Så tjänar jag pengar på min blogg

Många gånger har jag frågat mig hur tusan man kan tjäna pengar på en blogg. Jag förstår hur dom stora bloggarna kan bli sponsrade av stora företag genom att visa upp deras produkter inför en publik på 100tusen-tals läsare.
Men vi små då? Går det ens?
En hel del research och ett antal timmars googlande, och såklart en massa bloggande, har lett till att jag nu tjänat in min första tusenlapp på bloggen. Överlycklig är vad jag är!
Och den glädjen vill jag dela med er! Så är kommer mina bästa tips: 
 
1. Stylewish
Var den första sidan jag gick med i för att tjäna pengar. 
Här får man betalt per klick man får på de länkar man lägger upp. Till exempel får jag 1 krona varje gång ni klickar på någon utav mina Junkyard-länkar.
Sidan är superenkel att använda! Dock leder den inte till så stora summor då varje klick inte genererar mer än cirka en krona.
 
Då ser det ut såhär. Tröjan är btw från Stronger och finns HÄR
 
 
2. Tradedoubler
 Rekommenderar jag väldigt starkt! TradeDoubler är ett Affiliateprogram där du genom att söka till olika program (butiker) tjänar pengar varje gång någon köper något genom länkarna du lägger upp. Det betyder att om du lägger en beställning på Nelly på 1000:- genom en av mina TradeDoublerlänkar så tjänar jag hela 8% utav det. 
Det är enkelt att använda och möjligheten att tjäna större summor är väldigt mycket större än Stylewish där jag på Nelly endast får 0.84 kronor/klick.
Klicka HÄR för att skapa ditt eget konto (gratis såklart!)
 
3. Sponsrade inlägg
Både Tourn och Blogvertiser är stora på att samla företag som är villiga att sponsra bloggare för att skriva inlägg om deras produkter. Viktigt är dock att på något sätt markera att det är ett sponsrat inlägg. Jag har läst att annars kan man bryta någon marknadsföringslag och åka på böter. Vet ej om det stämmer, men lika bra att vara på den säkra sidan ;)
 
4. Genom att själv söka sig till företag och berätta vad man skriver om
Man behöver absolut inte vänta på att företagen skall ta kontakt med en, utan har man någon idé skriv då till företaget och berätta om den. 
Detta är inget jag själv gjort då jag fortfarande har en alldeles för liten blogg för att någon skulle vilja jobba med mig. Plus att jag inte har några idéer, men den dagen jag kommer på dom kommer jag inte att tveka. Jag menar, det värsta man kan få är ett nej.
 
5. Öppna en webshopp
Eller håll en Bloppis! Har du något hemma att sälja, något du designar och gör själv eller sånt som bara ligger och skräpar, gör ett försök och släng ut det på bloggen. Vem vet vem som läser? Kanske är det någon som vill ha just det du säljer
 
Hoppas ni fått lite tips! Är det något ni ska satsa på rekommenderar jag  .
Är det förresten något jag har missat? Något jag inte vet om än? Kommentera! Dela med er!
Och lycka till <3
 
 
 

Gillar

Kommentarer

Diana
Diana,
är oxå lite sugen på att kunna få in lite pengar via bloggen.... Men som du skriver, är ju inte direkt någon stor bloggare. Vet egentligen inte vem det är som läser. De skulle ju va lite kul Kul att höra att de går framåt för dej None
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Visst skulle det men signa upp dig på tradedoubler (som jag länkade). Det är helt gratis och jag har i alla fall lyckats dra in en liten slant med hjälp av dom ☺️ matildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229