Jeg er hjemme i Norge etter 4 helt fantastiske måneder i Costa Rica med så mange fine opplevelser. Jeg har lært så mye.
Blant annet et nytt språk!, jeg har lært å være mer selvstendig, leve i en annen kultur, være engelsklærer for små barn, sette enda større pris på livet og det man har, og mye mer. Kunne sitter her lenge og skrevet ned alle tankene jeg tar med meg hjem. Jeg har lært og sett ting jeg aldri kommer til å glemme. Også har jeg hatt det veldig gøy, og i tillegg blitt kjent med så mange fine mennesker!

Bare å ha venner i alle aldre, omgås med mennesker som ikke snakker samme språk som deg og få lov til å oppleve så mye som er helt annerledes enn det man er vandt til. Det vokser man veldig på.

Det er så mye jeg kommer til å savne. Maten, kulturen, språket, menneskene jeg har møtt, barna på skolen jeg jobbet.. men aller mest kommer jeg til å savne den fine familien min. De er helt spesielle. Det er de som har gjort oppholdet mitt helt fantastisk, og jeg er så takknemlig for alt.

Jeg er så glad for at jeg valgte å dra til CR. Og jeg vet at jeg kommer til å huske dette året spesielt godt resten av livet.

Måtte ta bilde fort før tårene kom.. Miss you❤ see you soon!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Ble tatt i mot på flyplassen da jeg kom. 4 måneder siden.. Tiden har gått så fort.

Feiret bursdagen min!

Alltid ønsket meg småsøsken. Endelig fikk jeg det!

Treningsbuddy!

Løpetur med Tica. Verdens nydeligste hund!

Junior!

Veronicas graduation!

Fotballkamp!

Kommer til å savne deg Tica..

Verdens beste folk!

"Mami, kan vi plis ta med enda en hund hjem?" Sooo cute

Endelig fått meg noen fettere!

Den årlige fotballkampen med hele familien.

Alle 3 på jobb!

Primos!

Mom!

For en familie! Jeg er så heldig som kan si at jeg har en ekstra familie i Costa Rica. Og jeg vet at de kommer til å være familien min for alltid ❤

De beste lillesøstrene! I love you

Likes

Comments

Menneskene:
Folkene her nede er alltid så vennlige. Som jeg har snakket om tidligere så blir jeg alltid møtt med et smil og et "hei" på gata. Jeg har blitt tatt godt i mot av alle og jeg har alltid følt meg velkommen. Også er de alltid så blide. Uansett hvordan de lever, selvom de kanskje ikke har så mye å være glade for, så er de alltid så blide! Og snille. Og når jeg sier alltid så mener jeg alltid. Jeg har lært så mye av å bare se på menneskene i disse landene jeg har vært i. Spesielt Costa Rica og Nicaragua.
Jeg elsker folkene, de er de beste.

Maten:
Maten her nede er fantastisk! Har med en bok hjem full av oppskrifter jeg har lært meg å lage her nede. Det beste er hjemmelagde tortillas. Og selvfølgelig gallopinto, som de spiser til hvert måltid nesten.
Nei vent, det beste må være frukten!! Helt klart. Kommer til å bli så skuffa når jeg kommer hjem til den kjedelige frukten vi har i Norge..

Klima:
Jeg elsker at det er så deilig temperatur her hvor jeg bor. Har vært en del regn i de månedene jeg har vært her, men når solen kommer så er det så deilig. Da jeg bodde ved stranden i noen uker så var det sol hver dag og helt nydelig! Men veldig fuktig.
Også elsker jeg at det er så grønt og fint her med regnskoger, fosser og vulkaner.
Åh, må ikke glemme alle de rare dyrene de har i dette landet. Det er så gøy å se!

Strendene og vulkanene:
Strendene, spesielt ved den karibiske siden er bare HELT uvirkelig. Det er så fint... man må se det med egne øyne for å kunne forstå hva jeg snakker om. Jeg synes Playa Conchal er den fineste stranda jeg har vært på. En strand med bare skjell.
Også elsker jeg å se vulkanene her. Det er så kult!

Språket:
Español. Jeg angrer så mye på at jeg ikke valgte det på skolen.. Jeg kom hit uten å kunne et eneste ord spansk, og jeg må si jeg har lært en del mens jeg har vært her. Men jeg har tenkt til å fortsette å lære! Må innrømme at det ikke har vært så lett når det snakkes en god del engelsk her hjemme. Grunnen til det er fordi jentene har en amerikansk pappa, så de har bodd der store deler av livet.
Men målet er å lære meg enda mer og en dag kunne snakke flytende spansk, hehe. Jeg elsker spansk, det er et veldig kult språk!

Musikken:
Ahhhh spansk musikk. Jeg hører faktisk mer på det enn på norsk og engelsk musikk. Og det er ikke fordi det kommer på radioen i bilen hele tiden, men jeg har egne lister på Spotify med bare spansk musikk. Det er det eneste jeg hører på om dagen. Det er så bra!

Familien min:
De er de beste! Uten dem hadde ikke oppholdet mitt her i Costa Rica blitt like bra tror jeg. Jeg har virkelig fått oppleve hvordan det er å bo her nede og leve som dem. Og det er jeg veldig glad for! Jeg har også reist litt rundt å fått en liten smakebit på de ulike landene rundt her. Men i Costa Rica har jeg virkelig bodd og fått kjenne på hvordan det er å leve i deres kultur. Jeg har lært så utrolig mye. Også har jeg har hatt det skikkelig gøy med dem. Fra første dagen følte jeg meg som en av dem! Menneskene her nede er ganske så.. hva skal man si? Gale? Ja. Så jeg har vel aldri ledd så mye som jeg har gjort på disse 4 månedene. Jeg kommer til å savne de så mye.. men jeg kommer tilbake!
De kommer alltid til å være familien min ❤️

Likes

Comments

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter litt over en uke i Nicaragua! Jeg reiste sammen med Maike, en venninne fra Tyskland, som jeg møtte da jeg var i Tamarindo!
Vi startet i Granada, som er en av de største byene i Nicaragua, deretter dro vi videre til San Juan Del Sur, som er en strand/surfe by, og til slutt dro vi til en øy som heter Ometepe! Alle stedene var så fine og vi hadde det skikkelig gøy!

La Galzada, Granada. En veldig koselig gate med masse restauranter!

Vi bodde på et hostel midt i byen!

Den første dagen tok vi noe kalt "chickenbus" til et marked et stykke unna.

Dette er grunnen til at det kalles chickenbus tror jeg! De stapper så mange som overhodet mulig inn i bussen, så man sitter nærmest oppå hverandre! Haha.

Marked i Masaya!

Senere den dagen dro vi til et sted kalt "Laguna de apoyo", en innsjø der det tidligere har vært en vulkan! Det var veldig fint!

Granada var så fint!!

Her var vi på båttur i Granada! Islets of Granada.

Plukket mango fra trærne!

Hoppet en ape oppi båten vår😄

Her var vi i San Juan Del Sur!

Videre dro vi som sagt til øyen Ometepe! Der var det også skikkelig fint!

På øya er det 2 vulkaner. Vi gikk halvveis opp til vulkanen Maderas. Vi startet å gå så sent så vi rakk bare å gå halve før vi måtte løpe ned igjen fordi det ble mørkt!
Bildene over er bønneplanter. Det var så mange av de!

Vi fikk uansett oppleve en helt utrolig fin utsikt! Fineste jeg har sett!

Gallopinto (ris og bønner). Dette er noe de spiser hver dag i disse landene her😄

Likes

Comments

Mellom litt reising jobber jeg frivillig på en offentlig barneskole like i nærheten av her jeg bor. De jeg underviser i engelsk er bare 6 år gamle, så det går mye i ulike leker, på engelsk såklart. Gjelder å være kreativ!
Hver morgen blir jeg møtt med klemmer og alle som sier i kor "good morning teacher". De er så nydelige alle sammen. Til tross for at det er bittelitt slitsomt å holde styr på alle sammen, så er det veldig lærerikt og ikke minst koselig! Jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å gjøre noe bra mens jeg er her!

Likes

Comments

For en liten stund siden bestilte jeg og 7 andre norske(møtte de på skolen i Tamarindo) billetter til CUBA. Og det var helt fantastisk! Det var noe helt spesielt med det landet, men jeg klarer ikke sette ord på hva som var så spesielt.
Cuba er Karibias største øy. Hovedstaden er Havana, og det var der vi bodde. Eller rettere sagt bodde vi midt i Old Havana!
Det cubanske kommunistpartiet er det eneste partiet i landet og Cuba er et av få land som fortsatt opprettholder planøkonomi. Jeg fikk høre før jeg dro at i Cuba finnes det ikke internett og heller ikke noe butikker. Og det var helt rett. Her måtte vi avtalte møtested og klokkeslett på når vi skulle møtes hvis vi splittet oss, og det var egentlig helt greit. Sosiale var vi hvertfall!
De få butikkene på Cuba selger ingenting. Så matvarer var vanskelig å få tak i. Men overalt i gatene fantes det små boder som solgte litt forskjellig. Med bare veteranbiler i gatene og eldgamle bygninger overalt, følte jeg litt at vi levde på 50-tallet, men det var kult. Og veldig veldig fint!

Det som var ganske utrolig å få høre var at lønnen til en høyt utdannet person, for eksempel en lege, tjener ca 20 pesos i mnd, som tilsvarer ca 20 dollar. Det er ikke rart at cubanerne flest sitter i parkene eller i gaten for underholdning eller tigging.

Solnedgangen var bare helt maaagisk

Ekte turist rett her!

Vi bodde på noe som heter "Airbnb", som er lokale folk som leier ut rom. Det var helt supert!

Fiiin gjeng!

Måtte helt klart prøve ut disse kule bilene!

Museo de la revolucion.

Plaza de la catedral.

Vi satt ikke mye stille nei. Vi hadde MYE vi ville oppleve og se!

Måtte prøve ut disse små taxiene her også!

På denne restauranten satt Hemingway og skrev. En av de mest kjente bøkene hans "The old man and the sea" har handling i Havana.

På fredagen dro vi til en by som heter Varadero. En strandby som lå ca 2 timer i bil unna Havana. Vi ble der bare én natt før vi reiste tilbake igjen. Det var fortsatt mye vi måtte se i Havana!

Hvit sand og krystallklart vann.. Bildene sier sitt.
På kvelden kjørte vi hestetaxi til en italiensk restaurant! Vi var litt lei av ris og bønner alle sammen..

Busstur rundt i Havana!

Kjørte rundt i disse to bilene på en liten sightseeing den nest siste dagen! Amerikanske biler fra 50-tallet må jo definitivt være den kuleste måten å forflytte seg på!

Blant annet fikk vi se huset Che bodde i da han levde!
Han deltok i den cubanske revolusjonen og ble senere minister i den kubanske regjeringen. Senere ble han medlem av Fidel Castros 26. juli-bevegelse og ble utnevnt av Castro til kommandant. Her nede var det bilde av Che Guevara overalt.

Det er broren til Fidel Castro som er president i dette landet. Og vi fikk høre at han bodde i et helt vanlig hus ved stranda!

Her nede er det overvåkningskamera overalt. Det stod også en politimann på hvert gatehjørne. Og for turistene er jo det bare fint, for jeg følte meg aldri utrygg. Men de står der ikke bare for å forhindre kriminalitet, de skal også forhindre at turistene og cubanerne har altfor mye kontakt. Det hendte da vi snakket med de lokale folkene at politiet kom bort og lurte på om alt gikk greit.

Siste dagen dro vi på en tobakksfabrikk. Og det var veldig kult å se. Det var ikke lov å ta bilder inne i fabrikken så får ikke vist dere hvordan det var. Men der satt de, flere hundre stykker én etter én på hver sin pult og rullet ulike sigarer for hånd. I lønn fikk de 5 sigarer og 20-30 pesos i mnd. De tjente altså mer enn det leger gjør her nede. Ganske sykt!

Savner den gjengen her allerede❤️

Likes

Comments

På søndag dro vi til en park med masse forskjellige dyr og waterfalls. Det var så fint😍

Vi dro også til en vulkan i nærheten av der vi var. Vulkan Poas!
Som dere ser var ikke det like vellykket...

...sånn her skal det egentlig se ut da 😄 Får dra tilbake en dag det er bedre vær!

Likes

Comments

På fredag kom en venninne jeg ble kjent med da jeg gikk på skolen i Tamarindo, på besøk. På lørdag dro vi inn til San Jose. Vi gikk rundt å kikket, spiste lunsj og var på et helt fantastisk fint teater ❤️

Likes

Comments

Vi starter tidlig her i hus🎄 2 november og julepynten er allerede fremme. Jeg klager ikke, for jeg elsker jul!
Det er litt uvant å pynte juletre i shorts og t-skjorte og med sol og varme ute.. men jeg savner ikke snø så veldig mye for å være ærlig😄 Fra midten/slutten av november er det slutt på regnsesongen og da blir det bare varmere og varmere her.
Gøy å få oppleve julen på andre siden av jordkloden!

Likes

Comments

Igår feiret vi Halloween 🕸🎃 Det ble stor fest med mange fine folk! Elsker menneskene her nede, de er så morsomme og hyggelige alle sammen. Her feirer de skikkelig, akkurat som i USA. Alle som kom hadde kledd seg ut og det var så gøy å se alle de forskjellige kostymene!

Nå kommer barna og ringer på snart, så Veronica står klar💀

Likes

Comments