Så blir du utåtriktad - mina bästa tips

Innehåller affiliate-länkar

Godmorgon finingar! Börjar ni tröttna på att bloggen är fylld med Vietnam? För er som svarar ja kan jag trösta med att det bara är ett par dagar kvar, och att jag tänlte passa på att bryta av med ett helt annat inlägg. För er svarade nej kan jag lugna er med att ett par dagar ändå betyder X antal inlägg hihi!

Men det jag tänkte prata om idag är något som slog mig igår - det faktum att jag är en helt annan person än den jag tidigare har varit!

Jag kommer aldrig göra någon hemlighet över hur blyg och obekväm jag en gång i tiden var. När jag säger det idag brukar den vanligaste reaktionen vara Nej! Det tror jag inte på! Men jo, så var det verkligen!
Jag var långt ifrån min egna bästa vän och hade alltid en tanke i bakhuvudet om att jag är inte rolig, jag är inte intressant, jag är inte snygg, jag är inte.... , jag är inte .... Det var med min familj och mina absolut närmsta vänner jag vågade visa vem jag på riktigt var, dvs en sprallig, glad, humoristisk tjej full av energi och flamsattacker. Medans jag bland andra var hon som alltid var med, alltid log, alltid var där, men aldrig stack ut. Jag var alltid hennes kompis när folk skulle prata om mig

Idag är jag en annan person. Eller fel, jag är i grund och botten samma jag, bara lite bättre. Jag är öppnare, socialare, stoltare, vågar mer och tror på mitt egna värde. Jag är idag hon som vågar åka världen över, uppleva helt otroliga saker, hamna i de mest märkliga situationer och prata med folk som inte ens kan kommunicera på samma språk.
Att komma hit är absolut inget som hänt över en natt, tvärt om har det tagit måååånga år. Det har varit x antal kamper med mig själv och jag har inte alltid klivit framåt. 2 steg fram, 1 steg tillbaka you know.

Jag vet att det är SÅ många andra där ute som känner samma sak. Som dagligen önskar att dom var någon annan eller var som någon annan (själv ville jag 1. vara som den pratgladaste och mest sociala tjejen i klassen, eller 2. som tjejen med världens coolaste attityd på gymmet).
Därför tänkte jag dela med mig av mina bästa tips och berätta hur jag applicerar dom i min vardag.
Hope you’ll like it! =)

Utmana dig själv och kliv ur din comfortzon!
Steg 1 är att inse att du kommer aldrig att bli någon annan om du inte gör något annorlunda. Att göra allt som vanligt, bara för att du är bekväm i din lilla låda, kommer inte leda till någon förändring. Så ta alla chanser du får att göra något utanför din comfortzon. Det kan vara att hänga med dina vänner och spela badminton trots att du aldrig gjort det förut, det kan vara att ta på dig en kjol istället för jeans på morgonen, eller att skicka in ditt CV till det där jobbet du alltid drömt om men inte tror att du egentligen har någon chans att få.
Våga!

M: När jag under första dagen på mäklarpraktiken på Östermalm fick leka visningsvärd för första gången någonsin, dvs stå i dörren och ta namn och nummer på alla, började jag med att bara göra just det. Jag sa Hej och välkommen! Skulle jag kunna få ditt namn och nummer, tack? och sen Hejdå, ha en trevlig dag!
Efter en stund insåg jag att en utav mina svagheter är att småprata. Eftersom att jag i grund och botten som sagt är blyg är det något som jag alltid undvikit. Inte bra för min framtida karriär. Så jag bestämde mig för att 3 gånger ska jag fråga personerna som kommer ut vad dom tyckte.
Låter det svårt? Nej, men det var något litet som fick mig att kliva ur min comfortzon.
Tänk efter - vad kan du göra för något litet idag?

Omge dig av sånna som lyfter dig!
Jag kan definitivt inte ta åt mig all ära själv utan en stor del av credden ska gå till Richard. Han har under dom här åren vi varit tillsammans, varit fantastisk på att bomba mig med små kommentarer både nu och då. Allt från att säga hur vacker jag är till att berömma mig för att jag vågade göra något.

M: Eftersom att jag vet hur mycket det har gjort för mig själv försöker jag att varje dag ge minst en komplimang till någon som inte riktigt förväntar sig det. Det kan vara något så litet som att jag ser hur Frida har sminkat sig lite extra fint och då ser jag verkligen till att säga det. Eller att påminna Sofie om hur grym hon är och att hon absolut kan få det jobbet hon har sökt eftersom att hon är fantastiskt duktig på det hon gör!
1 sak varje dag - det är inte svårt, men det gör SÅ mycket!

Foton by photosbyjorgen på insta

Klä dig efter den du vill vara och det du vill känna!

Samma sak här, jag har nämnt det flera gånger, men ens outfit gör så himla mycket för ens humör! Därför ska du också klä dig utifrån vem du vill vara och vad du vill känna.
Tänk på när du senast satt på tunnelbanan eller på en buss eller what ever. Killen i kavaj och slips ser så mycket mer "lyckad" ut än han i skitiga mjukisbyxor. Och hon i knut och klackar ser så mycket mer målmedveten ut än hon i tovigt hår och trasiga sneakers.
Så vill du prestera lite extra klä då upp dig i något du känner dig extra fräsig ut i, fixa håret och lägg 5 minuter extra på att sminka dig (om du vill såklart!). Från ingen stans kommer du känna att du kan ta över världen!
Sen ska du också komma ihåg att du utan tvekan ska ha dagar där du går i mjukiskläder, sätter upp håret i en slarvig toffs och inte bryr dig om ditt utseende för 5 öre. Sånna dagar där man bara släpper allt, slappnar av och njuter utav det lilla (som att ligga på soffan och äta godis) är ovärdeliga emellanåt!

M: Jag minns hur jag inför min första dag på Fastighetsbyrån på Östermalm var jag sjuuuukt nervös. Vem är liksom lilla Matilda från Gotland att gå in där och tro att hon ska göra ett bra intryck på Stockholms mäklarna?
Vet ni vad jag gjorde då? Jag klädde mig efter vad jag ville utstråla. Jag ville se ut som en riktig powerwoman! So I put on ma heels, the most amazing tied waist pants, the blouse and a jacket - and then I rocked the world! Like BAM!

Inse att du är rätt så väldans bra!
Och med rätt väldans menar jag RÄTT SÅ VÄLDANS BRA!!!
Det här är vändningen för mig. Dagen jag insåg att jag inte alls var det där jag trodde att jag inte var. Ni minns rösten som sa jag är inte rolig, jag är inte intressant, jag är inte snygg, jag är inte.... , jag är inte .... Plötsligt slog det mig att jag är faktiskt är rätt så smart. Rösten kan inte säga att jag inte är det, för well, jag är rätt så smart. Det kan både mina betyg och min allmänkunskap bevisa.
Efter att ha kickat den första tanken om mig själv var det mycket lättare att även säga till nästa att den hade fel. Jag är inte rolig. Men Matilda, du får din familj och dina vänner att skratta stup i kvarten. Och vad spelar det för roll om du har dålig humor? Så länge du själv blir glad utav dina skämt är det väl det som räknas? Följt utav Jag är inte snygg. Fast Matilda, du kan ärligt talat inte säga att du är ful?
Matilda Berlin - du är rätt så väldans bra! Du har rätt att ta din plats i världen! Att synas, att höras, att respekteras, att verkligen leva och inte bara vara vid liv.

Och vet du vad? DU är RÄTT SÅ VÄLDANS BRA! Helt otrolig rent ut sagt!
Glöm ALDRIG det! <3

Gillar

Kommentarer

Johannna
Johannna,
Men guuud tack för tipsen 😍❤️
nouw.com/johannna
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hoppas du gillade dom vännen <3
nouw.com/matildaberlin
joywesterberg
joywesterberg,
Men vilka fantastiska tips finaste Matilda! Jag var också så himla himla blyg förr, men det förändrades efter att jag började jobba med service faktiskt. Så himla bra grej! 💞
nouw.com/joywesterberg
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så underbart att höra vännen! Stor kram <3
nouw.com/matildaberlin
Lillan Kind,
Jag tröttnar absolut inte på dina reseinlägg, men det här var ett jättebra inlägg med massor av bra tips! 😃 Tänk att du har haft såna tankar om dig själv som du hade förut! Det var verkligen ett slöseri, för du om någon är ju så vacker, smart, intressant och rolig! Så skönt att du förstår det nuförtiden! Kram <3
varapavag.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack finaste du! Du anar verkligen inte hur dom här orden träffar mig rakt i hjärtat! Alltså WOW!! <3
nouw.com/matildaberlin
adelinaadelina
adelinaadelina,
Vilket härligt inlägg! Känner igen mig så mycket. Vågade inte heller riktigt vara mig själv när jag var yngre. Jag var blyg, osäker och den son aldrig stack ut. Idag är jag mig själv med alla jag möter - den glada, sociala, positiva tjejen som är supersprallig och skojar om allt. KRAM fina du <3
nouw.com/adelinaadelina
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åh! Tusen tack hjärtat, och åhh så glad det gör mig att höra! Stor kram <3
nouw.com/matildaberlin
Riktigt bra tips fina du!!
maddisenj.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Chalisathongyen
Chalisathongyen,
Härliga & Riktigt bra tips! Var själv också en blyg tjej som knappt våga prata eller visa vem jag egentligen var. Men under de senaste åren har jag verkligen klivit ut mitt comfertzone och vågat mera. Glad över att jag gjorde det. Kram💕💕
nouw.com/chalisathongyen
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! SÅ himla underbart att höra vännen!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Applåderar alla dessa punkter!
nouw.com/celinelundqvists
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
sarah,
åh fina bilder
www.klarahs.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
TessiTranehed
TessiTranehed,
Så bra tips och tankar!!
nouw.com/tessitranehed
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
FridaochTove
FridaochTove,
Så jäkla bra inlägg! Kan känna igen mig till viss del, Var oblyg som liten men gått till att bli tillbaka dragen som jag nu jobbar med att ta tillbaka.
Posetivt och glatt med så fina tips. Och hur fin är inte du? KRAM<3
nouw.com/fridaochtove
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! HEJA DIG!! You can do it!! kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin