​Heihei! I skrivende stund stod jeg akkurat opp, sitter fremdeles i morgenkåpen. Klokken er 12.41 og jeg har juleferie. Alle eksamener er ferdige og i fortiden, så nå gleder jeg meg til å pakke sammen sakene og dra hjem om bare 3 dager!!!! Sees da. <3 

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Ja hei kjære lesere (les: Andrea og meg selv). Nå er klokken 9 på kvelden, mandag 05.12 og jeg har hatt min første eksamen i dag. Det var helt utrolig slitsomt, men jeg klarte å svare sånn høvelig på alle oppgavene og føler det er veldig liten sjangs for at jeg skal stryke. Med det sier jeg meg fornøyd! Dessverre kan jeg ikke feire med avslapping riktig enda, da neste eksamen kommer i overimorgen allerede. Håper den går like bra som denne gjorde, og tenk, etter den så er det bare 1 uke til jeg er ferdig for dette semesteret! Dét blir digg! <3

Slenger ved et bilde av en smilende frøken på ferie i Gibraltar. Savn.

Likes

Comments

​I dag (mandag, 05.12) skjer det. Jeg har min første av tre eksamener på universitetet. I går gråt jeg, i dag vil jeg kaste opp. Menmen, er ikke noen vei utenom. Eksamenen begynner 14.30, så jeg tenker å forlate hybelen 13.00 og reise dit. Kommer til å være der en time i forveien, men heller for tidlig enn for sent. Har også en eksamen i overimorgen. Gleder meg bare til eksamenene er bak meg og jeg kan ta juleferie. Alt jeg trenger å gjøre er å bestå. Jeg krysser fingrene. Snakkes til helgen!

Likes

Comments

 • Avslapping
 • Trening
 • Eksamenslesing
 • God mat
 • Godt selskap
 • Film
 • Turgåing
 • Sene morgener
 • Oppladning til kommende uke
 • Gjerne litt eventuell klesvask og oppvask

Dette er i hvertfall noen av punktene som vanligvis beskriver mine søndager. Som oftest er Fartein på besøk hos meg i helgene, gjerne enten lør-søn eller lør-man. Godt selskap gjør dagene så mye bedre. Matlaging, oppvask, rydding, gå tur osv blir mye bedre med selskap av noen man er glad i. I går (altså, søndag) stod jeg opp relativt tidlig til en søndag å være (halv 9), spiste frokost og dro på treningssenteret sammen med en venninne. Når jeg kom hjem tok jeg en kjapp dusj og dro til campus hvor jeg fant meg en stille plass på lesesal og leste til eksamen. Jeg har første eksamen kommende mandag (05.12), i Engelsk grammatikk. Gruer meg naturlig nok litt, men føler også jeg har god nok kontroll til at jeg skal kunne klare å bestå den. Er litt deilig at målet mitt faktisk ikke er høyere enn å bestå eksamen. Har vært en hard, og ganske ensom og slitsom høst, noe som veldig har gått ut over skolearbeidet og min egen innsats. Men føler jeg snart er kommet ut på andre siden, sterkere enn før! Det er de to andre eksamene som bekymrer meg. Men er ikke annet å gjøre enn å brette opp ermene og gjøre sitt beste. Noe mer burde ingen forlange, spesielt ikke jeg selv. Legger ved litt bilder fra min søndag under. Ha en fin uke videre! <3

Likes

Comments

Heihei! Idag har vært en finfin lørdag. Hadde besøk av en kompis som gikk på Follo Folkehøgskole med meg i fjor. Kjempekoselig å endelig se han igjen!! Om litt kommer Fartein også på besøk, og skal overnatte. Planen for i morgen er å lade opp til ny uke med pensum-lesing og trening, vi får se hvordan det går!

Håper din lørdag også var vakker, og at søndagen blir likeså. <3

Likes

Comments

Heihei!

Denne helgen som var har jeg hatt besøk av kjæresten min! Han kom til meg på fredag, og var til i søndag. Er ikke ofte jeg får han her en hel helg, da de har lørdagsundervisning. Men denne lørdagen hadde han fri, så da blir det en langhelg sammen. Det var digg.

På fredag hadde jeg et essay som jeg måtte skrive ferdig og levere inn, så det ble ikke så mye avslapping den dagen. Men vi snek inn et kinobesøk for å se "Kampen om fjordane: ein film om kjærleik til naturen". Det er Farteins onkel som har produsert filmen, og hans tante som har regissert filmen. Det er ganske rått. Filmen tar sted i Hardanger, når Statnett skulle bygge "monstermaster" gjennom den fantastiske naturen der, for å (som de påsto) få strøm til Bergen. FIlmen avdekker løgner som blir fortalt underveis, og en riktig udemokratisk prosess. Det var en fantastisk film, som gjorde meg engasjert og sint (som den naturvernentusiasten jeg er). Anbefaler alle å få denne filmen med seg!

På lørdag, tok vi livet helt med ro. Vi dro ut på øl-handling, siden det var en stund han hadde fått i seg noe godt pol-øl. Så spiste jeg sushi til lunsj (han var ikke så gira på sushi, tror jeg har mast litt mye om sushi i det siste, haha). Etter det dro vi hjem, slapte litt av med pc-spill også på kveldingen lagde vi hjemmelagde hamburgere til kveldsmat. Jeg dyppet jordbær i smeltet sjokolade og satte i kjøleskapet til dessert. Burgerne var kjempegode, Fartein var veldig fornøyd med egen innsats! Vi ble faktisk for mette til å spise jordbærene, så de ble liggende til søndagskos..

Søndag sov vi leeeenge. Det er alltid like deilig. Når vi stod opp lagde vi egg og bacon til frokost, og spiste jordbærene. Ellers slappet vi av utover ettermiddagen, jeg leste ørlite grann pensum (er så kjedelig). Utpå kveldingen så vi "My neighbor Totoro" og den var SÅ SØT! Hvordan har jeg gått hele livet uten å se den? Om du ikke har sett den, se den med en gang!!!

Det var da min helg, håper din var fylt med avslappelse og kos. Under kommer et lite bildedryss fra helgen.


Får alltid slik julestemning når det ser sånn ut utenfor vinudet!! Håper snøen kommer kjapt tilbake, da den har regnet vekk i dag (mandag).

Likes

Comments

Hei på deg!

I går hadde jeg en såkalt grå dag. (hadde forsåvidt det forledendag også).

Slike dager er, for meg, vanskelig å takle. Spesielt nå som jeg er i en periode hvor jeg nesten må være produktiv hver dag. Jeg føler meg ofte nedstemt og stresset med eksamen, og med min egen framtid. Jeg er så usikker på hva jeg vil bli og hva jeg burde studere. For tiden studerer jeg jo for å bli lærer, og jeg tror jeg kommer til å holde ut i allefall dette første året, om ikke alle. Lærer er et flott yrke, hvor jeg ser for meg at jeg kan trives! Problemet er at jeg ikke har hatt en slags "aha, det skal jeg bli"-åpenbaring. Føler at hele livet har det blitt lagt opp til at en dag så bare vet man hva man vil bli. Jeg tror ikke realiteten er slik lengre.

Jeg har aldri vært en særlig flink student (les: elev). Jeg har ikke gode arbeidsvaner, og er ikke vant til å måtte jobbe hardt for gode resultater. Jeg har, som jeg så fint sier det, seilt gjennom 13 år med skole. Jeg har hatt rimelig gode resultater hele livet, men nå føles det som om at alt rakner. For å være helt ærlig så henger jeg langt etter i alle fagene, og eksamen nærmer seg med stormskritt. Dette stresser meg mer enn noe annet, og klarer faktisk å sette meg ute av stand til å studere. Jeg får meg ikke til å plukke opp en skolebok og lese over noen kapitler på en dårlig dag. Noe som øker stressnivået mitt kraftig. Jeg får også følelsen av å skuffe både andre og meg selv, ved å ikke oppnå så gode resultater som jeg er vant til.

Alt dette spiller inn i hverdagen min, og gjør at jeg har hatt en økende mengde grå dager dette halvåret i forhold til tidligere år. På gode dager, slik som i dag, tenker jeg så positivt på dette som jeg kan. Jeg har satt målet mitt ned fra flotte resultater, til å bestå alle eksamene mine. Så planlegger jeg å være tidlig ute med pensumlesing neste semester. Jeg er 20 år gammel, og nekter å ikke lære av mine feil! Jeg har til og med planlagt å kjøpe med meg 1 eller 2 pensum-bøker og ha med hjem til jul. Neste semester skal jeg, om ikke godt forberedt, være a jour med pensum!

Det var dagens lille "rant" fra min side. Håper din fredag er et lyspunkt, og at helgen blir flott!

Et bilde av min favoritt-plass, fordi at jeg gleder meg som en liten unge til å dra hjem til jul.

Likes

Comments

Heihei! Håper du har hatt en fortreffelig tirsdag!

I dag forsov jeg meg, dog heldigvis ikke til noe viktig. Skulle stå opp tidlig for å vaske og rydde litt før en venninne kom på besøk. Heldigvis for meg hadde hun også forsovet seg! Så jeg slang meg ut av sengen rundt halv 12, og begynte å rydde. Det tok sin tid, tro meg. Jeg er flink til å rote. (Spør hvem som helst som kjenner meg).

Jeg hadde mye motivasjon til å rydde, så jeg ryddet faktisk ut av hyller og ommøblerte litt på bøker og ting og tang. Flyttet all sminke inn på badet, slang solkrem og andre ting jeg ikke trenger inn i toalettmappa og stua den under senga. Fikk alt i alt et bedre system føler jeg. Vasket (litt overfladisk) badet og gulvet på rommet, samt de fleste hyllene jeg har. Når man er ferdig med sånt arbeid, føles alt så fint. Har levd litt på en sky resten av dagen, hihi. Blir liksom litt mer våken av å ha det rent og ryddig rundt meg!

Når jeg bare hadde skrivepulten igjen å vaske kom venninnen min. Jeg gjorde meg ferdig også lagde hun gratinerte nachos til oss! Vet ikke hvor hun fikk idéen om å kjøpe og lage meg mat, men jeg (som fattig student) er meget takknemlig for det! Var et koselig besøk, uten tvil.

Nå sitter jeg her for meg selv på rommet. Drakk akkurat en kopp te, spiser litt druer og tror jeg snart skal plukke opp en skolerelatert bok. Ikke værst, ikke værst. Slenger med litt bilder av rommet, etter rydding.

Ha en flott dag videre!

Likes

Comments

Hei!

Mitt navn er Mathilde Paulsen. Jeg er født i '96 i den beste delen av Norge, nemlig Vesterålen. Jeg kommer fra en liten bygd, hvor jeg bodde frem til jeg ble 18. Siden da har jeg gått et år på Follo folkehøgskole, og driver nå med mitt første semester på Universitetet i Oslo. Jeg studerer lektorprogrammet, med tysk og engelsk som fag.

Jeg er en lesehest, gamer, friluftsentusiast(?) og kverulant jente. Jeg er veldig glad i diskusjoner, elsker å ha rett! Jeg liker å tro at jeg er en åpen person, jeg prøver i allefall så godt jeg kan. Jeg har det siste halvåret begynt å fokuserere mer og mer på å si hva jeg mener, og å si ting jeg vil si til folk. Et eksempel er at jeg passer på å faktisk si til mine nærmeste at jeg setter pris på dem, og at jeg er veldig glad i dem. Det er slike ting man gjerne tar litt for gitt at andre vet og skjønner. Dessuten er det nesten alltid koselig å få høre. Spre glede, alltid.

Siden det ikke var å lett å skrive om seg selv (who would've known?), så slenger jeg med noen funfacts.

 • Vinteren er min favoritt-årstid
 • Jeg har 1 tattovering, som befinner seg på venstre overarm
 • Jeg har 1 hull i hver øreflipp, begge er 6 mm store
 • Jeg er lite bereist i verden, men håper å få fikset det til sommeren
 • Favorittfargen min er blå
 • Jeg elsker å kjøpe ting til andre folk, noe som gjerne ruinerer meg rundt juletider (hehe)
 • Jeg har kort hår og har hatt det i over 1 år nå
Privat bilde fra forrige vinter i nord

Ha en super dag videre!

Likes

Comments