Exploring Vietnam

Jag har alltid varit emot guiadade turer. När jag hör dom orden får jag upp bilden utav sällskapsresan med 80 personer sittandes på en buss med en guide längst fram som försöker få alla att sjunga Vår busschaufför. Därför är private tours betydligt mer min grej, men efter mycket strul fram och tillbaka bokade vi till slut en tour via GetYourGuide igårkväll.
När vi vaknade imorse hade vi ingen aning om när dom skulle hämta oss, eller om dom ens skulle göra det (med våran tur hade det lika gärna kunnat sluta med att vi satt fast på hotellet hela dagen), men kvart över 8 ringde dom från receptionen och sa att vår guide var här. Och hur bra blev det inte??
Vi blev totalt 8 personer (ett jämngammalt Tyskt par, ett äldre Brittiskt par samt en Rysk Mor och dotter) som blev runtkörda till 5 olika destinationer tillsammans med världens härligaste guide Danny

Stopp 1 - Pepper Farm

Phu Quoc är känt för 5 saker: Pärlor, Peppar, ett specifikt sorts träd, fisksås och hundar. Första stoppet på turen var då en utav dessa, nämligen en pepparfarm. Här fick vi gå runt bland plantorna, se hur pepparn faktiskt växer, hur lokalbefolkningen klättrar upp och skördar dom och hur de sen torkas.
Snacka om att jag har lärt mig något idag! Så coolt att ha sett!

Stopp 2 - Kayak och tempel

Därefter åkte vi till Cua Can River. Där stod kayaking på schemat. 2 och 2 hoppade vi ned i varsin kayak och paddlade ungefär 20 minuter bort till ett tempel. Danny förklarade på knackigt att hans engelska är only basic conversation, but I read alot about tempels. You got any questions for me madame/sir?? Och det märktes verkligen att just religion var något han intresserade sig för, så turen var verkligen fantastisk

Stopp 3 - Bee farm

Efter att ha paddlat tillbaka åkte vi vidare till en lokal bifarm. När vi var på Bali åkte vi på en liknande tur, men där kändes det som att flera utav stopen bara var rena turistfällor skapade för att vi skulle lockas till att köpa både det ena och det andra. Det här däremot, det var verkligen genuint. (Mamma - du hade ÄLSKAT det här!)
Hela gården var som en asiatisk version utav en lokalproducerande bondgård, där man ser att bönderna bryr sig om så mycket mer än bara producerandet. Det var (såklart) en massa bikupor, alla möjliga olika sorters frukter (ananas, bananer, cashew, jackfruit, durian, passionsfrukt, avokado osv osv), höns som sprang fritt men också en liten yoga studio och ett supersött café. Efter att ha blivit guideade runt hamnade vi där och Richard beställde in en Passions juice med raw honung medan jag kikade i shoppen, gav mig på alla provsmakerna på deras honungar och även deras honungsvin.

Åker ni till Phu Quoc från ni absolut inte missa det här stället! (Sök bara på Bee Farm Phu Quoc så hittar ni det)

Stopp 4 - Forrest (National park)

Enligt programmet var nästa stopp national parken, men som våran guide förklarade så är national parken bara helt vanlig skog. Så istället tog han oss istället ut i just skogen eftersom att vi då slapp betala inträde. Och alltså wow vilka träd det finns!
Har man tur, vilket vi tyvärr inte hade, så kan man också få se en och en annan apa.


Punkt nummer 5, den sista, är den absolut mest magiska och absolut bland det coolaste jag har gjort i mitt liv. Men den tänker jag spara tills imorgon bitti (cliffhanger!!). Tro mig när jag säger att ni inte vill missa den, så kika in då!
Hoppas ni har haft en fantastisk Söndag! Puss <3

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Men wow vilken upplevelse än en gång!! ❤️ Så himla kul att ni fick en så bra guide och att det bara blev så himla grymt!! ❤️ Kramnouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK finaste <33nouw.com/matildaberlin
FridaochTove
FridaochTove,
Vilka wow-upplevelser! Så kul med en bra guide, det gör ju sååå mycket. Så fina bilder med. Kram finaste du<33nouw.com/fridaochtove
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men jaaaa! det gör ju verkligen det =) Kram fina <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229