Har jag rätt att vara lycklig?

Det har nu gått över en månad sen jag gjorde slut med Richard. 3 veckor sen jag flyttade ut. Vissa dagar är bra dagar. Vissa är dåliga. Ibland känner jag mig bara totalt vilsen. Vilsen i både vad jag känner och vad jag borde känna. Det finns fortfarande inte en tvekan om att jag gjorde rätt val, skönt nog. Tvärt om är jag rått och ärligt oerhört glad och stolt över att jag tog modet till mig att ta ett sånt livsomvälvande beslut.
Men samtidigt så krossade jag honom. Jag krossade och förstörde min bästa vän och tidigare kärlek.

Det har gått en månad och jag är vilsen i vad jag borde känna. Jag har fortfarande inte kunnat gråta. Jag känner sorgen ligga och trycka inom mig, men jag kan verkligen inte släppa ut det. Kommer jag någonsin kunna? Utöver det får jag också världens skuldkänslor när jag är glad. Mitt känsloliv är totalt kaos. Får jag ens lov att vara lycklig? Självklart vet att jag (egentligen) att jag får det, för jag har inte gjort något fel. Men vetskapen av hur dåligt han mår (han har hittat sin tröst i att börja uppdatera sociala medier, vilket han annars aldrig gör... Inget fel med det, utan bara ett konstaterande) gör att det kommer en svallvåg av skuldkänslor som får världen att tynga över mig när jag får en reflekterande tanke om att jag är glad igen.


Jag vet att jag egentligen har all världens rätt att må bra, men min kropp verkar inte riktigt vilja följa det. Däremot vill jag må bra. Jag vill vara mitt bästa jag. Och jag vet att det här inte bara handlar om situationer när man har gjort slut med någon, utan så många andra tillfällen. Så här kommer lite småtips för att hjälpa dig själv till att må bättre

4 saker att göra för att må bättre

- Omge dig med sånna som ger energi i stunder det behövs! När du känner de negativa känslorna krypa sig på ta då fram mobilen, hör av dig till någon av dina otroliga personer (en utav dom som ger både energi och värme). Ta en fika, bjud in till te, ät middag eller gör något annat. Själv tar jag med Sofia på middag ikväll =)

- Gå en promenad! Sitt inte still utan ta dig ut i den friska luften. Rör på dig. Låt tankarna få virra fritt och till slut kanske landa där dom behöver

- Sätt på en humörs-film! Behöver du skratta eller behöver du få gråta? Känn efter och välj en film som låter dig göra just det!

- Skriv! Ta fram papper och penna, eller slå dig ned framför datorn och låt fingrarna få springa över tangenterna. Ingen mår bra utav att bära allt inom sig, utan oavsett vad känslorna är så behöver dom få komma ut. Att skriva är ett magiskt sätt att göra just det - släppa loss allt! Det behöver absolut inte vara en sammanhängande text om du inte vill, utan kan vara korta osammanhängande meningar eller till och med bara ord. Gör det du behöver göra! Typ så som jag gör just nu =)

Hoppas verkligen att just du som behöver det kan få lite hjälp utav det här, om inte annat har det i alla fall hjälpt mig, hihi!

Gillar

Kommentarer

amandagroth
amandagroth,
Det kommer bli bra ska du se 😍🙏❤nouw.com/amandagroth
Matildaberlin
Matildaberlin,
Mrsfunkys
Mrsfunkys,
Det är självklart att du har rätt att vara lycklig ❤️ Du är värd allt det goda i livet. Du är en helt amazing person som ger så mycket till andra. Du ska inte ha skuldkänslor för att du mår bra. Ta hand om dig Matilda och njut av var dag, du är sååå värdefull! Kramar nouw.com/mrsfunkys
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså FINASTE HJÄRTAT!! tack <3 nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229