Spabesök - min första hammam

I feel like a baby! Min hud är verkligen lika len som en bebis rumpa, hihi!
2 timmars hammam gjorde verkligen sitt!
Eftersom jag aldrig gjort någon innan hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Well jag har aldrig gjort någon spabehandling någonsin. Närmsta jag kommit är thaimassage på stranden i Thailand och en elevbehandling jag fick hemma på ön.

Så, när jag kom in blev jag invisad i ett rum där jag fick byta om. Som ni ser hade det då inte världens bästa belysning, haha!
Därefter blev jag inledd i en bastu som såg ut lite som en blandning mellan en grotta och en katedral. Hon lämnade mig där inne i vad hon sa var 5 minuter, jag är dock övertygad om att det var längre.
Där inne var det varmt och fuktigt som jag vet inte vad. Det bara rann om mig. Stort tips om ni någonsin ska göra en hammam - drick vatten innan! Stora mängder! För det kommer ut, tro mig, haha!

När jag väl blev hämtad leddes jag in i ett slags våtrum med ett slags stenbord/säng som det låg ett stort plastark på. Jag fick lägga mig på rygg och sen gick hon nuts med tvål och skrubbhandske. Hon körde hårdare än Alfred hyvlade i Emil i Lönneberga, haha! Hon blev verkligen andfådd.
Och mitt i allt frågar hon: Is good?
Vad ska man svara? Bortsett från att du river upp min hud så absolut. Nej, svaret blev ett enkelt yes.

När hon till slut inte hade så mycket hud kvar att scrubba bort smorde hon in mig i marockans svart tvål (?) och vek sedan upp plasten runt mig.
Där fick jag sedan ligga i värmen (återigen - sååå varmt) i kanske 20 minuter innan hon sköljde av mig och ledde in mig till en timmes massage. Vilket var såå härligt!
Kanske inte min favomassage. Jag är mer åt thaimassage-hållet där dom trycker på muskler, knutar och spände punkter (jag har en hel del utav dom). Det här var mer ett försök för henna att ta igen all insmörjning av kroppen jag missat det senaste halvåret. Hon smörjde och smörjde och smörjde. Till skillnad från den med svenska oljan på flaska har dom istället oljan uppvärmd med ett ljus. Intressant va?

Så nu vaknar jag len som en bebis rumpa. Hur underbart som helst =)

Gillar

Kommentarer

Pauline
Pauline,
åh vad härligt!! lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
tessbjork
tessbjork,
Har också varit på hamam 2 gånger i Turkiet och där blev man i princip runtkastad och runtsnurrad på bordet som man låg på av kvinnorna som skrubbade oss 😂 nouw.com/tessbjork
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229