Skärpning på er vuxna människor

Trots att jag är ung, trots att min tid ute i arbetslivet och vuxenvärlden är förhållandevis kort så slutar jag inte att förvånas. När jag går på en arbetsintervju vill jag ha ett fast handslag, känna mig välkommen men samtidigt veta att det är en chef jag pratar med.
En död fisk till hand och ett samtal jag måste leda är för mig inte en seriös intervju. Skärpning på er vuxna människor!

Som ni kanske förstår har jag idag varit på, vad i alla fall jag trodde var en intervju. Jag sminkade mig snyggt, fixade håret och tog till och med på mig skjorta, för ja - det är enligt mig vad man gör inför en intervju. Man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck, och jag vill såklart göra ett bra ett.
Jag kom till mötet i tid, hade med mig de efterfråga papperna och uppgifterna och ett anteckningsblock. Det var nästan så att jag själv blev chockad över hur seriös jag kände mig.
MEN så var det som att få en riktig kalldusch. Det första som händer är att jag möts utav döda fiskhandslaget och ingen personlig presentation. Tafatt presenterade jag mig som Matilda, men fick vad som lät som ett grymt tillbaka. Sen skickas jag direkt framför en kamera för att fotas till mitt ID och får en hög med papper som skall skrivas på.
Visst, det var “bara” hos vikariepolen. Men jag vill ha reda på förutsättningar, jag vill kunna ställa mina frågor och även löneförhandla. Jag vill inte skriva på en massa papper utan att veta vad det är eller kast mig in i något som jag är osäker på. För att jag ska kunna göra ett bra jobb behöver jag veta förutsättningarna. Punkt.

Jag må vara 21 år gammal, men ska jag kunna vara seriös så förväntar jag mig att ni vuxna också är det.

Med det sagt: Gissa vem som ska leka syslöjdsfröken imorgon =)

Gillar

Kommentarer

Marie
Marie,
Va jobbigt att det blev så!maarrre.blogg.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Jamen verkligen! Känns verkligen som att jag hade kunnat gjort hennes jobb bättre, hehematildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229