Droger är bara skit

Jag har sett vad droger kan göra med en nära väns liv. Jag vet att det kan totalförstöra någons vardag och helt ändra personen. En drogberoende är inte vad hon eller han en gång tidigare har varit. För att en drog är just en drog. Lögner blir en del utav verkligheten. Stöld är inget man bryr sig om längre. Utan allt handlar om att få tag i drogen.
Man behöver verkligen inte vara något problembarn, ha det i generna eller ha haft otur i livet - utan vem som helst kan hamna där. För vissa räcker det med att testa en gång för att sedan vara fast, medan andra kan nyttja hur många gånger som helst utan några problem. Alla är vi olika, men det gör det inte mindre hemskt för det.

Jag bryr mig om mina vänner! Jag bryr mig om mina när och kära! Jag vill inte på något sätt se mina vänner förstöra sina liv och jag skulle göra allt för att stötta dom om dom fastnat där.
Det svåra är bara att få personen att inse att dom har problem och framför allt att få dom att erkänna att dom över huvudtaget röker på, tar piller eller liknande. Apotek 365<

säljer faktiskt hemma tester som påvisar olika droger. Både för urin och saliv. Det är till och med så att dom har ett som kan påvisa SPICE (stora tummar upp för det!).
Enkelt kan man då be sin vän att ta testet och förhoppningsvis kan man efter det släppa all oro. Om inte, ja då har du klara bevis och kan börja göra allt för att stötta din vän.
Hur man gör är så väldans individuellt. Gå med på AN-möten (anonyma narkomaner), bara finnas där, vara med när personen berättar för sin familj eller vad det nu kan vara.

Alla bryr vi oss om dom i vår närhet (hoppas jag!). Och väldigt ofta har ens magkänsla rätt. Börjar du någonsin känna oro eller misstänka att någon är påväg åt fel håll - lyssna då på din intuition. Börjar med att prata med personen, kanske fråga rätt ut hur det egentligen är och framför allt visa at du finns där! Oavsett vad!
Det är ju faktiskt så att ju tidigare man kan fånga ett missbruk, desto lättare är det att ta sig ur det. Och minskar risken för att något riktigt otäckt ska ske. Ingen vill vi förlora någon vi ålskar och tyvärr är det alldeles för många som har gjort det.

En fantastiskt bra talande bild som min chef Timmy Skinner faktiskt fotat på min högstadieskola


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229