Flyget ner till Warszawa var lite försenat till att börja med, vi startade nästan 45 minuter senare än beräknat men trots detta var vi framme endast 10 minuter sent. 1 h och 10 minuter ner, så smidigt!
En taxiresa på ca 20 min tog oss till vårt hotell Platinum Residence som låg supercentralt. Jättefräsch lägenhet med stora rum, där hade man definitivt kunnat bo längre. Då det var så billigt valde vi trots det centrala läget att åka taxi överallt. Första kväll hade vi planer på att besöka panorama skybar för lite drinkar och mat. Verklifen värt ett besök, mysig miljö, goda drinkar och fin utsikt. Maten var dessvärre inte speciellt god, lite tråkigt men det övriga vägde upp och det var en bra kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Familjen kom ner en vecka och vi har försökt umgås så mycket det bara går. Vi hyrde en bil i lördags på min lediga dag och åkte runt hela ön. Utsiktsplatsen över smugglers wreck, köpte lokalproducerad olivolja, åt på restaurang på porto limnionas och snorklade i extremt klart vatten. Hann även med att kolla på flygplan på nära håll då vi bor precis vid flygplatsen, mäktigt att se!

Likes

Comments

Idag hade jag och Theresia ledig dag båda två, händer inte alltför ofta att man är helledig samtidigt så vi bestämde oss för att hitta på något kul. Vädret var lite halvmolnigt så vi var inte så sugna på att gå ner till stranden utan bestämde oss för att gå in till Zakynthos stad som ligger ca 8 km ifrån där vi bor. Vägarna här är inte de bästa så det tog knappa 2 timmar att gå in (med lite stopp här och var). Vi hade kikat ut en restaurang som skulle ha bra vegetarisk och vegansk mat som vi bestämt att äta på och det var supergott verkligen.Vi tog sen lokalbussen hem och gick slutligen ner till stranden en stund, fin dag!

Likes

Comments

Idag var första riktiga jobbdagen ute bland hotellen och ja jag hade mitt första informationsmöte. Det är fortfarande väldigt mycket som jag inte vet hur det går till och som jag har kvar att lära mig och komma in i men det känns skönt och kul att äntligen vara igång!

Likes

Comments

På zakynthos är en av de populära sakerna att göra att åka ut på haver och titta på Blue Caves, det är blå grottor som man i endel kan åka in i medans andra är så små att det inte går och man får bara se dem från utsidan, när jag var på en örundtur härromdagen ingick det en liten båttur ut på havet. Det är himla synd att det inte går att fånga på bild exakt hur fint det är verkligen otroligt blått och så klart vatten, det måste helt enkelt upplevas på plats. Men jag gjorde ett försök iallafall och den sista skulle tydligen föreställ en gud i profil med näsan, och den näst längst ner skulle så ut som ett mussepigghuvud eller ett hjärta, men jag vet inte, man får nog ha endel fantasi för att se det haha!

Likes

Comments

I lördags fick jag åka med på vår utflykt Smugglers Wreck som vi erbjuder våra gäster. Vi åkte ut med båt ca kl 10 och var hemma igen vid 16.30 en heldag på havet alltså. Det går verkligen inte fånga på bild hur fina miljöer det är här, bilden gör inte verkligheten rättvis och jag känner bara att jag vill ta med alla jag känner ut på detta fantastiska hav, så ni får se hur fint det är!! Filter funkar inte ens här för bilderna blir inte finare utan snarare tvärt om med filter på, då förstår ni hur fint det är ;)
Vattnet är om vartannat så blått och turkost det bara kan bli och så är man hela tiden omgiven av höga kalkstensberg med små gröna växter på runt omkring. Detta är nog faktiskt den vackraste plats jag sett i Europa, ska man till Zakynthos MÅSTE man ut på havet och se detta skepp och miljön här.

Likes

Comments

Här bor vi reseledare i Apolloteamet på Zakynthos, jag delar lägenheten längst upp med en kollega och mitt rum är den lilla toppen av huset. Vi har en fin terass där jag brukar sitta och äta frukost och kvällsmat. Vi bor ganska nära flygplatsen så man ser när alla plan lyfter härifrån vilket jag kan sitta och roa mig med att titta på hur länge som helst. Jag har alltid varit lite fascinerad över flygplan och tycker det är häftigt att se dem på så nära håll! Vi bor en tvärgata ifrån huvudgatan i Lagansas som är öns festmetropol men vi bor ändå så pass "långt ifrån" att man inte störs av musik eller högljudda människor vilket är skönt. Det tar ungefär 10 minuter att gå ner till stranden så vi bor väldigt bra här faktiskt och har gångavstånd till det mesta man vill kunna ta dig sig till snabbt!

Likes

Comments

Introduktionen börjar gå mot sitt slut och idag fick jag följa med och observera när Theresia höll i båtutflykten Keri Kaiki. Nästa vecka är det nämligen jag som ska hålla i den, helt själv. Vi spanade efter sköldpaddor och trots de knappa kanske 3 sekunderna de är över vattenytan lyckades jag fånga en på bild! Den ser inte så stor ut på bilden men sanningen är den att de är ungefär 100 cm långa och väger ca 80 kg så det är inga minisköldpaddor vi pratar om!
Vi åkte längs Zakynthos kust och gjorde två badstop där man kunde simma in i grottorna i kalkstensbergen, riktigt häftigt! Önskar att jag hade haft med mig cyklop för det hade varit riktigt häftigt att se vad som finns under vattenytan i detta kristallklara hav.

Likes

Comments

Tänk vad livet svänger snabbt, ena veckan i Vimmerby, andra på ett nytt jobb på Zakynthos. Herregud! Nu väntar 10 dagars introduktion innan jag är "färdig ;)" reseledare för Apollo, iallafall så pass färdig att de låter mig börja jobba själv! Men innan dess väntar många Powerpoints, övningar, observationer, lokalkunskap osv. Känns som att detta jobb kommer passa mig och jag är superpepp på att komma igång nu 😃

Likes

Comments

Idag fyller Helen år så vi hade bokat bord på Jamie Olivers restaurang Italian. Vi började med att ta varsin fördrink och gick sen på huvudrätt. Jag och mamma åt canelloni fyllda med ost och spenat och drack rött vin till, så gott! Eftersom det även var sista kvällen unnade vi oss lite efterrätt också, mums! Imorgon lämnar vi London, känns lite sorgligt men samtidigt lite skönt att komma hem igen, har varit en intensiv men helt fantastisk resa, vi alla är så nöjda.

Likes

Comments