Helt otroligt bananbröd - recept

Ända sen i Decemberhar jag varit så sugen på att baka bananbröd. Don't know why, just have. Men hemma på Gotland hade Mamma bakat fantastiskt gott frö-bröd så då åt jag massor utav det istället. Efter det kom tentaperioden och då hände det ju verkligen inte. När den sen var över och jag äntligen hade tid uppkom nästa problem - jag äger ingen brödform. Jag har ju typ inte bakat på 4 år (not kidding....). Så det var nästa projekt att lösa.

Student/ekonomisk/osexigt snål (kalla det vad du vill) så var jag inte jättesugen på att köpa en ny när man vet att det väldigt ofta finns riktigt bra på exempelvis Myrorna. Till skillnad från hemma på Gotland där man är på Kupan på noll och ingen tid alls var det ett större projekt att åka till en sån secondhand-affär här uppe. Men till slut så kom jag till Myrorna i Täby Centrum och det första jag ser är en nästintill oanvänd form för 20 kronor. Perfect!

Recept - check! (tack @foodjunkieblog för receptet!)
Ingredienser - check!
Brödform - check!

Jag var redo! Jag satte igång ugnen på 200 grader, blandade ihop smeten (men min nya mixer jag fick i julklapp. Evigt tacksam Isa!), hällde smeten i formen, tar tag ugnsluckan - och plötsligt står jag med den i handen. Hela ugnsfronten släppte alltså.... Känns lite som att det inte var menat att jag skulle få något bananbröd, haha!

Men med lite fix, lite trix och en järnvilja lyckades jag bända upp luckan och få in mitt bröd. Och så lycklig jag är över det, för ni förstår inte hur gott brödet blev! Många jag har smakat blir nästan sliskigt söta, innehåller en miljon olika ingredienser eller blir bara torra och tråkiga. Men inte det här inte. Sjukt mjukt och saftigt, bara ingredienser man har hemma, och precis lagom sött. Helt otroligt gott!

Bananbröd

---------------------------------------------------------------------------

INGREDIENSER

3 bananer (gärna mogna, men gick precis lika bra på gröna)
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 tsk salt

(Kan vi ta en stund för hur enkelt recept??)


GÖR SÅHÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa ihop alla ingredienserna till en slät smet.
3. Häll smeten i en smörad och bröad form. Toppa med havregryn, fröer, nötter eller något annat om du önskar.
4. Sätt in kakan i ugnen i cirka 30 minuter.
5. NJUT!

Gillar

Kommentarer

Chanapha
Chanapha,
Åhh måste ju prova receptet nån gång <33
nouw.com/chanapha
beattriicee
beattriicee,
Men wow så gott 😍😍
nouw.com/beattriicee
cjulias
cjulias,
Haha men gud!! Jag har också haft ett sug att baka bananbröd, nu får det ta och hända också haha <3
nouw.com/cjulias
Hilma
Hilma,
Men gud vad spännande med bananbröd! Jag trooor jag hört om det förut men är inte säker... Smakar det mycket banan eller tror du man kan käka det om man inte är superförtjust i att äta "råa" bananer??
PUSS hjärtat <33
nouw.com/hilma
Desireekujala
Desireekujala,
Jag älskar verkligen bananbröd! Mums 😃 <3
nouw.com/desireekujala
amandassofi
amandassofi,
Ser ju såå gott ut, och hur enkelt?!
nouw.com/amandassofi
Mammatillthea
Mammatillthea,
Wow vad gott det ser ut 🤩
nouw.com/mammatillthea
isabylund
isabylund,
Men JA TACK vad gärna jag hade velat smaka nu <3
nouw.com/isabylund
Hannas krypin,
Men åh så enkelt och gott ! Jag vill ha! Men jag äter ju varken bananer eller bröd... Mystiskt det där med fronten på ugnen men skönt att den gick att få dit igen och att du fick ditt bananbröd.
hannafialotta.blogg.se
Lillymihlte
Lillymihlte,
Alltså what?! Hur enkelt recept, det måste provas här hemma! Tror minsann det kommer bli en storfavorit! Tusentack för tipset hjärtat, och hur bra är det inte när man fyndar i second hand butiker! <3
nouw.com/lillymihlte

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin