Det här med PMS

Jag har aldrig tidigare PMSat. Eller jo, kanske när jag var typ 13 och ens föräldrar förstod det, men själv var man helt ovetande. Men annars har jag sluppit istort sett allt. Jag blev aldrig sådär chokladsugen som andra säger att dom blir, tvärt om kunde jag knappt tänka på sötsaker veckan innan, jag hade inga större humörsvängningar, blev inte känslosammare än vanligt och hade sen turen att nästan aldrig få någon mensvärk.
Nu har jag sedan ett tag tillbaka skaffat ett nytt preventivmedel och mina hormoner är helt bananas.
Plötsligt har jag börjat PMSa. Och efter att inte ha gjort det under en hel livssttid utan, lider jag verkligen utav det haha.
Numera:
- blir jag sötsugen och helt omättlig. Jag kan lätt sätta i mig 7 skålar med mjölk och söta flingor, för att sedan fortsätta med att ära bara flingor. För att inte tala om när jag får tag i choklad...
- växer mina boobs cirka 2 veckor innan för att sedan krympa igen. Sjukt irriterande eftersom att jag blir jätteledsen varje gång dom krymper och tror att dom aldrig kommer komma tillbaka igen. Jag skojar inte när jag säger att dom kan växa nästan en kupstorlek över natten
- är humörsvängningar något som drabbar stackars Richard, för att inte tala om mig själv. Jag blir sjukt lättirriterad och grinig, en riktig PMS-kärring rent ut sagt, och kan sen börja gråta för absolut ingenting... Jag som egentligen inte tycker om känslor utan är rätt så nöjd med att alltid vara glad tycker det här är riktigt irriterande!
- samlar jag vätska som jag vet inte vad. I vanliga fall dricker jag mycket och sen springer jag på toa mycket (har en irriterande liten kissblåsa). Men igår kom jag på mig själv med att ha druckit 7 flaskor med vatten, 3 stora koppar te, 2 NOCCO, 3 glas vatten till middag och en skål med mjölk (och flingor) och bara gått på toa 2 gånger på hela dagen. I vanliga fall hade jag nog behövt springa 6 till 8 gånger. Inte konstigt att jag kände mig konstig igårkväll....
- får jag finnar och blemmor i hela ansiktet. I vanliga fall har jag (tack-o-lov) rätt så snäll hy som sköter sig själv, men under denna persiod dyker den ena kliande och ömande finnen upp efter den andra. Sjuuukt irriterande!
Jag har förut aldrig haft något problem med att "ta hormoner" men nu börjar jag bli väldigt skeptisk. Gillar inte alls hur det påverkar min kropp och framförallt att jag känner mig i oblans och inte alls som mig själv.
Eller så är det bara p-ringarna (som jag använder nu) som skall bytas mot något annat. Dock kan jag inte komma på något annat p-medel jag kan tänka mig.
P-piller var jag alldeles för dålig på att komma ihåg att ta, p-staven var ett helvete och tyvärr tror inte barnmorskan att kopparspiralen är något för mig.
Vad använder ni?? Vad har varit bra och var har inte varit bra??

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Verkligen! Inte alls kul! Hade gärna slutat med allt, men känner att jag behöver tyvärr skyddetmatildaberlin.blogg.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229