Breath in - breath out

Balsam för själen - en fras som betyder så mycket för mig. Det var min gamla BodyBalance-instruktör (en av världens absolut bästa btw) på mitt hemmagym på Gotland som lärde mig dom orden. Dom och förståelsen av ordet Harmoni. Jag har ärligt talat tyckt att det är ett supertöntigt ord. Ni vet något som yoga-wannabes slänger ur sig till höger och vänster.
Ihh, idag känner jag mig så harmonisk (läs i en nasal, gäll, energifylld röst) = Matilda Berlin vill spy på den personen.

Men så stod jag där i salen en sjukt tidig morgon. Det var mörkt runt omkring. Ett par tända ljus fanns på scenkanten. Och samtidigt som vi utför om det var solhälsningen eller i en av balanssekvenserna, hör jag Kim säga känn harmonin i salen.
För första gången i mitt liv kände jag den magiska känslan av just harmoni

Mitt mål om att köra Balance en gång i veckan har helt falerat och jag har än så länge kommit upp i 0 gånger den här månaden... Kanske är det just nu jag behöver den som mest, när jag inte känner att jag har tid för den. Men nej, än så länge har det inte blivit av.
Däremot kom jag ut på min morgonpromenad imorse. Och det hörni - det var balsam för själen!
Att vandra längs med vattnet, se dom färgglada löven dala mot marken, höra prasslet när man trampar igenom högarna och bara få lite tid för mig, min hjärna, mina tankar. Där. Då. Nu.

Stort tips till alla som känner sig stressade eller vilsna: knyt på dig skorna, ta på dig jackan, plugga in lurarna med mysmusik eller en härlig podd och ta en promenad i naturen. Andas lite frisk luft och låt kroppen och tankarna få röra sig mot ett.
Hur löjligt det än låter behöver vi nog alla lite mer tid för det som definieras som just balsam för själen!

Gillar

Kommentarer

Victoriafredriksson
Victoriafredriksson,
Matildaberlin
Matildaberlin,
tessbjork
tessbjork,
Ser underbart ut! <3nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229