Fuck Cancer

Jag är så lycklig över att jag haft turen att växa upp i ett sånt underbart land som Sverige. Här har jag fått känna mig trygg, säker och omhändertagen. Självklart har det sina brister med (även solen har sina fläckar), men jag tycker definitivt inte att vi har någon rätt att klaga.
Jag menar nu absolut inte att klanka ned på u-länder eller att folk som föds och växer upp där väljer att göra det, utan jag har bara reflekterat över vilken tur jag haft som fått födas just i Sverige.
Många i världen lever i konstant skräck för sina liv, och där sjukdomar och missär är en del utav vardagen.
Jag däremot har fått växa upp i ett land med säkerhet, obligatorisk skolgång och till-och-med gratis vaccinationer.

Cancer är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Eller NEJ, det är raka motsattsen! Jag fullkomligt hatar skiten! Min farmor gick i höstas bort i sviterna av bröstcancer efter flera omgångar och år av kämpande. Tyvärr finns det inget vaccin mot just bröstcancer, med det är något jag hoppas att dom en dag lycaks få fram så att vi kan utrota denna hemska sjukdom.
Något som däremot går att vaccinera sig emot är livmoderhalscancer. För mig var det en självklarhet att aktivt vaccinera mig när det kom ut, och idag ingår det till och med i skolans vaccinationsprogram för alla tjejer. (Ni kan läsa mer om vaccinet HÄR<

).

Jag tycker verkligen att det är helt fantastisk och så otroligt viktigt. Både för vår egen skull men också i kampen mot cancer. Jag vet också att många är otroligt skeptiska mot vaccin och att stoppa saker i kroppen, men har du inte vaccinerat dig än ta dig i alla fall en funderare på det!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229