Sociala medier kan få mig att må dåligt

 
Jag räknas nog till kategorin av människor som är mobilberoende. Instagram kollar jag minst 20 gånger om dagen, likaså facebook och bloglovin'. Så fort jag har tråkigt eller bara jag får en minut över plockar jag fram mobilen och rutinmässigt kollar igenom vad som hänt och inte hänt. Jag kan ligga i timmar och scrolla igenom Instagrams discover sida, timmar som jag kunnat använda till betydligt bättre saker. Däremot så kan det emellan åt också vara ett väldigt lätt sätt att slappna av på, så det är inte bara negativt. 
 
 
Men! Har ni tänkt på hur mycket det faktiskt påverkar oss och hur dåligt det kan få oss att må??
 
Jag vet själv hur utanför jag kan känna mig och hur ledsen jag kan bli av att se en bild på hur mina vänner äter middag tillsammans medan jag sitter hemma i mjukisbrallor i soffan och har inte fått frågan om att vara med. Eller när någon har födelsedagsfest och man inte blivit bjuden. 
Alla kan inte alltid bli inbjudna men usch vad man känner sig liten och oomtyckt dom gånger man inte är med. 
 
För att sen inte tala om träning, kost och hälsaaspekten på det hela. 
Jag tycker personligen att sociala medier kan vara helt fantastiska till att hitta motivation och inspiration, men det är så enkelt att det leder till onda banor. Någon kanske lägger upp en bild på att nu har dom varit ute och sprungit milen då kan du kanske inte vara sämre utan milen är vad som gäller. Trots att du redan tränat idag. 
Eller det precis motsatta. Du är egentligen vare sig godissugen eller hungrig men så ser man bilden på trippel-chokladkakan-fylld-med-oreo-och-nutella, vilken du bara måste testa. Och wips har du tryckt i dig 3000 kalorier (okej, kanske en liiiiten överdrift) som du egentligen inte alls behövde eller ens var sugen på. 
 
Alla visar upp dom bra sidorna av sitt liv, för vem skulle likea en bild på min smutstvätt?, alla lägger upp bilder på när det händer något, när dom är extra snygga eller äter något extra gott. 
Det är verkligen inte konstigt att, framför allt unga tjejer, strävar efter saker dom inte har. Att allt fler börjar knapra piller på grund av deprission. Att allt fler snattar och stjäl sånt dom inte har råd med, eller tar mobillån dom aldrig kan betala igen. 
 
Jag älskar sociala medier men det gäller att komma ihåg att allas liv inte ser ut så hela tiden. Alla har vi våra dåliga dagar. Och bara för att du sitter i soffan istället för att åka utomlands, vina med tjejerna eller äta årets kladdkaka, så är ditt liv rätt så jäkla fantastiskt och minst lika bra som dina vänners. 
Kram 

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Visst är det tyvärr så. Man blir så lätt påverkad av alla intryck och ibland kan det, till och med utan att man tänker på det, verkligen förstöra hela ens dag. MEN det finns också väldigt mycket positivt. Det gäller bara att försöka solla och fokusera på rätt saker. Kram matildaberlin.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Ja men visst är det så tyvärrmatildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229