Så når du dina mål

Dagens stora lärdom: GE INTE UPP! Vik dig inte!

Jag kan fruktansvärt nöjt säga att jag uppnådde alla målen jag satta upp imorse. Jag har skickat in båda uppgifterna, jag har läst mina texter och jag ska fortsätta att tillbringa kvällen med att räkna uppgifter. Dessutom lyckades jag bränna av ett riktigt grisigt gympass. Men det var nära att jag inte gjorde det.

När jag tog mig till gymmet (vilket i sig var en riktig kamp med det här vädret...) hade jag ett klart mål: promenad på löpbandet i 30 minuter samtidigt som jag läste mina PDFer och sen 30 minuter GRIT - Work out #LIKENINA edition.

Väl på gymmet gick pluggandet så bra att vips hade jag istället tagit mig igenom 3 häften istället för 2, och det hade gått 50 minuter istället för 30. Så när jag klev av löpbandet kände jag 1. tidspress över att komma hem och fortsätta plugg, och 2. motvilja för att, well, GRIT är jobbigt, haha!
Skulle jag nöja mig med "bara" 50 minuter promenad? Nej, jag visste att jag ville göra något mer. Kunde jag "smita" undan och träna något annat effektivt men inte lika jobbigt? Let's face it - nej, det hade jag inte.
Så efter mycket om och men stod jag där i salen. Efter första låten funderade jag på att ge upp. Efter andra låten funderade jag på att ge upp. Men vet ni vad? Jag gjorde det - och det kändes så j*kla bra!


Efteråt funderade jag på vad som gjorde att jag gjorde det och lyckades, så här kommer ett par tips på hur man når sina mål

1. Sätt upp ditt mål!
Och det ska vara ett bra mål, det vill säga ett mål som går att mäta och således vet när man lyckats med.
Att säga att Mitt mål är att äta nyttigare är ett dåligt mål (okej, inte i sig, men ur ett målsättningsperspektiv) för hur ska du någonsin kunna säga att du checkat av det?
Att säga Jag ska klara 5 armhävningar på tå är ett bra mål, för den dagen du lyckas göra den där femte kommer du hoppa av lycka och skrika YES!

2. Ge inte upp!
Nej! Bara för att det är jobbigt och tar emot så får du inte ge dig!
Make a plan and stick to it! Inga undantag

3. Var flexibel!
... MEN var beredd på att kunna göra ändringar. Ibland dyker det upp sånt som man inte kunde räkna med när man ursprungligen gjorde sin plan. Det innebär att när hinderna dyker upp (för tyvärr kommer dom att göra det) ska du varken ge upp eller hålla så hårt vid din plan att du fastnar.
Ta istället en stund och fundera på vad du kan göra annorlunda för att ta dig runt problemet

4. Reflektera över hur bra det känns att lyckas!
Den här punkten är verkligen så himla viktig! Så ta en stund efter att du har nått ditt mål, tänk på hur det känns - hur det spritter i kroppen, hur stark du känner dig, hur bra du känner dig, hur lycklig du är och allt vad det kan medföra.
Reflektera och spara den känslan till nästa gång du behöver den

5. Fira!
Glöm aldrig det! När du nått ditt mål måste du fira! Hur beror såklart på hur stort eller litet mål du checkat av. Allt från en flaska champagne till få ta en 20 minuters paus från plugget. Hur mycket man än önskar så kan man inte fira med champagne varje gång man lyckas med något, haha!
Men lova mig det - glöm inte att fira!


Om vi baserar det på mitt pass ser det ut såhär:

1. Mål: Köra GRIT

2. "Skärp dig Matilda Berlin! Du kan inte ge upp bara för att det är jobbigt"

3. Eftersom att min tå inte är i toppenskick hade jag viss övningar jag inte kunde utföra, samt vissa delar jag kände inte skulle ge mig allt för mycket. Därför körde jag istället 3 Horse stance under låt 3 för att jobba med min bålstabilitet och baksida, samt chrunches och crosscrwls i låt 6 - övningar jag istället kände att jag verkligen fick ut något utav vilket gav mig mer motivation

4. Dom där sekunderna när man ligger flämtandes på golvet, heeeelt slut och får den där totala endorfinkicken i kombination med känslan av Jag är klar! DONE! , dom är verkligen obeskrivliga

5. Efter det tog jag mig hem och åt en FANTASTISKT god lunch!

Gillar

Kommentarer

Mathilda
Mathilda,

Åh vad gott! Måste prova att göra den här!! <3 <3

www.mathilba.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men jaaa! Kram sötaste <33nouw.com/matildaberlin
deniseeelarsson
deniseeelarsson,
så bra inlägg fina du 😘 konkreta mål är väldigt viktiga!nouw.com/deniseeelarsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack fining! Och ja - det är ju verkligen det <33nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229