Stockholm runt i ett Rosa fluff

I samarbete med Snappcar

Vet ni vad jag saknar mest med att inte bo på Gotland längre? Okej, bortsett från det mest uppenbara som min familj, mina vänner, vår nyrenoverade drömlägenhet och allt sånt.
Det är att ha bil!
Alla på Gotland har bil. Alla tar körkort när dom fyller 18, och alla har bil. Nu drar jag kanske alla över en kant, men det är verkligen så. Det gör vardagen så himla enkel, vilket gjort att jag inte ens har reflekterat över det.
Men nu när vi flyttade till Stockholm sålde både jag och Richard våra bilar eftersom att man klarar sig fantastiskt bra med den kollektivtrafiken som finns. Att ta sig till skolan, jobbet, gymmet eller var man nu ska är oftast inga som helst problem. Men när det ska storhandlas eller när man har beställt stora tunga paket, blir livet plötsligt väldigt mycket jobbigare.

Så det gör mig så fantastiskt glad att det numera finns grymma lösningar! En utav dom är SnappCar. Genom dom kan man som privatperson både hyra ut sin bil (stort tips till alla er som har bil ståendes utanför! Så smidigt att få in en extra slant), och också hyra andras - och det är hur smidigt som helst!

I förrgår gick jag in på deras hemsida, registrerade mig och sökte sedan runt på bilar i närheten. När jag hittade en som passade skickade jag en förfrågan till ägaren som sen bekräftade att den var ledig. Så igår åkte vi in till Roslagstull där han bor, gick in på hemsidan och "checkade in" och fick sen bilnycklarna i handen. På riktigt - hur smidigt som helst!


Sen hade vi en heldag med bil. Jag är en sån där tjej som ÄLSKAR att åka bil, så ni förstår inte hur underbart det var, hihi!
Som ni kunde läsa igår tillbringade vi ett par timmar på Ikea där planen var att vi skulle få med oss både en taklampa till hallen, ett par lådor till köket, nya tavelramar till sovrummet och en massa småprylar (försök släpa med det på tuben...). Nu blev det ju inte så, men lite köttbullar fick vi alla fall i magen. Jag tycker btw att Ikea borde öppna riktiga lunchrestauranger lite var om. 39 kronor för en god lunch - det är verkligen svårslaget!
Efter att vi gav upp köandet på Ikea åkte vi istället till Maxi och STORhandlade. Jag har på riktigt aldrig varit med om något liknande, och jag kommer ändå från en familj på fem. Men så blir det när man har chansen! Eftersom att vi mest nätshoppar numera missar vi en massa bra dealar, vilket vi inte gillar. Så nu stockade vi upp med billigt toapapper, läsk i mängder, wokgrönsaker på konservburkar, flingor, frukt-och grönt - ja typ allt, haha! Kvittot var seriöst närmre en halvmeter. Sjukt!
Och på vägen hem stannade vi och hämtade en massa paket. Har haft sån ångest över att jag måste gå och hämta dom för att dom inte skulle skickas tillbaka, men att försöka få med 2 flak NOCCO på cykeln i ishalka - nej tack!

Så tacka vetja SnappCar! Det gjorde verkligen min dag tusen gånger enklare!

Gillar

Kommentarer

deniseeelarsson
deniseeelarsson,

men så smart, perfekt att kunna låna bil när man behöver 😊

nouw.com/deniseeelarsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur?? Hur bra som helst =) Kram <3nouw.com/matildaberlin
Ellieb
Ellieb,
Spontan, kanske konstig fråga. Men skulle du tänka dig göra naglar på mig mot betalning? Så impad. kram <3nouw.com/ellieb
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men guu vad glad jag blir! Dock känner jag att jag har ingen utbildning, så jag blir alltid lika nervös när jag ska göra på någon annan. Har därför bara gjort på mina närmsta vänner och familj. Men är det för något speciellt tillfälle så kanske, kan dock inte lova att det bli bra, haha! Kram sötaste du <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229