Jag önskar....

... att det fanns en checklista med saker man skall tänka och göra på när man går ut i vuxenvärlden. Tro mig, jag har googlat. Kan inte hitta någon.
Där skall allt som behövs göras stå med. Gå med i a-kassan, placera pensionen, skaffa försäkringar - ja allt!
Här står jag som ett frågetecken. Placera pengar i fonder har jag hört är bra att göra, men hur/vad/huh? Ta lån vill jag i framtiden göra, men vad gäller då? Och kreditvärdigthet är något man inte vill riskera, men hur undviker man det då? Herre jösses vilken djungel.
Går man och pratar med någon på banken kommer dom bara att försöka lura på mig det dom tycker är bäst, men vem vet vad som egentligen är bäst?
Och tänk om man missar något? Tänk om jag missat att anmäla mig hos försäkringskassan eller något och inte får ut pengar om jag blir sjuk? Tänk om det är något papper jag borde ha skrivit på? Tänk och jag missat något jätteviktigt.
Allt bara snurrar!

Det skall bli mitt nya mål - att skriva ned en cheklista för vilsna 18 - åringar!Dagen när allt var väldigt enkelt och bekymmerslöst

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin,
Visst är det något som borde finnas!
matildaberlin.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin