Gympass - Fredagstips

Det finns två filosofier för hur man ska träna för att inte tappa motivationen. Eller okej, det finns många. Men vi fokuserar på dom här två idag.

1. Träna mot ett mål!
Att gå till gymmet, ta första bästa maskin, göra ett par reps och sen gå till nästa kommer utan tvekan göra att man tröttnar. Jag vet själv att mina absolut sämsta pass är när jag går till gymmet utan någon som helst plan. Har man däremot ett mål blir det en annan femma. Och när de kommer till mål ska dom vara bra. Att helt enkelt säga att man vill bli stark är inte ett bra ett, för när vet du när du är stark? Sätt i stället upp något i stil med: Jag ska kunna göra 10 armhävningar på tå, jag ska kunna springa milen utan att behöva stanna eller gå, eller jag ska gå ned 5 kilo. Vad målet är är helt upp till dig och inget jag kommer lägga mig i, men ni förstår va?
Och det är då, när man har ett mål man jobbar mot, när man vet att övningarna faktiskt tar en ditåt och framför allt när man ser resultatet och når målet som träningen blir sjukt kul

2. Träna det du känner för!
Om du är SJUKT taggad på att träna ben, men så står det armar på schemat, hur kul blir passet då? När du står där vid dom fria vikterna men inte kan släppa squat-racken med blicken? Eller om du verkligen vill dansa men är inbokad på spinningpass? Nej, fy så tråkigt det är då!
Så gå till gymmet, gör det du är taggad på och få till ett fantastiskt, j*kla härligt pass!
(OBS! Kom ändå ihåg att blanda in det andra mindre roliga med. För oftast är det ju det man är bra på som är kul, men man måste faktiskt träna allt det andra med för att inte hamna i obalans)

Idag var en sån dag när jag gick till gymmet och bara hade 100% feeling. Efter ett par veckor med måste-träning av både BodyJam och Bootylicious (för att kunna hålla passen) var det så skönt att bara få göra precis det jag själv kände för just där och då.
Så det blev ett riktigt långpass och en riktigt grym start på helgen =)

30 minuter powerwalk på bandet med 2.0 i lutning

Cirkel 1:
- 10 Burpees
- 15 Trusters med hantlar
- 15 cross back lunges på Höger
- 15 cross back lunges på vänster
- 15 hantellyft till sidan

(4 varv utan vila)

Cirkel 2:
- 15 chrunches med hantelpress på toppen
- 25 höftlyft i sidplanka på Höger
- 15 armhävningar (så många som möjligt på tå, resten på knä)
- 25 höftlyft i sidplanka på Vänster

(4 varv utan vila)

Superset: 25 sumo squats med kettlebell och 15 kettlebell swingar

(3 set)

20 minuter på trappmaskinen

Avslutat med en ordentlig genomrullning på foamrollern

Ska du träna något idag? Vad blir det då? Eller har du kanske redan? =)

Gillar

Kommentarer

Yasmine
Yasmine,
Såå viktigt! Jag brukar försöka att tänka ut i förväg vad jag ska träna, men om jag blir supersugen på något annat så ändrar jag mig. Och jag har tagit till mig dina tips förut och kämpar stenhårt mot mina mål. Mitt största mål just nu är att bli frisk nog att kunna träna igen! 😃 Tack för träningspasset, ska testa det så snart jag kan! Kram fina <3 www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Det låter verkligen hur grymt som helst!! Du är FANTASTISK!!! <3nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Skönt att röra på sig ordentligt 😍
Jag gick i världens backe igår med barnvagnen framför mig. Jäklar, vad det sög i rumpa och lår 😂❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja! Och det kan jag verkligen förstå!! Kram fina <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229