskedjorna som finns. Jag skulle aldrig klara av att äta på Mc Donalds, Max, Burger king och så vidare flera dagar i rad, men när man är på semester blir det en hel del måltider ute. Och skulle man istället gå och äta varje mål på riktig restaurang skulle det bli jääääkligt dyrt i längden. Men under resan har vi upptäckt en massa olika kedjor som faktiskt serverar bra mat till snabbmatspriser, bland annat Chipottle grill (mexikanskt), asian box (asiatiskt), salads bar (sallad), chicken roll (kyckling). På dom ställena väljer man själv oftast 1 bas (tex rulle, wrap, sallad, nudlar), något slags protein, topping (sallad, gurka, jalapeno) och sen sås. Alltså kan man göra maten precis så som man är sugen på just då, och allt till ett schysst pris.

Stor tummen upp på det!


3. Att allt är så likt men olikt

Mycket här påminner om hemma. Jag menar att åker man till till exempel Förenade Arabemiraten är det svårt att eiktigt förstå hur allt funkar. Man känner liksom att man inte passar in. Här är däremot mycket väldigt lika. Men inte så lika att det blir som att bara fortsätta med vardagen utan det är endå så olikt att man får en ny vy. Så mycket att uppleva och så mycket frihet. Helt ärligt skulle jag absolut kunna tänka mig att bo här i några månader. Inte hela livet, men en kortare period skulle jag inte ha något emot.
1. Shoppingen

När man åker till en sån pass stor stan som vi faktiskt är i, förväntar man sig nästan att det ska finnas allt. I alla prisklasser. Men shoppingen är banne mig inte billig här. Ska man ha något i "rätt" prisklass och inte channel, dior eller korsklassen behöver man nästan åka ut till speciella outletområden. Och även där är det inte billigt. Skor är det enda som generellt är billigare här (därför har det också blivit ett antal par).

Nej, tacka vetja faktiskt shoppingen i Sverige!


2. Solen

Här vid San Francisco går solen upp sent och ned tidigt. Vid 7 på morgonen börjar det gry, och innan är det verkligen bäckmörkt. Sen är solen först uppe runt 8 - halv 9. Så det är inte som hemma när man vaknar av att solen skiner eller så. Sen går solen ned vid 6 - halv 7 på kvällen, och än en gång, då är det bäckmörkt.

Även om dagarna (såklart) är lika låna timmässigt som hemma så känns dom mycket kortare eftersom att man faktiskt är solmänniska.


3. Allt detta socker

Som jag skrev i ett tidigare inlägg - usch för allt detta socker och fett. Jag förstår inte hur amerikanarna ens kan tycka att det är gott. Bullarna är så dränkta i sockerglassyr att det inte ens ser gott ut. Kringlor säljs det också i stora lass och till varje får man en stor skål med smällt fettig hamburgarost.

Jag förstår som sagt varför majoriteten av befolkningen är överviktig.En av luncherna från Chicken Roll. Ser inte riktigt ut som snabbmat va?Fantastisk sol och underbart klimat - på dagen


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229