Min Julafton

Jag och mina älskade systrar

Eftersom att Pappa var schemalagd med standby i Stockholm på Julafton så var det inte säkert att han skulle komma hem för att kunna fira med oss den 24e. Därför bestämde vi att för oss är det julafton den 26e i år. Så länge man är tillsammans spelar själva datumet absolut ingen som helst roll i våran familj.

Så idag har det varit Julafton här hemma hos oss

Lätt taggad på maten, hehe

Vi började dagen med familjefrukost runt köksbordet. Mamma hade dukat upp likt en liten hotellfrulle och Pappa hade kokat egen risgrynsgröt. Så mycket mys!
Efter det tog jag en riktigt frisk och härlig promenad. Så underbart med lite frisk luft! Min plan var att bara gå en liten bit, men så började jag komma närmre och närmre Själsö bageri och tänkte att det skulle vara en härlig överraskning att komma hem med lite nybakade bullar. Men självklart så hade dom stängt. Vips kollade jag på klockan och insåg att jag hade varit ute och gått i nästan två timmar, hehe.
Ni förstår säkert hur gott det då var med all julmat! För mig var det, bortsett från den 24e, den första julmaten jag åt. Så tallriken fylldes med skinka, rödbetssallad, köttbullar, sill, potatis, mjukt bröd och ost av olika de slag. MUMS!
Och bäst av allt är det finns mat kvar, så snart ska vi gå ned och hugga in på rond nummer två

Mätta och glada kommer vi sen fram till en av dagens stora höjdpunkter - julklappsutdelningen.
Vi har alltid gjort en väldigt stor grej utav det. Till skillnad från många andra familjer där alla "hugger in" på klapparna samtidigt gör vi en hel process utav det. Alla sitter i sofforna runt granen, bordet är uppdukat med allt julgodis man kan tänka sig och sen tar vi en klapp åt gången. På så sätt får man tid att verkligen visa sin uppskattning samtidigt som alla "tvingas" att sitta ned och mysa tillsammans.
För många låter det kanske jättelöjligt, men för mig är det verkligen det mest fantastiska sättet man kan göra det på. Alla, tillsammans, fullt fokus, och tacksamhet så det heter duga.

Resten av kvällen tillbringas tillsammans i soffan framför en, eller ett par, familjefilmer och ett pussel.
En HELT PERFEKT julafton! Tack alla mina älskade för en magisk dag!

Och hoppas att ni med haft en vänner!

Gillar

Kommentarer

Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Åh vilken magisk jul du har haft vännen och vad fina ni är alla syskonen tillsammans! <3 Vilken superidé att göra som ni gör vid klapputdelningen, underbart! <3 KRAM FINA!nouw.com/lillystromqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men altså ha! Det är ju verkligen det!! KRAM finaste <3nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Vad mysigt 😍
Vi har bara firat en av tre jular än, så vi har typ allt kvar fortfarande 😄❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Nej vad kul!!! Njut lite mer för mig med!!! Kram <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229