​Identitet


Jag fick min idé att göra trädet som visar Claras identitet genom att jag tänkte att med hjälp av grenarna på ett träd kan man visa en persons sidor med hjälp av saker som har med personen att göra. Därför tyckte jag att det passade bra att göra ett träd, så att jag skulle kunna visa hennes identitet på ett bra sätt. Från början tänkte jag att jag antingen skulle skulptera trädet av lera eller tillverka det av nät och gips, och sedan göra saker av lera som hade med Claras identitet att göra som jag sedan kunde hänga upp i trädet. Jag bestämde mig för att göra trädet av nät och gips och det tog längre tid än vad jag trodde det skulle göra, så när jag nästan var klar med trädet så bestämde jag mig för att rita bilder i form av emojis som skulle beskriva Clara, eftersom det skulle ta kortare tid än att göra saker i lera.


Jag kom igång ganska snabbt med arbetet, men det tog längre tid än jag trodde att göra grunden till trädet med nät och sedan gipsa. Det tog också ganska lång tid att måla hela trädet eftersom det var ganska mycket att måla, men sedan när jag var klar med det så gick det hyfsat snabbt att rita alla emojis. 


Valet av material är jag nöjd med, för jag tror att om jag hade valt lera istället för nät och gips, så hade det nog tagit ännu längre tid att göra grunden eftersom grenarna som är väldigt tjocka antagligen hade gått sönder osv. 


Jag misslyckades inte med någonting under arbetets gång, däremot kan man väl säga att jag körde fast lite i mitten av arbetet när jag gipsade och målade för att det inte kändes som att det gick framåt alls.


Om jag hade fått göra om arbetet skulle jag inte lagt lika mycket tid på att göra grunden så jättenoga som jag gjorde, för det gjorde att jag fick lite mindre tid över till de andra sakerna jag ville göra vilket ledde till att trädet inte riktigt blev som min idé var från början.Makt


Inom området makt tog jag massa naturbilder, både för att visa att vi människor har makt över naturen men också att naturen har makt över oss. Jag tänkte inte igenom det så mycket innan jag började, utan bara att jag skulle ta närbilder. Första lektionen som jag gick ut och tog kort så fanns det inte så mycket att ta kort på eftersom det inte hade slagit ut så mycket blommor, löv etc. Men de andra lektionerna så fanns det massor att ta kort på! 

Den tekniken jag använde var makrofoto och därför hade jag ett makroobjektiv och jag valde det eftersom jag tycker det är det roligaste sättet att fotografera på.

Om jag hade fått göra om alltihop hade jag tagit många fler bilder än vad jag gjorde, så att jag hade kunnat välja ut de allra finaste bilderna istället för att jag nu var tvungen att ta nästan varje bild så att det skulle bli tillräckligt.Drömmar


Jag fick idén att pärla en vindsurfare genom att tänka på mina egna drömmar. Jag hade först inte tänkt att pärla men eftersom jag hade så lite tid kvar så tänkte jag att det var nog det jag kunde hinna med. Från början hade jag tänkt att ha 4 st pärlplattor men bilden blev för suddig när man skrev ut den i det formatet, så jag fick ta 2 st istället. Det var inte så många färger på bilden men ändå var det svårt att se vad bilden skulle föreställa.


Det fanns ju inte så mycket material att välja mellan eftersom man bara kan använda sig av pärlor och pärlplattor. Dock hade jag velat använda fler färger och fler pärlplattor om jag hade haft tid.


Jag misslyckades inte med någonting under arbetets gång, förutom att jag ändrade på några pärlor och några färger någon gång.


Om jag hade fått göra om arbetet så hade jag gjort pärlplattan större och använt mig av fler färger om det hade gått. Jag hade också försökt skriva ut från programmet Photopearls, eftersom resultatet hade blivit mycket bättre då och man hade nog sett tydligare vad bilden skulle föreställa. 

Men jag blev ändå nöjd med resultatet med tanke på hur lite tid jag hade på mig och att jag inte hade så mycket färger att välja på.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag gick jag ut och tog fler bilder eftersom det var lite finare väder och det fanns mer blommor och sånt att ta kort på! Jag ska fortsätta ta ännu fler bilder nästa lektion också.

Likes

Comments

Idag gick jag först ut och tog kort till ett bildspel som handlar om makt.

Sedan limmade jag upp emojisarna på trädet, så nu är det helt klart!

Nästa gång ska jag börja med att pärla drömmar.

Likes

Comments

Förra lektionen skrev vi om en konstnär så då hann vi inte jobba någonting med de andra arbetena.


Den här lektionen ritade jag klart emojisarna och jag ska bara plasta in dem innan jag hänger upp dem i trädet.

Efter jag hade ritat klart så började jag kolla lite på bilder som jag kan pärla, som har med drömmar att göra. Så nästa gång ska jag börja direkt med att pärla bilden.

Likes

Comments

Förra lektionen gick jag och Clara ut och tog bilder för att vi båda behöver bilder till våra arbeten.


Idag började jag måla emojis som beskriver Claras identitet och jag hann måla några stycken, så nästa gång ska jag göra klart alla. Sedan är hela trädet klart!

Likes

Comments

Idag började jag att måla svenska flaggan på andra sidan av trädet. Det var lite svårt att få till det gula korset eftersom det var grenar överallt, så först målade jag fel men det var bara att måla över med blått sen. Jag har ju målat med stora penslar hela tiden eftersom det var ganska stora områden, men nu det sista så tog jag en jätteliten pensel och gjorde gränserna mellan färgerna tydligare och fyllde i på små ställen som jag hade missat. Så nu är målningsdelen helt klar, och nästa gång ska jag börja göra sakerna som visar Claras identitet.

Likes

Comments

Idag fortsatte jag att måla franska flaggan på trädet. Det var ganska svårt att se hur mycket jag skulle måla av varje färg, eftersom det är grenar överallt. Men jag tycker ändå att jag fick till det ganska bra och varje färg fick ungefär lika stor plats på trädet. Sedan när färgerna har torkat till nästa gång så kommer jag se om jag behöver fylla i någonstans, men just nu ser det bra ut.

Nästa gång ska jag börja med att måla svenska flaggan på andra sidan.

Likes

Comments

Idag började jag med att gipsa lite mer på mitt träd så att alla grenarna skulle sitta helt fast. Sedan gipsade jag lite till på några ställen som jag hade glömt och efter ungefär 20 minuter var jag helt klar med gipsandet.

Efter det så målade jag med blyerts över hela mitten av trädet och sedan delade jag in ena halvan i 3 delar (en del för blått, en för vitt och en för rött). Sedan började jag måla ett cirka 3 cm tjockt streck med rött längst in och sedan målade jag lite blått längst ut och sedan vitt i mitten. Det är de strecken jag ska utgå ifrån nästa gång när jag börjar måla, så att de tre strecken ska bli lika tjocka.

Likes

Comments

Idag började jag direkt med att gipsa hela trädet. Först gipsade jag stammen så att det skulle bli så stabilt som möjligt och sedan fortsatte jag med att gipsa grenarna. Efter att hela trädet var täckt i gips fortsatte jag att gipsa så att det såg jämnare ut

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt att göra trädet med hjälp av nät och ståltråd. Jag gjorde några fler grenar och jag gjorde också stammen lite stabilare. Sedan gjorde jag så att hela trädet blev lite stabilare och satt ihop bättre.

Likes

Comments