Ge dig själv kärlek

Här kommer en liten Kim-visdom (ni vet min gamla, magiska BodyBalance-instruktör?) att applicera i vardagen: Stanna och reflektera över vilken (kropps)del som behöver lite extra kärlek idag!

När hon sa det så var det alltid mitt under pass och syftade (såklart) på att man skulle känna efter och låta sig själv stanna extra länge i en position om ens kropp behövde det just där och då.

Det är visserligen precis vad jag gör just nu när sitter och rullar ut min stackars, sträckta hamstring och höft. Jag stannar här, trots att jag bara vill skynda hem efter passet, och tar tiden till att ge den extra kärlek

Men det är också nu jag själv reflekterar över hur man kan applicera det i vardagen.
Så ta en liten stund, precis just nu när du läser det här, och tänk efter

Vad i ditt liv behöver lite extra kärlek?

Är det något fysiskt i din kropp?
Kanske att just stretcha? Kanske att ta dig själv tiden att få gå en kvällspromenad för att rensa tankarna? Kanske att rehaba (hur tråkigt det än är)? Kanske att äta regelbundet?

Eller är det något som påverkar det psykiska?
Kanske att utesluta något som gör dig stressad? Kanske att köra en skärm-detox? Kanske att lägga lite extra tid på dina kompisar?

Eller är det något för att prioritera Dig?
Kanske att signa upp på en konstkurs? Kanske att boka en resa för dig själv? Kanske att säga nej till en utekväll för att ligga hemma på soffan och läsa en bok?

Det kan vara precis vad som helst!

Bortsett från min stackars hamstring då, så känner jag själv att jag behöver ge den delen av struktur och ordning i mitt liv lite extra kärlek igen.

I och med mitt borttappande av plånboken var ni flera som uttryckte oro om att det är ett utav dom första symptomen på utbrändhet (all kärlek till er underbara människor ❤️). Men efter en snabb reflektion tror jag faktiskt att det är precis tvärtom, haha! För första gången på länge är jag inte alls särskilt stressad. Jag har inte tagit på mig för mycket, utan (tro det eller ej) varit rätt chill. I och med det har jag inte behövt haft lika stenhård koll på allt.

Så jag behöver, utan att blanda in stressen i mitt liv igen, ge mig själv lite extra kärlek i form utav att 1. sätta mig ned och skriva upp vad jag behöver göra de närmsta dagarna, 2. ta mig själv tiden till att vara kvar i skolan och plugga mer fokuserat, 3. städa ordentligt hemma så var sak hamnar på sin plats igen, och 4. andas, pussa lite på Richard, höra av mig till mina vänner och krama om hela min familj när jag träffar dom på Lördag!
(okej, sista har inget med ordning att göra utan är bara något jag måste lägga lite extra kärlek på för min egna skull)

Nu frågar jag igen - vad behöver du ge lite extra kärlek?

Gillar

Kommentarer

alvaoberg
alvaoberg,
alltså vilka rader tjejen. Tack för dom ❤️nouw.com/alvaoberg
Matildaberlin
Matildaberlin,
TACK själv vännen <3nouw.com/matildaberlin
elinelmersson
elinelmersson,
Alltså så viktigt inlägg! Du är bäst <3nouw.com/elinelmersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TUSEN tack fining <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229