DAG 7 - Fyra värdefulla minnen

1. Perioden innan jag och Richard officiellt blev tillsammans var vi ofta hemma hos honom och såg film på kvällarna. Dom stunderna var bland dom bästa i mitt liv! Det var den där laddade elektriciteten i luften samtidigt som jag låg med huvudet i hans knä, medan han strök mig över huvudet och håret och jag hade aldrig känt mig så avslappnad, hemma och på något sätt säker.
Jag älskar allt vi har tillsammans med jag kan ofta sakna dom stunderna.
2. Ni som läst min blogg tidigare vet kanske att jag inte brukar tycka om att fira min födelsedag. Under hela gymnasietiden var det till och med så att jag höll den hemlig, tog bort den från Facebook och vägrade svara när folk frågade.
Men så var det ändå så att mina närmsta vänner fick reda på datumet inför min 16e födelsdag och bestämde att vi skulle fira. Så dom bjöd hem mig till deras lilla in-ack-lägenhet där dom hade samlat ihop vår lilla tjejskara. O när jag kom dit tog dom fram, jag vill säga vackraste tårta - men helt ärligt var den rätt så ful, alkohol och dom bästa partyspelen. Åhh vad mysigt vi hade det! En riktig sån där tjejkväll som man minns än idag.
Och sen kom överraskningen! Instormande i lägenheten, skrålandes "ja må hon leva", kom pojkvännen till en av tjejerna och hans killkompisar. Förstå sen vad jag höll på att dö av skratt när dom på sista versen drog upp tröjorna och på sina magar bokstaverade MATILDA
Helt klart en födelsedag värd att minnas!
Jag kunde ju inte va sämre än att vara med!

3. När vi var mindre tillbringade vi väldigt mycket tid ute hos min mormor och morfar. Jag och min lillasyster Lovisa sov över där ute nästan varje helg och tillbringade nästan hela loven där. Bland det mysigaste jag vet än idag är lördagsmornarna under vinterhalvåret vi hade.
När vi vaknade var brasan i kaminen redan tänd, mormor var ute i köket och stökade och vi plockade med oss våra sovtäcken ut till fåtöljerna i det öppna köket/vardagsrummet. Där packade hon in oss i varsitt täcke, i varsin fåtölj, och vi satt nöjt och kollade på Lördagsmorgon på 4an. Efter en stund kom hon med frukost - filmjölk med sirap i (har ni inte testad det tidigare är det ett måste! Helt galet gott!). Och där var vi sen hela dagen. Vi bakade massor, spelade spel och åt godis.
Då en vanlig vardag - men nu ett minne djupt rotat i mitt hjärta <3
Jag är ledsen men min mormor är tusen gånger bättre än din

4. Det var nyårsafton och jag var väl 4 eller 5 år. Vi var hemma hos oss och mamma och pappa hade bjudit över ett par dagiskompisar med föräldrar till oss. Den ena killen var lika gammal som jag och den andra som Lovisa. Vi hade alltid jättekul tillsammans och precis som alla brn sprang vi iväg efter maten för att leka. Just då lekte vi mamma, pappa, barn. Jag som var äldst var såklart mamma, killen lika gammal som mig var såklart pappa och småsyskonen var såklart barn/hund. Till historian hör att jag var kär i killen (så kär som en 5-åring kan vara) som var lika gammal som mig, och han lika kär i mig. Så efter en stund slänger han ur sig frågan om vi inte ska leka mamma, pappa, barn på riktigt.
Och där och då fick jag min första pojkvän! Vilket såklart signades med en puss (min första).
Småsyskonen tyckte ju att det här var jättekul, så sekunden efter var dom ute och skvallrade för våra föräldrar. Det här var också kvällen jag för första gången upplevde att något var pinsamt.
Jag hade tyvärr inte tillgång på någon bild från min dagis tid utan jag bjuder (!) istället på en på mig när jag var 9 år och spelade Kling i en Pippi föreställning vi gjorde.
Hahaha, visste ser jag hård ut??


Gillar

Kommentarer

Heléna
Heléna,
Roligt att läsa det du delar med dig! Kram <3helna.blogg.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Tusen tack vännen! Hoppas du får en trevlig kväll! Kram matildaberlin.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229