Tankar om min nya lägenhet

Jag kan helt ärligt inte riktigt förstå det. Jag, lilla Matilda, har alltså fått ett lånelöfte. Helt själv. Nog för att jag alltid varit väldigt ekonomisk av mig, men inte kan dom väl lita på mig så pass mycket att dom ska låna mig flera miljoner?? Någonstans känns det nästan som att jag har lurat dom och att banken när som helst ska ringa och säga att det är ett misstag. Men så är det faktiskt inte. Nej, jag har på riktigt fått ett lånelöfte och kommer att köpa min alldeles egna lägenhet under våren. Varför inte redan nu? Jo, för att
1. jag behöver reda ut min ekonomi något först och se vad jag faktiskt har råd med. Bara för att jag faktiskt kan köpa en lägenhet för ett belopp på X kr betyder det inte att jag sen kommer kunna få min vardag att snurra som jag vill. Utan vilken budget jag har måste jag räkna lite på (sa ju att jag är rätt så ekonomisk, haha).
2. Utbudet på lägenheter här inom tullarna är oerhört lågt just nu. Med största sannolikhet kommer det komma ut betydligt mer i Januari, så det är bara att vänta på att det sker.

Men självklart har jag redan nu börjat fundera på vad det är jag letar efter och vilka kriterier min första, egna, lilla lägga behöver uppfylla. Och det är:

1. Närhet till jobbet och inom tullarna.
Det är verkligen JÄTTEVIKTIGT för mig att det är nära till jobbet eller att det i alla fall finns riktigt bra kommunikation dit. Det skall kunna gå snabbt att ta sig dit helt enkelt. Dessutom vill jag verkligen bo inom tullarna. Något annat finns faktiskt inte i min värld just nu.

2. Inte bottenvåning.
Både för min egna del (jag vill varken ha den insynen eller den inbrottsrisken) och för framtida försäljnings del. Jag kommer inte bo här i all evighet och som den mäklare jag faktiskt är vet jag hur mycket sämre bottenvåningar går. Så det går fetbort för min del.

3. Bra planlösning, bra förvaring och ingen stockholmsdusch.
Med tanke på att jag troligtvis inte kommer att kunna köpa något som är så mycket större än 25 kvadrat (jag kommer dock inte bo mindre än jag gör idag = 24 kvadrat) är planlösningen så otroligt viktig. Det måste finnas gott om plats för förvaring (ja, jag äger en del kläder, hehe), gärna köket separat från resten av rummet och ett bra badrum. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo i Vasastan. Ett stort problem där är tyvärr att oerhört många av badrummen har stockholms-duschar. Ni vet dom där man mer eller mindre duschar sittandes på toan. Ain't happening. Speciellt med tanke på att jag älskar mitt badrumsskåp med mina nya skönhetsprodukter så vill jag att det ska finnas gott om plats för dom.

4. En bra förening och låg avgift,
Är det något jag lärt mig under mina år i plugget och nu på jobbet är det hur en förening påverkar en som individ. Så ja, det är sjuuukt viktigt föreningen är bra, Det i sin tur korrelerar oftast med låga avgifter. Jag har inget emot att betala en månadsavgift till stor del av amortering, vilket är som ett självtvingat sparande. Avgift däremot blir nästan som en månadshyra, även om den visserligen går till föreningen. But you get it.

5. Nära till ett gym.
Ni vet hur mycket jag prioriterar min träning. För att få det med min vardag vill jag bo nära ett gym. Det hade varit så skönt att kunna gå direkt från sängen, till gymmet och sen hem och göra sig i ordning innan jobbet istället för att gå direkt från gym till jobb och släpa halva livet med sig i väskan.

Sen finns det vissa saker jag skulle älska, men som inte är ett krav:

- Fiskbensparkett och högt i taket. För hur fint är det inte?? Dock kostar ju sekelskift sin beskärda del.

- Balkong. Samma där. Det kommer ju till sitt pris. Oklart om det är värt det med tanke på att vi kan prata om en halv miljon i skillnad.

- Plats för en yogamatta och att kunna träna hemma. Inte för att jag egentligen vill det, men efter det här året känns det som att man alltid behöver en back up-plan.

- Vägg nog att kunna bygga en platsbyggd bokhylla. Okej, jag har hört att dom är ute men jag gillar det fortfarande. Så jag skulle älska att kunna bygga upp en.

Vad tycker ni är viktigt med erat boende??

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,

Det ska va stilrent och mysigt

nouw.com/soffiaz_85
Linnealiebig
Linnealiebig,
🤩🤩🤩🤩
nouw.com/linnealiebig
sarasara
sarasara,

Trevligt område, ett kök där man får plats med allt man behöver, bra kommunikation och relativt nära till gym.

nouw.com/sarasara
hilmak
hilmak,

Hoppas du hittar vad du söker! 🥰

nouw.com/hilmak
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Håller med dig om planlösning och förvaring är a och o sen kan jag känna att möbler gör stor skillnad! 😃

nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin