5 udda studietips

Hej fina ni! Idag är jag lite mer pepp (efter att ha tillbringat hela dagen med mitt pluggcrew), haha. Sorry för neggovecka, men som sagt, ibland är livet verkligen inte på topp. Bästa är ju dock att man vet att det bara kan bli bättre.

Efter att ha börjat dagen med grötfrukost i sängen (tyvärr inte i Vietnam, som på bilderna) och lite jobb med både mail, blogg och allt annat, tog jag mig äntligen i kragen och bokade in en tid på vårdcentralen. Jag är ingen sån som går till doktorn i onödan, plus att jag har rätt så väldigt hög smärttröskel, men efter snart två månader med ögonbesvär kanske det är dags. Eller vad säger ni? Skönt nog fick jag en tid redan imorgon.

Därefter tog jag mig till gymmet och tillbringade hela 2 timmar gåendes på löpbandet för att läsa igenom ett summeringshäfte vi har till kursen vi har tenta på på Tisdag. Lite (alldeles) för länge egentligen, men när jag väl sen kom till skolan och började diskutera med dom andra hade jag lärt mig så mycket. SÅ skönt för min sönderstressade hjärna kan jag säga!

Jag vet att jag just nu är långt ifrån ensam tenta-bubblan, så därför tänkte jag dela med mig av lite pluggtips som kanske hjälper på vägen. Hope you like them =)

Mina 5 bästa (udda) studietips

Läs föreläsningsanteckningar/kursmaterial på gymmets löpband! Obs! Går inte att göra med för liten text. Powerpoints på en Ipad funkar hur bra som helst!
Bästa tipset eftersom att 1. man är sjukt tidseffektiv och får till träningen samtidigt som man pluggar och behöver därför inte prioritera den ena över den andra, 2. studier visar att inlärningsförmågan ökar vid rörelse då man får bättre blodcirkulation och mer syre till hjärnan, och 3. man kan inte ta upp telefonen och distraheras eftersom att kroppen är i konstant rörelse.

Skriv post-it lappar och sätt upp på ställena du är på mest hemma. För mig är det i kylskåpet, på toan (you know all about them 40-minuters pauserna med mobilen, haha) och i resten av köket. Ni som följer mig på insta (@matildaberlin) har kunna se exakt hur det ser ut, haha!

Ditcha din bästa vän om det behövs! Bara för att ni går ihop på allt annat så betyder det inte att ni nödvändigtvis pluggar bra ihop. Så se till att respektera varandra, respektera den värdefulla tiden som alltid är alldeles för kort inför en tenta och boka hellre in kvällar för att äta mat, träna tillsammans eller se en serie. Det som ni verkligen är bra på att göra tillsammans.

Kaffekort! Under tenta p finns det en tendens till väldigt många koppar kaffe. Se då till att köpa dom på ställen med stämpelkort (typ få 6 koppen gratis). På KTH har ni både vårat älskade Coffice och 7-eleven. Big tip!

Get up, dress up! Väldigt lätt hamnar man i ett totalt osminkat-toffs-på-huvudet-i-mjukiskläder-stadie. Jag menar, varför ta pluggtid till att göra sig snygg bara för att sen sitta i skolan hela dagen? Well, I’m gonna tell ya! Jag tror till hundratio procent på principen att man ska klä sig som man vill känna sig. När jag ska vara effektiv vill jag inte hamna i ett slött mysmode, utan hellre i ett piggt successmode. Och genom att göra sig i ordning känns det dessutom som att man verkligen startar dagen och inte bara krälar ur sängen. So get up, dress up - own the world!

Gillar

Kommentarer

sjosefine
sjosefine,
Så bra tips! 👏❤nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3nouw.com/matildaberlin
Jasmine
Jasmine,
Bra studietips du delar med dig av, jag vill tro att det är sanning. 😊

Svar: Tack så mycket för orden. Vad roligt att du gillar mina nya resväska, jag är själv nöjd.

Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack finaste <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229