Recept: Världens enklaste granola

Ni som har följt mig ett tag vet att jag som kock kan beskrivas med två fraser: experimentell och ju enklare desto bättre. Jag är definitivt ingen sån som skulle få för mig att leta rätt på ett 3-timmars recept, bestående av 42 ingredienser, vilka sen skall mätas upp på grammet. Nej, jag letar efter något som låter gott och sen tar jag bort dom grejerna jag inte har hemma, lägger till något annat jag gillar och håller tummarna för att det blir bra.

Jag, liksom de flesta andra, fullkomligt älskar Granola. Det är ingen lögn när jag ett tag köpte hem och åt det istället för godis på Lördagskvällarna. Men 450 gram för 52 kronor som exempelvis Pauluns kostar gör sig inte jättefint i CSN budgetten. Och tar man något billigare märke är de oftast fullproppade med socker och annat man inte tänker på.

Så jag började göra min egna granola. Till en början följde jag receptet, men så saknades det ingredienser hemma och vips har jag idag börjat göra världens i särklass enklaste granola.

Experimentell som jag är finns det inget direkt recept när det gäller mängd, utan jag går totalt på känsla. Men för er skull har jag försök uppskatta. So hope you like it!

_______________________________________________________________________________________________


INGREDIENSER

4 dl Havregryn

1 skopa Proteinpulver (alternativt 1/2 dl honung, 1 dl äppelsaft eller 4 msk äppelmos)

3 msk Kanel

1/2 msk kardemumma

2 dl vatten


GÖR SÅHÄR

1.Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt genom att lägga på bakplåtspapper

2.Häll havregrynen i en bunke. Häll sedan i kanelen, proteinpulvret (självklart frivilligt! Jag använder det för sötman. Byt ut mot honung, koncentrerad äppelsaft eller äppelmos om du hellre vill) och rör runt ordentligt

3. Häll i vattnet och rör runt

4. ”Klutta” ut röran på plåten och sätt in i ugnen

5. Rör om bland granolan efter 15 minuter och sätt in i ugnen igen

6. Ta ut när de fått en härlig gyllenbrun färg (efter cirka 5-10 minuter). OBS! Det bränner väldigt lätt på slutet, så håll ett öga på ugnen.

7. Låt svalna, bryt om nödvändigt ned i mindre bitar och förvara sedan i en glasburk

8. Tips! Häll ned lite russin, nötter, frön, kokos eller frystorkad jordgubb om du vill göra den lite lyxigare =)

Gillar

Kommentarer

Jasmine
Jasmine,
Tack för recept och inspiration!

Svar: Tack för att du kommenterade mitt inlägg.

Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du gillade det vännen <3nouw.com/matildaberlin
Joakim
Joakim,
👍 experimentell 👌www.joakimramqvisthallin.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha, så sant!! nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229