Angående min Botoxbehandling

Många vet inte att jag har en diagnos. En diagnos och en sjukdom jag lider enormt utav. Och framför allt skäms väldigt mycket för.
Nej, den gör mig inte sjuk. Jag måste inte äta medicin för att inte dö, jag är aldrig i någon smärta och jag vet att det finns så många fler som har det så mycket värre. Men ja, jag lider. Enormt!
Enda sen jag var 11 har jag haft konstanta lökringar under armarna. Jag slutade använda t-shirts, gömde mig i tjocktröjor och vägrade räcka upp handen i klassrummet. På högstadiet blev det ännu värre och jag fick springa in på toa mellan varje lektion för att byta de genomdränkta pappershandukarna jag klämde fast i armhålan för att slippa avtrycken på tröjan.
När jag började träna och blev instruktör blev det outhärdligt. Tänk er att stå på scen framför 50 personer i ett helt och hållet (jag överdriver inte) genomdränkt träningslinne eller inte kunna hålla plankan för att armarna glider iväg på grund av svetten mellan armar och matta.
Jag skämdes så att jag höll på att dö!
Killar får svettas, men det får inte tjejer.
Ingen hjälp fanns här på ön (det enda jag blev rekommenderad var att börja med yoga) så jag tog saken i egna händer och åkte upp till Svettmotagningen i Stockholm där jag fick diagnosen Hyperhidros - överdrivna svettningar. Jag bokstavligt talat grät av lycka när jag ringde mamma för att berätta att jag faktiskt hade en sjukdom och att det finns behandling. Behandling som jag nu har rätt till!
Så nu är jag påväg ned till Köpenhamn för min tredje behandling med 500-tals injektioner av Botox. För en nålrädd person (hej här är jag) låter det hemskt! Men det hjälper och är verkligen sååå värt det!
Jag vet att jag inte är ensam att lida utav överdrivna svettningar. Jag vet att jag inte var ensam och att lida och skämmas i det tysta. Tyvärr måste man ibland ta saken i egna händer, då man annars bara blir rekommenderad yoga... Men det finns hjälp att söka! Och livet kan bli så mycket bättre!

Gillar

Kommentarer

Sara
Sara,
Blev så otroligt glad över att läsa detta! Jag lider själv av hyperhidros, jag blev aldrig tagen på allvar av läkare. Men sen fick jag träffa en läkare som tog mig på allvar och nu väntar jag på behandling här i Sverige. Jag började också gråta av lycka! Att läsa detta, att veta att en tjej i min egen ålder, också har detta gjorde mig så glad! Just att veta att jag inte är ensam. Jag tycker du är stark som vågar berätta!! Jag har själv inte tagit mig mod till det än, men genom att läsa detta så fick jag en push! Ha en fin jul!None
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Men åhh vad glad jag blir för din skull! Du är verkligen inte ensam och jag vet precis hur hemskt det är! Men bara vänta på känslan efter behandligen - det är verkligen MAGISKT! Så glad att jag kan vara till inspiration! Alla jättekramar till dig och hoppas allt går jättebra! Kram <3matildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229