Identitet:
Jag har då gjort mitt projekt om identitet med Justyna.
Inspirationen till detta kommer mest från filmen om identitet som vi såg i början av terminen, men jag bestämde själv vad jag ville ha med så det var inte direkt någon konstnär som inspirerade mig.

Från början hade jag tänkt att göra helt annorlunda, jag hade tänk ta bilder på en person med olika masker framför ansiktet som då skulle visa olika sorters identiteter. Men det blev tillslut att jag tog massa kort under tiden som jag målade olika saker i hennes ansikte. När jag sedan satte ihop bilderna så visas det som en film.
Det tog någon lektion att komma igång, och några lektioner missades p.g.a att ansiktsfärgerna inte fanns tillgängliga då.
Men de lektionerna ägnade jag mig istället till mig andra projekt om motsatser.

Syftet med detta är att visa hur olika identiteter kan formas och skapas nya med tiden.
Identiteter skapas med hjälp av t.ex. miljö, etnicitet & intressen och det var just dessa som jag försökte ta med.
Jag målade henne t.ex vit eftersom det skulle symbolisera en viss hudtyp och även brun som hängde ihop med både det och jord som symboliserar miljö och intresse. Till miljön fick jag också med växtlighet som också visar hur identiteten växer.
I slutet valde jag att måla henne som polska flaggan eftersom det är där som hon föddes och växte upp, men fyllde sedan i halva ansiktet med svenska flaggan eftersom det är här som hon bor nu.

Till detta projektet använde jag mig av teknikerna ansiktsmålning och fotografering. Eftersom jag inte direkt gjort detta innan blev det inte så bra som jag hoppats men tyckte ändå det blev helt okej. Jag känner iallafall att jag har blivit säkrare och bättre på att använda mig av dessa teknikerna nu än innan.
Det som jag inte blev riktig nöjd med var ljusskillnaderna mellan de olika gångerna jag tog bilder, men det gick inte att göra så mycket åt. Jag blev inte heller helt nöjd med att några bilder försvann och att de sista bilderna som togs blev suddiga, men jag kunde tyvärr inte göra något åt de eftersom jag märkte det efteråt.

Till detta projektet använde jag mig av materialen stativ, pall, duk, studielampa, kamera och såklart Justyna som var modell för mitt projekt.
Jag använde mig också av pensel, svamp och ansiktsfärg eftersom de va de bästa att använda för att måla i hennes ansikte med.


Konstnär:
Konstnären som jag har skrivit om denna terminen var Joseph Mallord William Turner.
Jag skrev en analys om hans konstverk norham castle sunrise och även om hans uppväxt och liv.
Men hans konstverk gav mig inte någon inspiration till något av mina projekt.


Motsatser:
Mitt andra projekt var då om temat motsatser. Jag fick den största delen av inspirationen från mig själv med fick idé om trädet efter att ha kollat runt på internet.
Jag kom igång ganska så snabbt med detta och jag blev hyfsat nöjd med slutresultatet.

Jag använde mig av tekniken installation där jag limmade fast komplementfärgerna svart och vitt på en kartongbit.
På de olika sidorna limmade jag fast motsatserna hårt och mjukt som visas med stenar och fjädrar.
I mitten mellan de olika färgerna gjorde jag ett träd av hönsnät och gips som jag sedan målade svart och vit. I överdelen av trädets stam satte jag ner grenar. På den mörka sidan satte jag fast vissna trasiga grenar, medan jag satte grenar med gröna löv på på den ljusa sidan.

Den vita sidan som jag limmade fast färgglada fjädrar som ska symbolisera liv, glädje, lätthet, ljus och värme. Medan den svarta sidan som jag limmade fast gråa stenar på symboliserar sorg, ilska, död, kallet, hårdhet och mörker.

Jag tyckte att jag följde min planering bra och att det inte blev några fel direkt. Om jag skulle få ändra på något skulle det nog vara att jag skulle gjort även grenarna på trädet av gips, men det blev bra ändå.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Om konstnären


Joseph Mallord William Turner föddes den 23 april 1775 i Covent Garden i London. Han var en brittisk konstnär som är mest känd för sina romantiska landskapsmålningar. JMW Turner skapade både oljemålningar och akvareller, men det är akvarellmålningarna som har blivit mest uppmärksammade.

William Turners uppväxt var trygg men hans mor led av svåra depressioner som gled över i psykos, antagligen pågrund av hans lillasysters tidiga död 1783.
1785 skickades Turner när han var 10 år gammal, pågrund av mammans dåliga skick, till sin morbror i Brentford som var en liten stad väster om London vid Themsen. Det var här som han först fick intresse för måleri. Ett år senare skickades han till en skola i Margate i Kent öster om London vid Themsens flodmynning och vid denna tiden hade han gjort många målningar som hans far visade i sitt butiksfönster.
William Turners mamma avled 1804 efter att varit inlagd på mentalsjukhus.

Turners första jobb var som assistent till en arkitekt och när han var 14 år bestämde han sig för att bli konstnär och började studera. Han blev antagen vid Royal Academy of Arts som femtonåring av bland andra Sir Joshua Reynolds. En av hans akvarellmålningar antogs till akademiens sommarutställning, trots han bara studerat där i ett år. Mellan 1745 och 1750 så var Turner president för Royal Academy of Arts.

Innan han kände sig beredd att måla oljemålningar använde han sig av vattenfärger, hans första riktiga oljemålning gjorde han 1796 när han var 21 år gammal och det var målningen Fishermen at Sea.
Joseph Mallord William Turner är främst känd som ljusets konstnär och trots han är känd för sina oljemålningar, räknas han som en av grundarna av det engelska landskapsmåleriet i akvarell. Turners stil kan sägas ha lagt grunden för impressionismen och hans målningar fick en avgörande inverkan på den fortsatta utvecklingen av ljusåtergivningen.
Det som kännetecknar impressionismen är att målningstekniken ofta är skissartad med kraftig penselföring och har grova synliga penseldrag eller färgfläckar. Ett annat kännetecken är att de använder sig av komplementfärger för att skildra skuggor. Skuggor kunde exempelvis målas blå som kontrast mot de ljusa ytorna som kunde vara ljust gula istället för att göra ytorna svartare som det gjordes tidigare.
Hans målningar är inte endast inspirerade av naturen, han har även gjort målningar som har kopplingar och bilder av den industriella revolutionen eftersom han levde under denna tiden som världen utvecklades mycket. Några av hans sådana verk är t.ex. Dudley och The Fighting Temeraire.

Jmw Turner reste runt omkring i Europa, först i Frankrike och Schweiz och studerade på Louvren i Paris samma år. Han besökte även Venedig vid ett flertal tillfällen. Han gifte sig aldrig, men hade en älskarinna som han fick två döttrar. Med åldern blev Turner allt mer excentrisk. Han hade inte direkt några vänner, utom fadern som sedermera arbetade som hans assistent. Hans far dog 1829, vilket påverkade Turner djupt, och därefter drabbades han av depression. Han dog i sitt hem på Cheyne Walk i Chelsea den 19 december 1851 och begravdes enligt eget önskemål i St Pauls-katedralen. Hans sista utställning på Royal Academy of Arts hölls 1850.

William Turners konst är bland världens högst värderade. År 2009 såldes hans målning The Temple of Jupiter Panellenius för motsvarande 103 miljoner kronor, vilket är det näst högsta belopp som betalats för ett brittiskt konstverk. 2006 såldes ett venetianskt landskap av Turner för motsvarande 283 miljoner kronor.

Bildanalys

Jag har valt att skriva om konstverket Norham Castle Sunrise och är målad av Joseph Mallord William Turner, förkortat JMW Turner. Jag valde honom eftersom jag tycker att hans målningar är väldigt vackra, och jag gillar att de flesta av hans verk är realistiska landskapsmålningar. Jag gillar även hans sätt att kombinera färger.

Denna oljemålningen föreställer ett öppet landskap med en soluppgång bakom något som mer liknar ett berg, fast antagligen är Norham Castle som är ett gammalt slott i England. Det är därifrån som namnet Norham Castle Sunrise har kommit ifrån. På bilden ser man även någon slags djur som skulle kunna vara en hund eller räv av något slag som står på en mark och har reflektion under sig. Antagligen så är denna marken täckt av vatten eller är blöt på något sätt. Kanske är det vinter och det är en frusen sjö.

När jag kollar på bilden känner jag att den verkar ganska mystisk på något sätt. Att det finns många dolda saker som man inte kan se eftersom målningen är ganska suddig och det är som om dimma ligger över den. När jag ser solen blir jag varm, det känns som att solen upplöses och skiner över den större delen av tavlan och det är nästan som man kan känna värmen själv. Jag gillar att den ändå är väldigt realistisk och har små detaljer som man kanske inte direkt tänker på vid första blicken, såsom att man kan se flera hundar/rävar på tavlan. Målningen är ganska luftig och jag får en känsla av frihet. Att hundarna får springa runt fritt på den öppna marken som man kan se reflektioner i. Jag blir också ganska avslappnad, inga skarpa kanter utan allt är mjukt och det känns stilla och fridfullt.

William använder sig av skikttekniken, att lägga flera lager färg på varandra och jag tycker att det gör målningen lite mer livfull. Turner använde sig av lätta penseldrag och använde inte några skarpa kanter. Det är det som gör att målningen blir mjuk och atmosfären är svårfångad. Det är svårt att se vart horisonten är och även vart vattnet börjar och slutar, det är som de smälter ihop med varandra. Han använder sig av både varma och kalla toner och det är perfekt balans emellan dem. Som man ser fokuserade han mest på ljuset och se till att atmosfären blir det som dominerar.

Likes

Comments

Idag så har jag börjat lite på min andra bildarbete eftersom jag inte kunde fortsätta på det första. Jag har sökt på nätet om motsatser och nu har jag valt att göra en installation med motsatserna hårt och mjukt. Jag ska klistra på fjädrar på ena halvan av en kartongbit och stenar på den andra. Hinner jag med ska jag försöka göra ett träd i mitten där halva är svart och halva är vitt. Men nästa lektion kommer jag antagligen försöka bli klar med min bild-film.

Likes

Comments

Idag har vi skrivit om en konstnär och gjort en bildanalys på ett konstverk. Jag har valt att skriva om Joseph Mallord William Turner. Jag blev inte riktigt klar denna lektionen så ska skriva klart den hemma. :)

Likes

Comments

Hej, idag har jag börjat sätta ihop mina bilder i Keynote till en film. Jag saknar några bilder så i början ska försöka hitta de nästa gång och om jag hinner ska jag göra en sista målning på Justyna ♡

Likes

Comments

Idag så fortsatte jag på mitt arbete med min "film". Jag gjorde idag det som antagligen ska vara början på filmen där hon går från normal till sminkad. Det gick bra idag och jag ska fortsätta nästa gång och försöka hinna med så mycket jag kan :)

Likes

Comments

På denna senaste bildlektionen så började jag med mitt första arbete om temat identitet. Jag har börjat att ta bilder och göra den flrsta sminkningen på Justyna. Än så länge har allt gått bra och jag ska fortsätta ta bilder nästa gång men det kommer bli ganska svårt att få till sminkningen så den är lik.

Likes

Comments

Hej, i början av denna lektionen kollade vi på ett avsnitt från en serie som heter work of art. Efter detta så började vi på våra först arbeten och jag har valt att arbeta med temat "identitet" först. Jag har bestämt mig för att göra en kort video av flera foton som ska vara visa olika identiteter i en människas ansikte.

Jag kan tyvärr inte ladda upp bilder just nu för min ipad krånglar, men lägger upp fler nästa gång istället♡ 

Likes

Comments


Hej och välkommen till min bild blogg!

Vi har fått som uppgift att skapa en blogg här på bilden och ska arbeta med tema identitet, motsatser och känslor. På denna bloggen kan du följa mina steg och se bilder från mina arbeten

Likes

Comments