Lite bilder ifrån Leas 007 18-årsfest som hon hade i helgen. Jag hade så himla roligt och det var riktigt fint uppstyrt! Det var även lite kul att få klä upp sig då det inte är så ofta det händer. Älskar att gå i hoodie dagarna i ända annars. 

<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vet ni vad, jag ska till Prag på Sportlovet. Hur kul?! Har hört så otroligt mycket bra om den staden och älskar verkligen att resa till nya ställen för att upptäcka nya kulturer. Tickar även av ett nytt land på listan också då jag aldrig varit i Tjeckien förut, så de ska bli så otroligt intressant. Vi åker denna lilla kvartett bestående av mig, Hanna, Nea och Kajsa och jag ser så mycket fram emot att få hänga där med dem. Om någon av er har varit där så tar jag tacksamt emot tips! Men innan denna lilla resa så ska jag även hinna med en skidweekend i Verbier. Jag, pappa och min lilla syster åker dit över helgen och ska bara åka massa skidor, äta gott och ha de mysigt. Det blev inga skidor förr oss i julas och det kommer inte bli någonting över sportlovet heller iochmed PRAG, så då passade vi på att dra iväg över en helg. Hur mysigt! Läääääängtar <3

Likes

Comments

Jag var och second hand shoppade i helgen med mamma. Och hittade iiingenting. Även om vi gick in på alla mina favoriter :( Jag tror det har att göra med att jag letade efter något speciellt, då jag nämligen ska på stort partaj på lördag. Det blir typ alltid så att jag aldrig hittar någonting på second hand butiker om jag vet att jag har något specifikt jag letar efter. Då tar de bara stopp och allting blir helt plötsligt fult och inge bra. Jag tror nog att man får låta sakerna hitta en själv i sånna butiker än tvärtom, vilket jag iuförsej inte har några problem med heller. OM det inte vore för att jag har noll koll nu på vad jag ska ha på mig på lördag.... Aja, jag beställde lite grejer från nätet igår med expressleverans så förhoppningsvis så funkar någonting utav det. Man vill ju bara känna sig fin <3

Likes

Comments

Nu hörni ska ni få höra på något sjukt. Jag har inte haft någon mobil på 1,5 vecka nu. Om ni tänker er hur mycket vi faktiskt sköter via våra mobiler så har det varit en ganska stor omställning att inte ha den runt mig 24/7. Min skärm har varit sönder ett litet tag nu, men för 1,5 vecka sedan så skickade jag äntligen iväg den på lagning. Varför det har dröjt så länge tills jag fått tillbaka den är för att vårt försäkringsbolag (Folksam) har valt att endast samarbeta med ett enda repareringsföretag. Tror ni då inte att detta företag ligger typ i Norrland så att vi var tvungna att skicka den med post dit. För att inte det skulle vara nog så hade tydligen Folksam växlat ihop min mobil med någon annans så det tog ännu längre tid tills dem började reparera min. Ja hur som helst så var det inte Varför jag varit utan min mobil som jag tänkte skriva om nu, utan det viktiga är ju hur det har gått.

Helt ärligt, så har det varit fett jobbigt hehe. Önskade dock att jag hade tyckt det var skönt, och det kanske jag hade tyckt om jag hade varit utan den ännu längre. Jag är nämligen väldigt beroende av min mobil, vilket jag hatar. Jag tycker att våra iphones är otroligt energislukande och kan ta död på den kreativitet som man annars skulle ha om man inte hade en skärm klistrad vid ansiktet dagarna i ända. Samtidigt så finns det massa saker som är positiva med dem. Som att kunna få snapchatts av sina vänner och få se vad dem gör, kolla på gulliga hund videosar när man saknar sin hund alltför mycket, kunna ha långa samtal med någon som bor för långt bort för att man ska kunna ses och att bara få försvinna in i Instagram och tumblr världen. Jag tror nog att den kreativiteten som mobiler må döda när man ständigt är klistrad vid dem går jämt ut med den inspirationen man kan få via dem. Eller det är iallafall vad jag vill tro för att lätta på ångesten lite haha. Nejmen skämt och sido, så finns det så otroligt mycket bra och fint där ute på internet, som kanske inte så ofta lyfts fram för att man ständigt fokuserar på de negativa. Jag följer exempelvis så fina konton på Instagram och jag tycker verkligen att den kanalen ger utrymme till att vi får uttrycka vår kreativa sida med foto och text. Samma sak med bloggandet, och andra sociala medier.

Så nej, en mobildiet kommer jag absolut inte prova på frivilligt igen iallafall. Frågan är dock hur man ska dra ner på stressan av att ständigt vara tillgänglig och uppkopplad via mobilen. Eller ska man bara ge upp och inse att det är den verkligheten vi får acceptera när man lever i ett modernt 2018. Jag kanske ska stänga av notiser på vissa appar eller något sånt. Det måste väll vara bra iaf hah.

Likes

Comments

Nu har skolan kickat igång på riktigt för mig, och jag kan ärligt säga att det känns bra ändå. Även om jag verkligen saknar semesterlivet något så otroligt. Det var så sjukt nödvändigt för mig att bara få varva ner. Ni vet när man har sådär lyxigt tråkigt. När dagarna nästan känns för långa på något sätt. Jag älskar verkligen när man kommer ner i det lugnet för det är oftast då jag hittar drivet till att sätta igång med nya projekt igen. Ett praktexempel på just det är ju att jag typ alltid får för mig att börja blogga igen när jag är på semester haha. Då har jag fått rum för ny inspiration tillskillnad från när man är mitt i provträsket sista månaderna innan terminsslut. Nu är Jag är nästan lite sugen på att sätta igång med plugget igen, trots att jag led av en extrem skoltrötthet innan vi gick på jullov. Jag tror nog en stark komponent till det är att jag har så roliga saker inplanerade den här våren så det känns nästen lite skamligt att sucka över skolarbetena. Men mer om det kommer i ett senare inlägg.

Likes

Comments

Ja du bloggen, det var ett bra tag sedan jag kikade in här. Jag såg nu att det senaste inlägget jag skrev var 19e september hehe.. Det blev tydligen en lite längre bloggpaus än jag hade väntat mig, men så blir det väll när "livet kommer emellan". Jag har faktiskt inte ens velat logga in för att kolla läget här, utan har verkligen velat glömma bort dig lite nu ett tag. För att hämta lite mer inspiration kanske, eller för att få en paus från att ständigt behöva dokumentera sitt liv och sätta ord på det. Helt ärligt vet jag inte varför jag tog en paus, men att den var välbehövlig är det ingen tvekan om. Men så där är det oftast med mig. Jag får för mig att börja blogga och tar mig då an det helhjärtat med tre inlägg per dag tills jag märker att det kanske inte var så kul som jag hade trott och då slutar jag tvärt. Jag är lite dålig på att vara lagom, och går antingen in helhjärtat eller inte alls.

Sedan vi hördes av sist så har nog inte sådär jättemycket hänt, men ändå känner jag mig typ som en helt annan Mathilda. Det känns som jag loggar in här med ett större lugn än vad jag hade förut. Om det beror på att jag har börjat yoga igen, eller att jag tagit mer tid åt mig själv, kanske har någonting med det att göra. Säger jag utan att försöka låta för klyschig haha. Skämt och sido, men om vi bara ska ta en liten sidenote så måste jag verkligen tipsa om att börja meditera eller yoga eller whatever för att hitta sitt lugn. Finns tusentals olika yoga och meditations videos på typ youtube exempelvis! Recommend recommend!

(Kolla hur fint ljus det var idag när jag tog en prom med mamma och pappa <3)

Likes

Comments

...Är två saker jag gör väldigt ofta nu för tillfället. Det är ju nämligen så att jag tar studenten det här året vilket både är så extremt roligt, men även väldigt skrämmande. Nästa år så kommer jag lämna min trygga vardag som jag haft nu i 6 år, och behöva skapa mitt egna nya lilla liv. Är det bara jag eller känns det som att när man var yngre så hade man tusen miljarders idéer och mål på vad man ville göra efter gymnasiet, men nu när jag står här, ett år innan jag ska lämna, vet jag varken ut eller in Jag har ju såklart fortfarande tusen miljarders mål och drömmer, men idag känns det mycket svårare att nå och uppfylla. Man vet knappt vart man ska börja. Jag har börjat tvivla lite på mig själv angående vilken skola jag kan komma in på, eller vilket jobb jag kan få, och det är ju typ det sämsta man kan göra. För då kurar man bara ihop sig till en liten boll och skiter i att ta dem här chanserna och riskerna som man möter varje dag. Så, mitt största fokus just nu är att kravla ut ur den där lilla bollen, fundera över vad JAG vill göra, planera för att nå dit, och att slutligen börja ta dem riskerna som krävs för att ta sig dit. Många jag har pratat med tycker att tvåan är det svåraste året, men jag har en känsla av att inom detta år så kommer man möta mer motgångar och risker som man kanske inte är lika van vid. Men jag antar gladeligen utmaningen.

-

Thinking & planning... are two things that I am doing quit often at the moment. Because it is so that I graduate from my gymnasium this year, which is both extremely fun, but also very scary. Next year I am going to leave my safe everyday-living here which I have had now for about 6 years, and need to create my own little life. Is it just me or does it feel like you had thousand billion ideas and goals regarding what you wanted to do after graduation when you where younger, but now one year from when I am supposed to leave, I neither know in or out. Ofcourse I still have thousand billion ideas and goals, but they seem so hard to reach today. I don't really know where to begin. I have also started to doubt a little on myself regarding which school I could get in on, or which job I could get, and that is like the worst thing you could do. Because then you huddle up yourself into a little ball and shut yourself out from all the chanses and risks that you otherwise would face everyday. So, my main focus right know is to crawl out of that little ball of mine, think about what I want to do, plan to get there, and finally start taking those risks that requires to reach my goal. Many of those I have spoken to have told me that the second year of the gymnasium is the hardest, but I have a feeling that I will meet setbacks and have to take risks this year which I may not be as used to. But i gladly take the challenge.


Likes

Comments

Här slängde jag ihop ett litet collage på lite av vad vi gjorde under dagarna på Central Saint Martins. Som ni då kanske vet så gick jag och min kompis Emma en short course där i London. I det stora hela så var kursen hektisk, intensiv men extremt rolig.

Om vi börjar med lärarna så var dem väldigt bra, men även väldigt stränga jämfört med lärare i Sverige skulle jag säga. Dem sa rätt ut vad dem tyckte och om dem inte gillade någon grupps presentation osv, så tvekade dem inte på att säga det rakt ut framför klassen. Vi fick träffa typ 4 lärare under den veckan och det tyckte jag var väldigt intressant då man fick en bred inblick i hur lärandet går till där. Vi fick även träffa hon som chefar över intagningarna till skolan, så hon berättade vad som är viktigt att tänka på att ha med i sina portfolion om man vill börja där. Så det var sjukt användbart, även om man mest bara blev stressad över hur svårt det egentligen är att komma in där haha. Lärarna lät även undervisningen vara ganska fri kring vad man fick och inte fick göra, då dem tyckte att för mycket tyglar kunde hämma inspirationen. Det var även en annan grej som skilde sig ifrån här på min skola i Sverige då jag tycker att det oftast blir väldigt sällan man får helt fria tyglar och bestämma helt över ens arbete.

Vidare till kursen så var den verkligen perfekt för mig. Jag vet nämligen inte exakt vad jag vill jobba med inom modebranschen utan endast ATT jag vill jobba inom den. Kursen hette som sagt "fashion styling & communication" och vi gjorde allt ifrån att styla olika looks, skissa och fota dem, samt göra ett magazine (och en film om man ville det). Allt detta hann vi med på en vecka så som ni förstår så var det ganska hektiskt. Vi stannade ofta kvar efter skolan för att jobba ikapp eller jobbade hemifrån på rummet. Men det var så sjukt kul att arbeta intensivt med något som jag älskar så det var faktiskt bara endast kul.

Man kan väll säga att vi hade som två stycken huvud uppgifter under veckan. Den första var "skiss-delen" då vi fick styla och sedan skiss av. Det var så otroligt kul att få leka med alla deras kläder som dem bara slängde ut på golvet i en hög. Kan ni tänka er lixom en hög med designer kläder som man bara får ha på sig och styla exakt som man ville. Så grymt kul! Den andra uppgiften var den som tog mest tid under veckan och man kan basically säga att den var att göra en editorial till ett valfritt magazine. Min grupp valde tidningen LOVE, och som ni kanske vet så är ju det en ganska rolig, humoristisk, tjejig och inte så värst seriös tidning som typ VOGUE och ELLE o.s.v. Därför så blev vårt slutgiltiga resultat åt det hållet också som ni kanske ser, då det inte direkt är i varje tidning man ser två tjejer i en kundvagn haha.

Utöver allt detta som jag har berättat så var skolan verkligen grym. Så cool och det skulle vara rena rama drömmen att studera där. Det enda är ju att det typ är iprincip omöjligt att komma in hehe, nejmen skämt o sido så är det verkligen verkligen svårt, och jag har iallafall fått insikten att det är alldeles för svårt att försöka ta sig in nu redan till nästa år. Så vi får se vart jag hamnar då. Känns helt sjukt att studenten som alltid verkat så långt borta, plätsligt ligger runt hörnet. Lixom jag har gått till min trygga lilla plats i snart 6 år och nu ska jag bara lämna det. Det är sorgligt men samtidigt är jag jätteredo.

Hoppas att ni gillade min lilla recension (?) av skolan samt kursen, och kom ihåg att det bara är att slänga iväg en kommentar om ni har några fler funderingar.

<3

Likes

Comments

Ja då var det ett tag sedan ni hörde ifrån mig igen. Jag har befunnit mig i London och iochmed att jag haft så otroligt kul, samt gjort så mycket saker där under hela dagarna, så blev det lite tomt här ifrån min sida. Därför måste jag säga att jag är glad att det är några tappra som ändå fortsätter att kika in här trots min frånvaro. Det gör mig jätteglad, och jag ska försöka vara lika aktiv jag med! Hur som helst, så har London som sagt varit underbart. Jag började med en weekendresa med min pappa. Vi gick upp tidigt varje dag och gjorde allting som stod på turist-listan så att säga. Vi checkade av Big Ben, tower bridge, camden market, Harrods, Chelsea och allt annat sånt där som man gör i London. Dessutom så åt vi grymma luncher och middagar ute i London, och att inte tala om den fantastiska frukostbuffén på hotellet. Älskar verkligen en lång frukost och det blev det en och en annan kan jag lova. Vi åkte även och besökte lägenheten som mamma och pappa bodde i när dem var unga och dumma, alltså tiden då jag och min syster inte fanns. Det var supermysigt och se, och framför allt för pappsen som tyckte att allt såg sig likt ut. Vi avnjöt även en liten pubvistelse på den kända puben i området efter besöket och det var minsann väldigt coolt. Alla dessa gamla och rustika pubar i London är ju bara för härliga. Utöver det så har vi shoppat och bara njutit av vad London har att erbjuda. Jag älskar verkligen London som stad och det är så otroligt charmigt att alla är så trevliga. Det smittade lixom av sig efter en sekund och sen vips, så blev man en del av det där härliga London samhället haha.

Efter en lång helg så flög pappa hem igen till Stockholm och då kom även Emma ner. Vi gick ju nämligen på en short course på Central Saint Martins vilket har varit en jätterolig upplevelse. Dock så tror jag att det får stå för ett helt eget inlägg för nu börjar det här inlägget bli alldeles för långt. Puss och kram så hörs vi snart igen.

Likes

Comments