Ett inlägg rakt från hjärtat

Det här är för mig ett väldigt viktigt inlägg att skriva. Ett inlägg rakt från hjärtat som jag hoppas går fram till alla er som behöver det. Framförallt er unga tjejer!
 
När jag var yngre hade jag ett väldigt dåligt förhållande till min kropp och mig själv. Jag ska börja med att säga att jag aldrig har gjort något för att skada mig själv. Jag har aldrig svält mig självt eller orsakat några fysiska skador. Men jag kan i vissa stunder säga att jag hatat mig själv.
 
Jag var en sån tjej som hade svårt att prata med killar. Jag var blyg och höll mig klistrad till säkra punkter - mina bästa vänner. Jag vågade sällan ta kontakt med nya personer utan höll mig alltid tyst och i bakgrunden, men alltid med i gänget för att sticka ut var verkligen inget jag ville. 
Jag kunde ofta på kvällarna ligga och tänka på saker jag sagt till folk under dagen och känna mig dum, älta det fram och tillbaka och i slutändan komma fram till att jag skämdes otroligt över mig själv (trots att jag inte ens gjort något konstigt eller fel).
 
När det kommer till min kropp var jag precis lika osäker där. Det fanns inget jag trivdes med på mig själv. Alla dom där tankarna som, tyvärr, så otroligt många unga tjejer lider utav. Magen är för stor, mina lår är enorma, jag blir aldrig bra på bild eftersom mitt ansikte är så fult.... Tänk om jag bara såg ut som någon annan! Tänk vad livet hade varit bättre!
 
Men nu ska jag berätta något, det som för mig är så otroligt viktigt att få dela med mig utav. 
 
DU ÄR PERFEKT PRECIS SOM DU ÄR!
 
Många år senare har jag äntligen fått komma fram till det. Du är perfekt på ditt operfekta sätt. För det är så att ingen är perfekt, och det är de små operfeka detaljerna som gör dig så fantastisk.
Att bli vän med mig själv är det bästa jag någonsin gjort. Det bästa jag någonsin lyckats med!
Så för alla er som har dessa tankar, alla ni som inte tycker om er själva vill jag bara säga att ni är inte ensamma och hur jobbigt det än är just nu så kommer livet bli SÅ mycket bättre. 
Det är en lång resa och absolut inget som sker över en natt. Men allt jobb, varenda liten tanke ni lägger på att komma underfund med hur fina ni verkligen är, är så värt det!
 
Hur töntigt det än känns, och trots hur svårt det än kan vara (det här var faktiskt en omöjlighet för mig när jag var 14 år), så uppmanar jag dig att här och nu säga 3 saker du tycker om med dig själv.
 
Och kom ihåg att du är heeeeelt fantastisk! Kram!
 

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Men åhh så glad jag blir över din kommentar! Det värmer verkligen hjärtat! Det är såå hemskt, men precis som du säger så har nog alla tjejer hatat sig själv någon gång. Vi behöver finnas där för varandra och visa att man inte är ensam. Kram matildaberlin.blogg.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Nämen åhh! Tack söta du! Blir så varm i hjärtat matildaberlin.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229