Blogg Overtake

Hej alla läsare, Lovisa, lillasyster, här! Matilda står här hemma i mamma och pappas kök och bakar, så jag passar på att ta över här i några minuter. Vissa av er känner henne genom att ni träffats ute i den icke-virala världen och vissa av er känner henne genom den här bloggen. Jag har ju känt henne i exakt hela mitt liv och därför tänkte jag dela en liten syster-lista som handlar om just henne, denna underbara människa, min syster - Matilda.
So, here we go!

När och var är Matilda född?
Den 14e september 1995 på Visby Lasarett

Vad är hennes fullständiga namn?
Matilda Lovisa Berlin

Vilka idrotter har Matilda utövat?
Oj, frågan är väl vilka hon inte har provat på. När vi var små så gick vi båda två på dykning. Jag var alltid så avundsjuk på henne för att hon var så mycket bättre än jag var. Sedan har hon spelat fotboll, basket och handboll i korta perioder. Sedan kom orienteringen som hon höll på rätt långe med. Hon blev till och med DM-mästare i medeldistans när hon var runt 12. När dansen kom in i hennes liv försvann de flesta andra sporterna.

Favorit lek tillsammans när ni var små?
Harry Potter, utan tvekan! Vi lekte alltid det tillsammans med vår kompis Jonathan. Han var Harry, jag blev alltid tvingad att vara Ron eftersom min kära syster skulle vara ALLA andra karaktärer. Eller inte alla, lillasystern Wilma fick alltid vara Ms Norris.

Här sitter vi då, Matilda, jag och Jonathan på en strand vid Lummelundagrottorna med våra trollstavar i högsta hugg. Hur balla är inte vi?


Delar ni humor?

Oja! Vi har en väldigt spridd ”gemensam” humor. Den kan vara suuuupertorr, Göteborg-style, eller riktigt väl genomtänkta skämt. Om man ska sammanfatta vår humor i två ord så skulle jag nog säga - Monty Python.

Är ni nära varandra?
Det tycker jag verkligen! Mer nu än när hon fortfarande bodde hemma faktiskt Det känns som om vi verkligen tillbringar tiden tillsammans på ett annat sätt nu. Vi träffas inte längre varje dag, men när vi ses så pratar vi på ett annat sätt. Det känns plötsligt viktigare att updatera den andra om vad som händer i ens liv.
Jag kan berätta allt för henne.

Vilken är Matildas favoritfilm?
Vilken svår fråga! Vet inte om hon har någon direkt favoritfilm. Hon ser allt från animerade filmer till skräckisar. Men jag vet att hon älskar i princip allt där Eddie Murphy, Will Smith och Terry Crews är med.

Vilken är Matildas favoritfärg?
Hm, jag vet faktiskt inte. Skulle gissa på blå, hon vill alltid va blå spelare när man spelar spel. När hon var yngre var det gul, till 100%. Hon skulle alltid ha gula saker och jag röda. Vi slapp en hel del bråk genom att inte dela favoritfärg, otroligt praktiskt.

Bästa resan tillsammans?
Maldiverna helt klart! Vi har haft turen att få åka dit två gånger, båda helt fantastiska på olika sätt. Den andra resan dit tror jag ändå vinner lite för min del. En dag när vi satt i restaurangen insåg jag att min största idol satt några bord bort från oss - Markoolio! Fanns det någon som va så cool som Markoolio? Skulle inte tro det va! Han kom även fram och spelade sånt där fotbollsspel mot mig och Matilda och vi vann! (en väldigt viktig detalj)

Bilden gör verkligen inte detta paradis rättvist.

Något som du inte tror att andra vet om Matilda
Hon, och även jag, brukade leva för Medeltidsveckan. Det var en utav de absolut största höjdpunkterna på somrarna. Mamma sydde klänningar åt oss och vi var på marknaden från tidig morgon till sen eftermiddag. Det bästa av allt, och den största dragkraften dit, var en gycklargrupp som hette Jauvet som uppträdde med jätteroliga parodier på klassiska sagor.

Vad är det bästa med Matilda?
Man kan inte välja något som är det ”bästa”, det finns så otroligt många saker som är bra med henne! Hon är en sån där person som alla borde ha i sina liv. Otroligt omtänksam, varm, ROLIG, givmild, smart, snäll och bara en riktigt bra förebild. Men om jag ska välja något som ska vara ”bäst” så måste det nog vara att hon alltid finns där när man behöver henne oavsett när det är eller vad det gäller. Ni ska bara veta hur mycket jag ser upp till henne. Min förebild, min syster.

Gillar

Kommentarer

Ida
Ida ,
Roligt med såna här listor 😊nokins.blogg.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Vad kul att du tycker det =)matildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229