Nyttig mat är inte tråkigt

Jag ser så många som nu skriver om hur dom ska komma iform, göra 2018 till året dom är i bäst form, hur dom ska träna och framför allt hur dom ska äta nyttigt.
Skitbra! Men låt det inte gå till en överdrift! Att sluta äta godis varje dag, låta bli chipspåsen på vardagarna och spara kanelbullsfikat till på Fredag, det är verkligen hur bra som helst! Det som däremot skrämmer mig och får mitt hjärta att ömma är när, framför allt unga tjejer, skriver hur dom ska äta nogrant uträknade matlådor 6 dagar i veckan och sen köra en ”ätar-dag”.
Nu är jag inte på något sätt ordentligt utbildad inom nutrition, men en nyttig måltid är inte bara matlådor med köttfärs, ris och broccoli (ja, nu standardiserar jag). Dvs att det är inget inrutat mönster eller några strikta regler om vad man kan och inte kan äta. Utan det är så mycket mer!

En nyttig måltid är för mig en bra måltid! Lagad på härliga råvaror och med god smak. Och för min del behöver det definitivt inte vara komplicerat. Tvärtom! Snabbt och med få ingredienser är min grej, haha! Ett exempel är en av våra favoriter här hemma - kyckling och halloumibiffar - vilket vi åt igår. Sååå himla gott! Och ja, nyttigt! Nyttigt utan uträkningar, köttfärs eller ris (även om jag älskar det med), och ett grymt middagstips!


Som vanligt går jag alltid på känsla i köket och använder nästan aldrig några exakta mått, men jag ska försöka uppskatta.

Börja med att skala sötpotatis, skära i bitar och lägga i en form. Häll på en skvätt olja och krydda efter smak. Vi använde persillade. Stoppa in i ugnen på 200-225 grader.

Lägga ned kycklingfärs i en blandbunke (jag tror att jag använde cirka 500g). Riv en förpackning halloumi med ett stort rivjärn och rör ned i färsen. Smaksätt sedan med curry, svartpeppar och lite salt. Forma smeten till biffar och stek på.

Servera allt med en härlig sallad, ärtor eller andra grönsaker. Och framför allt njuuut!

Gillar

Kommentarer

deniseeelarsson
deniseeelarsson,
Åh jag håller så med dig! Jag avskyr dieter. Det bästa för kroppen är att äta bra mat som innehåller bra råvaror och inte utesluta något. Gud jag kan verkligen gå igång när folk pratar dieter 😋 nouw.com/deniseeelarsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Instämmer verkligen helt!! Jag är precis likadan! Kram finaste du!! <3nouw.com/matildaberlin
cekarlsson
cekarlsson,
Fina bilder och det låter sååå drömmigt, måste verkligen testas!! 😍 kram nouw.com/cekarlsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack fina!! Är verkligen hur gott som helst!! Kram <33nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229