Hur man bokar en billig utlandsresa - del 3

Projektet fortsätter. För er som inte hängt med sen innan så skrev jag först en guide om hur man bokar billiga utlandsresor, vilket sen ledde vidare till en liten följetång där ni steg för steg får följa oss i våran resa till Vietnam.

I förra inlägget (som du kan läsa HÄR) berättade jag om att vi under resan kommer behöva boka tre hotell:
1. Första natten precis brevid flygplatsen för att kunna ta flyget till Phu Qouc nästa morgon
2. 9 nätter på Phu Qouc
3. 3 (4) nätter i Ho Chi Minh

Då bokade vi hotell nummer 2. Nu har vi också bokat 1an och 3an

Hotell Nummer 1

The Airport hotel - yes, det är verkligen namnet på det. Som ni ser, låååångt ifrån särskilt härligt eller lyxigt eller någonting. Men då vi landar 19:35, räknar med att det tar över en timme att ta oss genom tull och ut från flygplatsen, och sen har tänkt att ta ett flyg till Phu Quoc vid 06-tiden dagen därpå, är kraven inte så mycket större än att det ska finnas dusch, säng och vara nära flygplatsen. Och ni ser ju på kartan hur nära och bra det ligger =)

För min del hade vi kunnat tagit något som var ännu billigare, men Richard sa att här var det nog, och någon stans måste man ju mötas.
Så för den här natten kostar oss 262 kronor = 131 kronor/person

Hotell Nummer 3

Eftersom att planet från Vietnam lyfter 23:55 valde vi att boka hotell för 4 nätter trots att vi bara ska sova där 3. Men det känns så mycket skönare att kunna ha rummet fram tills att vi behöver lämna, ha tillgång till pool och allt, slippa försöka förvara väskorna alternativt släpa dom med oss. Hade vi velat göra det billigt hade vi såklart kunnat strunta i det här, men det kändes verkligen värt.

Hotellet i sig ligger sjukt centralt, har enligt Tripadvisor riktigt bra frukost och den där takpoolen. Håller verkligen tummarna för att det är precis så najs som det ser ut!!

Det här hotellet kostade för 4 nätter 2197 kronor = 1099 kronor/person


Så totalt är vi uppe i:

4760 (flyg) + 131 (hotell nummer 1) + 1070 (hotell nummer 2) + 1099 (hotell nummer 3) = 7060 kronor per person för 2 veckor i Vietnam

Vi kan ju konstatera att det här inte kommer bli min billigaste resa, men vissa tillägg kostar mer och är 110% värda dom, och vissa resor kommer helt enkelt kosta mer. Vi hade kunnat bo på hostel, men det är inte alls min grej, utan jag vill kunna njuta till tusen av den här resan. Och tro mig - det kommer jag göra!

Gillar

Kommentarer

JennyLou
JennyLou,
Så bra tips! Är så himla lätt att bara boka något utan att gräva lite mer i det och då blir det verkligen så mycket dyrare. ❤️nouw.com/jennylou
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack finaste du! och vekrligen!! krma <3nouw.com/matildaberlin
Yasmine
Yasmine,
Tycker verkligen om att läsa dina resonemang kring bokningarna mm! KRamwww.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK hjärtat!! <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229