Hur var det att flytta till Stockholm?

Hej hjärtan! Eftersom att jag just nu är inne på min11 jobbtimme för dagen och 27 sen igår (var det någon som sa Almedalsveckan?) finns det inte jättemycket att uppsatera er om. Därför slänger jag upp en oldie but goldie-fråga nunär jag vet att det är många som börjar fundera på vad man ska göra till hösten. Jag vet att jag själv gick runt och var jättenervös och spänd över hur det skulle bli med antagning till högskolan, potentiell flytt med mera. Så därför kommer den här, en läsarfråga på ämnet =)


Hur tyckte du det vara att flytta till Stockholm jag har haft funderar ett tag om jag skulle flytta till sth nämligen 😊

Hur var det? Jo, för mig har det bara varit fantastsikt!

Innan jag flyttade hit var min Stockholmskunskap ungefär lika stor som att jag kunde hitta från Cityterminalen (det är där båtbussarna stannar) till Drottninggatan, mellan plattan och Hötorget, haha! Jag överdriver verkligen inte, utan så var det. Jag visste hur det ser ut på Grönan, jag visste att Kungenskurva fanns och jag visste att Richards bror bodde i Barkarby. Det var verkligen på den nivån mina Stockholmskunskaper låg.

Men med hjälp av Google Maps och Reserobbot (praise the Lord för dessa appar) har jag aldrig känt mig vilsen och heller aldrig blivit sen någon stans. Så det är mitt största tips om man flyttar hit: Ladda ned Google maps och Reserobbot

Den största skillnaden, bortsett från att jag inte har min familj 10 minuter bort, är att allt tar enormt lång tid. Att ta mig till skolan tar dörr till dörr 30 minuter - det är kort tid i förhållande till vad det tar för många andra. Att ta mig till gymmet tar en kvart, om jag åker till det närmsta. Ska jag vicka någon stans kan det ta upp emot en timme, vilket gör att det kan ta 3,5 timme att hålla en timmes pass. Likaså är det ett krångel att handla för inget ligger på samma ställe, alternativt tar det ett bra tag att ta sig dit. Hemma på ön hade jag bilen ståendes utanför lägenheten och kunde med enkelhet köra från ena sidan stan till den andra på tio minuter, en kvart om det var trafikkö.

Vad jag däremot älskar är möjligheterna och friheten som finns här! Jag har inte gjort det än men jag ska helt klart testa poledance. Jag ska gå på konserter. Jag ut och resa mer utan att det tar 2 dagar extra att bara ta sig till och från ön. Jag känner mig liksom fri!


Det tar alltid tid att vänja sig när man gör något nytt, när man gör en stor förändring. Men jag har aldrig någonsin känt att det här inte är rätt. Tvärtom! Allt känns naturligt och jag trivs fantastiskt bra!!

Så är du sugen - testa! Vad har du att förlora? Antingen kommer du trivas som fisken i vattnet eller så är det bara att konstatera att det här var inget för dig och flytta hem igen. Eller varför inte någon annan stans? Du ska bara vet hur många Gotlänningar som gjort precis så.

Känns det rätt, känns det lockande - gör det! Kram <3


Gillar

Kommentarer

Amanda Persson
Amanda Persson,
super bra inlägg med tips på hur man kan tänka 😊aperssons.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste du <3nouw.com/matildaberlin
Emmamehrali
Emmamehrali,
åh vad roligt att du besvarade denna frågan! 😍nouw.com/emmamehrali
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229