Rese-checklista

Ni är flera som har frågat om ännu mer reseinspirerade inlägg, och tro mig - det kommer komma, haha! Men jag tänkte att jag kan passa på och slå två flugor i en smäll och skriva ett inlägg samtidigt som jag skriver en lista med allt jag har kvar att göra inför resan.
Vad tror ni om det?

Jag är ingen sån som slänger ihop en väska kvällen innan (även om det alltid slutar med att jag står och packar om ända in i sista sekunden). Speciellt inte när det är en 2 veckor lång resa.
Nej, jag gillar ordning och reda. Och efter att ha rest en del så har jag vissa saker jag vet att jag måste förbereda och fixa nu.
Så bortsett från att packa ska jag:

Skicka över biljetter och hotellbokningar till Mamma!
Det är så otroligt viktigt att man har någon anhörig som vet var man är ifall att något (peppar peppar) skulle hända. Så det absolut enklaste är att bara vidarebefordra alla bokningsbekräftelser från mailen

Checka in online i samma stund dom öppnar!
Många bolag tar betalt för val utav sätet innan, men så fort man checkar in brukar man kunna välja kostnadsfritt. Är man då först in är valmöjligheterna såklart större (att sitta vid toaletterna på en långflygning är inte kul eftersom att det ofta blir mycket spring och långa köer i gången). På så sätt kan man också garantera att man får sitta tillsammans, vilket annars faktiskt inte är säkert

Signa upp på någon ljudbokssida!
En 2 veckors gratisperiod blir ju perfekt att testa när man är iväg och ska ligga still i solen i timmat =)

Skriva ut/hämta ut reseförsäkring! Note to self - måste göra!!
Detta om något är såååå viktigt! Skulle olyckan vara framme är denna lilla lapp din räddning från enorma sjukhuskostnader. Så glöm för Guds skulle inte den!

Ladda ned filmer, serier, ljudböcker och poddar till offline-läge!
Man vet aldrig hur det är med vare sig internet eller lokal tv, så därför ser jag alltid till att preppa till max!

Uppdatera rese-appoteket!
Ipren/Alvedon, Imodium och andra ”vanliga” mediciner som man hemma är världens minsta grej att fixa, men som kan vara superkrångligt på plats eftersom att man inte vet motsvarigheten till dom.
Sen behöver jag själv mina magmediciner samt Fragmin (Note to self!)

Ladda all elektronik!
Vi snackar trådlösa hörlurar, dator, ipad och framför allt powerbank <— så viktig! Man vet aldrig när man kommer behöva den plus att det är så himla mycket enklare än att behöva jaga rätt på ett eluttag

Köpa hem och packa ned proteinbars!
Som ni vet brukar Richard beskriva mig som matarg i världsklass, så att ha med mig att göra när jag är utan energi är inget man vill. Och med tanke på att det ofta kan dröja mellan måltidsserveringarna och annars kosta skjortan att köpa saker på flygplatsen, ser jag alltid till att ladda väskan med ett par bars

Förbereda hemmet!
Vattna blommorna, ta ut soporna, ställa in timer på lampor (eller installera ett larm <-- så skönt att veta att om det händer något kommer det vara folk på plats), stänga av vattnet och allt annat viktigt. Dessutom vill jag komma hem till en städad lägenhet. Förstå ångesten att efter två veckor landa i ett totalt kaos. Nej, här skall städas, bäddas rent och dammsugas så det är rent och fräsht när vi kommer hem!

Har jag glömt något? Har ni några fler bra tips jag kan fylla på listan med? Hit me up then! =)

Gillar

Kommentarer

4foodies
4foodies,
Såå bra tips! Sparar denna lista till kommande resor!👌nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
M;en åh! tack fina du !! kram <3nouw.com/matildaberlin
erikssontowa
erikssontowa,
Matildaberlin
Matildaberlin,
TACK finaste <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229