Skillnaden på röd och grön smärta

Godmorgon hjärtan! Kan vi ta en liten stund för hur magiskt det är att få vakna upp just såhär? Jag kan inte ens beskriva för er hur otroligt skön den här sängen är som jag nu lånar av min hyresvärd. Den i kombination med duntäcket (men som fortfarande är svalt och härligt) och mitt nytvättade påslakanset är ljuvlig.

Om en liten stund ska jag gå upp och ta tag i den här dagen. Jag vill skriva och berätta om att jag ska hitta på något kul, men faktum är att alla mina vänner är bortresta och jag fortfarande har en massa plugg att ta igen. Summan av kardemumman - ytterligare en dag att kämpa sig igenom

Något jag har tänkt väldigt mycket på under de senaste veckorna är något jag hörde Josefin och Vanja prata om i sin podd redan i Januari 2017 och som har hängt med mig enda sen dess, nämligen Röd och grön smärta. För det finns verkligen två sorters smärtor här i livet, och det är något jag är väldigt medveten om just nu. Låt mig förklara:

Röd smärta är sån smärta som enbart är dålig. Exempelvis ett dödsfall, att jobba för hårt, att bli mobbad and so on and so on. Röd smärta är sånt som gör ont, men bara utav fel anledningar.

Grön smärta däremot kan vara när man aktivt gör något åt en situation som inte är bra; ställer krav på sin relation, lämnar en relation, bryter upp från ett jobb där man inte trivs etc. Saker som är jobbiga, som kan vara svåra och sorgliga att gå igenom, men som är ett MÅSTE för att livet ska bli bättre. Sånt som gör ont nu, men som kommer bli bra

Jag lever just nu i ett stort moln utav grön smärta. Eller rättare sagt har jag bara börjat nudda det. Jag har brutit upp med min sambo sedan så många år för att det inte längre var rätt. Det gör ont. Jätteont. Men jag vet att det här kommer att bli bättre.
Dock har jag fortfarande inte riktigt accepterat det. Jag lever fortfarande under min sköld utav självbevarelsedrift och förnekelse. Vet ni att bortsett från dom där 3 minutrarna direkt efter att vi sa hejdå, så har jag inte gråtit. Jag vet att jag måste göra det, jag vet att jag måste sörja. Men min kropp är inte redo än. Skulle den släppa alla spärrar så skulle jag nog aldrig kunna resa mig igen. Så än så länge lever jag i förnekelse. Än så länge kämpar jag mig igenom varje dag som i ett töcken.

Men det jag vet är att det här, och allt som väntar, är grön smärta. Det kommer göra ont så inåta h*lvete, men det kommer blir bra. En vacker dag kommer det att bli bra.

Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Åh har också läst om röd och grön smärta för har deras bok Livstilsbibeln!! Såå himla sanna ord asså!! Får en att tänka så mycket annorlundare, att man klarar det och att det är "bra". Superbra inlägg Matilda<3 kramaridanilssonphoto.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack hjärtat!! STOR KRAM <3nouw.com/matildaberlin
sweetwords
sweetwords,
Ja det är ju så sant och grön smärta behöver ju inte vara dålig i långa loppetnouw.com/sweetwords
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen! Och eller hur? <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229