Det bästa med Tokyo

Matkoma deluxe kallas det! Om jag måste säga en sak jag tycker bäst om med den här staden så är det helt klart maten. I'm in Love!

Till middag gick vi in på en liten restaurang där det, än en gång, inte fanns någon som pratade engelska. Jag hade lät om en rätt som kallas Shabu Shabu där man får in en kokaned gryta och olagade matdelar man sedan doppar där i (räta mig om jag har fel), vilket vi tyckte lät så gott. Utanför den här restaurangen fanns det en bild på vad som i alla fall liknade den här rätten, så vi gick in och pekade på bilden att det var det vi ville ha. Förstå hur nervösa vi blev när hon skrattade åt oss samtidigt som hon sprang in i köket. I eftehand gissar vi att det var för att maten var rätt så stark och hon var nervös över att vi två, vita västerlänningar skulle klara det.

Men guuu vad gott det var! Både jag och Richard älskar när det är starkt, så det var verkligen inga problem =)


I grytan fanns det så mycket gott! Bland annat nudlar, böngroddar, små svampa, shiitakesvampar, tofu, korv, vi tror det var spam, kycklingbitar, musslor och crabsticks. Och som plus i kanten fick vi gyoza (stekta japanska dumplings) till det.

Som sagt - matkoma deluxe!
Nere i vänstra hörnet är bilden vi pekade på. Ingen text utan bara japanska tecken, så nu förstår ni kanske hur nervösa vi blev när hon skrattade åt oss, haha!


Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Vad synd, för det är verkligen jättekul att sitta och faktiskt inte ha en aning om vad man får in haha!matildaberlin.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Och det var det! =)matildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229