Ett stort beslut

Tröja HÄR

Jag gjorde det! På vägen mellan Arlanda och Täby bokade jag frisörtid. Okej, till och med när jag nu läser det så låter det inte alls stor, men känner man mig så vet man att det är det. Senast jag va hos frissan var i Augusi. Däremellan har jag stått med kökssaxen över handfatet och tagit mina egna toppar... Jag har liksom känt att mitt hår är så trött, skadat och tråkigt att det inte har spelat någon roll och då tänker jag inte lägga 400 spänn på att bara toppa det.

Just det är läget just nu - trött, torrt och skadat...
En gång i tiden hade jag faktiskt fantastiskt fint hår. Det var till och med så att jag ett tag misshandlade mitt hår med flit (guuu vad jag ångrar det nu...). Men det har alltid varit så starkt att jag aldrig har behövt bry mig.
I 7an började jag tona det mörkt, vilket jag gjorde ända fram tills för två år sedan

Omg vad jag saknar det där håret. Bara se vad fint det var!

Det var då jag fick för mig att jag ville bli blond. Ovan ser ni första besöket hos frisören. Innan det tonade jag alltid håret hemma och gick för att klippa mig ungefär en gång var 10e månad.
Så att gå till frisören för att klippa och färga var verkligen något sjuuukt stort för mig!

Här är efter besök nummer 2 när vi gick nyansen ljusare. Jag hade haft bilden utav att jag skulle kunna gå från mörk till riktigt blond på en gång, men världens bästa frisörer fick mig att inse att det såklart inte skulle gå utan att mitt hår skulle bli jätteskadat.
Därför vågade jag inte göra något själv utan gick även den gången till salongen och fixade det.
Ser ni vad fint det var där med??


Men efter det blev jag modig och började bleka hemma.... Note to self - NEVER EVER do it again!!!
Eftersom att jag alltid har haft så starkt hår och innan bara jobbat med toningar så hade jag 0 respekt för blekningen. Jag lämnade alltid i den längre än vad som var rekommenderat... Dessutom hade jag ingen aning om att silverschampoo skadade håret, så jag hade i det i typ 5 minuter vaaaarje tvätt (vilket var varannan dag, ibland varje) fram tills att jag mitt i vintern fick för mig att sluta tvätta håret (eftersom att det skulle skada håret) trots att jag svettades som en gris på mina pass vilket gjorde att mitt hår blev så torrt att det finns inte.
Det var där och då mitt hår började brista. Och det var inte lite....

Efter det har jag knappt vågat röra mitt hår. Här är från när jag sist va hos frisören (i Augusti). Jag ville ha en snygg kall baylage men hon vågade inte bleka det. Istället försökte hon färga det så att det kunde växa ut så naturligt som möjligt.
Men ni ser ju hur tunt och ärligt fult, det till och med var efter besöket

Vilket leder oss till idag. Världens tråkigaste hår med en brutal utväxt. Jag brukar beskriva min frisyr som en upp och ned vänd hockeyfrilla. Alla brustna tossar håller på att växa ut vilket lämnar mitt hår i 4 olika lager:
- Det långa, tunna, skadade som bara fortsätter att brista
- Det numera axellånga håret som var längderna som först brast. Även dom är skadade
- Det decimeter långa burret med nytt hår som kommit efter blekandet
- Det brutala fjunet med bebishår som inte går att kontrollera <-- Kan verkligen tipsa om ett hårkosttillstkott jag äter som jag inbillar mig verkligen funkar. Ni hittar det HÄR (stort tips)

Så nu när ni har läst min hår-historia kanske ni förstår hur stort det är att jag har bokat en frisörtid. Och inte vilken tid som helst. Jag har bokat en MAKEOVER (yes, den heter så). Hårförläning, färgning, klippning, behandling och allt vad som mer kan behövas.
Nu är det dags! Eller rättare sagt på Torsdag är det dags!
Detta är slutet för den upp och ned vända hockeyfrillan, haha!

Gillar

Kommentarer

Miss Baby Peaches
Miss Baby Peaches,
Så spännande med en makeover!
Mitt hår ser tyvärr också ut så där. Tyvärr har jag inte råd att göra ett besök hos frisören varje gång jag ska färga och klippa. Att färna utväxten en gång i månaden blir ruinerande.. Dock skulle det nog må bättre av att göra det!
missbabypeaches.se/
Matildaberlin
Matildaberlin,
I know the feeling!! hatar verkligen att det ska va så dyrt... Kram finaste du! <33nouw.com/matildaberlin
JenniB
JenniB,
Oj då.. VILKEN SKILLNAD ALLTSÅ. Det är bra att du inte fortsatte med blekningarna och verkligen lät ditt hår vila! ❤️ Jag tycker du skulle passa i en liiiite mörkare färg.. kanske ljusbrunt eller mörkblånt alltså nåt där emellan liksom, om du förstår vad jag menar 😅nouw.com/jennib
Matildaberlin
Matildaberlin,
Jag funderar på precis samma sak! Tack finaste <33nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229