Me Against Myself

- Att sluta jämföra sig själv med andra!
 
För första gången i mitt liv har jag börjat (jag har en bit kvar) vara nöjd med mig själv. Jag har alltid varit blyg och tillbakadragen, aldrig velat ha fokus på mig även om jag drömt om att vara en av dom som är snygga och i centrum, och aldrig varit bekväm i mig själv.
 
Jag tänker ofta på hur långt jag själv kommit när det gäller detta. Min personliga utveckling har gått rakt uppåt det senaste halvåret. Förut jämförde jag mig med andra var och varannan sekund. Det kunde vara allt från att min röst var lägre och mörkare, att jeansen i provhytten inte satt lika snyggt på mig som på "alla andra", att jag drog dåliga skämt och inte var lika samrt, ibland till och med att jag var för smart. Jag minns hur jobbigt och påfrestande det var. Att aldrig någonsin känna att man räcker till eller är bra nog. Jag var kass på allt, helt enkelt. Hör ni liksom hur otroligt dumt det låter? Det var ett sjukt beteende. Allt satt i mitt huvud.
 
Men det går att vända på det, och jag måste få säga att livet blivit så otroligt mycket bättre, och enklare, sen dess. Jag vet inte exakt var vändpunkten kom eller om det ens fanns någon. Men jag vet att det definitivt inte är något som sker över en natt. Det är en jäkligt lång och framförallt individuell resa. Det är bara att börja och kämpa! För livet blir så mycket bättre!
 
Här kommer 4 tips för att hjälpa dig som behöver, att sluta jämföra dig med andra: 
  • Inspireras av andra istället för att se de som några du behöver "slå" eller konkurrera med

  • Jobba på din egen självkänsla och börja tro på dig själv! Lättare sagt än gjort, men tror man på sig själv och sin förmåga har man (oftast) inte behovet av att jämföra sig. 
  • Ingen är perfekt, varken du eller jag. Andra människor har också svagheter och dåliga dagar. Du är inte ensam, så tro inte på att andra lever perfekta liv. När man inser det blir det också lättare att acceptera när man får en dipp utan att börja trycka ner sig själv. 

  • Omge dig av positiv energi och positiva människor! Undvik energitjuvarna. Har man stöttande, förstående och likasinnade människor runtomkring som ger energi är det betydligt lättare att själv vara positiv och sprida den energin vidare! 

Gillar

Kommentarer

Jennifer
Jennifer,
Du är en otroligt duktig och fin tjej, fortsätt jobba med dig själv för du är så bra! De är svårt men när man inser själv att man är bra som man är så är det otroligt befriande! ❤️None
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Tusen tack för dom stärkande orden fina du! Precis som du säger så är det otroligt svårt men något värt att jobba på. Kram matildaberlin.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229