Tjäna pengar på din blogg

I samarbete med Adrecord

Många gånger har jag frågat mig hur tusan man kan tjäna pengar på en blogg. Jag förstår hur dom stora bloggarna kan bli sponsrade av stora företag genom att visa upp deras produkter inför en publik på 100tusen-tals läsare.

Men vi små då? Går det ens?

Svaret är absolut kan man det! Trots att min blogg är väldigt liten trillar det in lite småpengar varje månad =)

Så här kommer mina bästa tips:

1. Affilietnätverk

För er som inte vet vad det är så är det en hemsida som samlat ihop olika partners genom vilka man kan länka till och tjäna pengar på när någon köper något.
Exempelvis kan det vara så att jag länkar till en soffa genom en affilietlänk. Om du då klickar på länken och köper soffan (eller något annat på sidan) får jag en viss procent utav det totala ordervärdet. Hur bra är inte det??


En sida som jag rekommenderar väldigt starkt är Adrecord ! Det är helt gratis (såklart), superenkelt att komma igång med och använda och har en massa bra program exempelvis Confidentlivning, Blueco och BjörnBorg =)

Klicka HÄR för att komma igång!


2. Sponsrade inlägg

Interlaced är en superbra sida som samlar företag som är villiga att sponsra bloggare för att skriva inlägg om deras produkter. Bästa tipset!
Viktigt är dock att på något sätt markera att det är ett sponsrat inlägg för att inte bryta mot marknadsföringslagen och riskera böter

3. Genom att själv söka sig till företag och berätta vad man skriver om

Man behöver absolut inte vänta på att företagen skall ta kontakt med en, utan har man någon idé skriv då till företaget och berätta om den.
Detta är inget jag själv gjort då jag fortfarande har en alldeles för liten blogg för att någon skulle vilja jobba med mig. Plus att jag inte har några idéer, men den dagen jag kommer på dom kommer jag inte att tveka. Jag menar, det värsta man kan få är ett nej.

4. Öppna en webshopp

Eller håll en Bloppis! Har du något hemma att sälja, något du designar och gör själv eller sånt som bara ligger och skräpar, gör ett försök och släng ut det på bloggen. Vem vet vem som läser? Kanske är det någon som vill ha just det du säljer

Hoppas ni fått lite tips! Är det något ni ska satsa på rekommenderar jag .

Är det förresten något jag har missat? Något jag inte vet om än? Kommentera! Dela med er!

Och lycka till <3


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229