Börjar ge upp

Nu har jag fått nog! Det här funkar inte längre. Jag går konstant runt och är deppig. Är i världens svacka. Jag kan inte ens svara Bra på frågan om hur jag mår. Just nu har jag fått världens kicker utav höstdeppen, and I don't like it.

För tillfället går jag runt i något slags mellanläge där jag egentligen inte är stressad, men jag ligger efter med allt jag borde ha gjort. Men ju mer jag tänker på det, desto mindre motivation till att faktiskt göra det får jag. Min lilla grop blir bara större och större och större. Vi snackar allt från att svara på mail till att skicka tillbaka paket eller skriva presentationer. Varje liten sak blir som ett stort hinder.
Och här någonstans känner jag inte igen mig själv längre. Den glada, energisprudlande Matilda är borttappad bakom en blekgrå, höstmask....

När jag imorse fick reda på att föreläsningen jag trodde skulle vara 3 timmar istället bara vara 45 minuter övervägde jag starkt att bara åka hem, bädda ned mig i soffan och tycka synd om mig själv. Men nej! Nu får det vara nog, för jag funkar inte såhär som jag är nu.
Istället tog jag fram papper och penna, och skrev en riktig to-do-list. Vad vore livet istället för listor va??
Där skrev jag ned allt jag kunde komma på att jag ska göra. Allt som tynger mitt huvud.
Ett tag övervägde jag också att ta mig hem vid lunch och ta eftermiddagen hemma (lite som en kompromiss), men så slog det mig igen. Vad kommer det göra mig för nytta? Bättre att istället sitta kvar i skolan, jobba ett par timmar med hundra procentigt fokus och sen ta mig hem och ta tag i resten av livet. En punkt i taget. Ett stäck i taget.

Så efter 6 timmar på KTH biblioteket tyckte jag att jag utan tvekan var värd att få gå och träna. Speciellt med tanke på att jag förutom allt plugg jag faktiskt fick gjort, lyckades checka av fem punkter på min lista. Good Job Matilda!

Nu återstår bara den stora frågan - vad är det för fel på mig? Och vad tusan ska jag göra för att bli kvitt den här höstdeppen? Tända ljus, teer eller kattfilmer verkar inte vara nog, så frågan är vad nästa steg är. Köpa en hundvalp? Eller varför inte göra som brunbjörnarna dvs äta en massa mat och sen ta en riktig powernap och vakna först när det är vår och sol ute igen?

Vad tror ni? Eller har ni nåt annat magiskt tips?

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Men åh finaste Matilda. Du är så grym! Unna dig bara saker du mår bra av, prioritera bort annat. Känner igen mig så mycket i saker du skriver. Denna höstdepp alltså... tror inte det skulle skada med en bra serie, din mammas honung och bara mysa!♥️nouw.com/artibus
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ja det är verkligen inge kul alltså.... Kanske är det kombinationen av det och känslan av att jag just nu inte har tid för just det (lät ju magiskt och verkligen något som jag skulle behöva). 2 veckor tentaplugg, sen så ska jag verkligen bara släppa allt för en liten stund!! Kram <3nouw.com/matildaberlin
jennifermarie
jennifermarie,
Jag går också runt i den där dvalan som du gör. Jag kan inte ens säga: Jag mår dåligt! Jag gråter för ingenting och känner ingen glädje för något alls <3 nouw.com/jennifermarie
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men fyyy! Hjärtat då! Hoppas verkligen det släpper snart <33nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229